rc sabit kanat gövde seçimi

İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar benim elimde iki tane rc uçak gövdesi var biri flitetest f22 raptor. Fakat diğer modelin ismini bilmiyorum bir yeni başlayan olarak hangisini seçmeliyim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-07-26 at 14.31.22.pdf
    124.7 KB · Görülme: 12
peki trainer modele başlamak için aklımda bir soru var birincisi esc nin markası önemli mi çünkü birkaç model buldum bazıları markasız sarı bazıları da markalı hangilerini tercih etmeliyim ( )( )

peki trainer modele başlamak için aklımda bir soru var birincisi esc nin markası önemli mi çünkü birkaç model buldum bazıları markasız sarı bazıları da markalı hangilerini tercih etmeliyim ( )( )
Tabiki esc'nin markası önemlidir. Fakat esc'yi çok sınırlarda kullanmayacaksanız sarı markasız olanlar işinizi görür. Zaten diğer attığınız OPTO. "BEC" devresi yok. Yani BEC devresi olmayan bir esc alırsanız alıcıyı harici bir 5V kaynakla beslemek zorunda kalırsınız. Fotoğrafa da dikkatli bakarsanız bağlantı ucunda 2 adet pine kablo gidiyor.

En basit tabirle alacağınız esc'nin yeterli akıma dayanbildiğine ve alıcıya bağlanan çıkışında 3 kablo olmasına dikkat edin.