Rc Uçak Uçuştaki Problem nedir

Araç otonom olacak sanırım, Cube Orange görünüyor ilk fotoğrafta.

Fly-by-Wire mı uçtunuz? Manuel mi? Otonom sistem takılı bir uçağı manuel uçurmak, normal bir uçağı manuel uçurmaya göre farklıdır ve öncesinde otonom sisteme belli ayarları yaptırmak gerekebilir.

Arkadaşlar gövde ile alakalı kıymetli yorumları konuda belirtmiş, ben de elektronik sisteme değinmek istiyorum. İlk başta otonom sistemi çıkartıp, uçağı sadece manuel RC kontrol ile uçurmayı denemeliler. Otonom sistemler tuğlayı bile uçurabilecek seviyede ancak bir dakika uçuş sonrası sistemin doğruluk oranı feci şekilde düşüyor ve otonom sistem uçağı uçurmak yerine ölüme götürüyor.

Bu nedenle uçağın evvela tam manuel haldeyken düzgün uçabilmesi oldukça elzem. Bu otonom sistemin sağlığını da etkiliyor.

Hiçbir otonom sistem asla ama asla tak çalıştır değil. Arkadaşlar kullandığı Cube Orange ise hiç mi hiç değil. Direkt kutudan çıkartıp iki üç ayar yapıp takarlarsa düzgün uçağı bile düşürebilir. Yani uçağı tam manuel uçar hale getirdikten sonra da hemen otonom olarak denemesinler. Özellikle PID ve TECS ayarlarına bakmaları önemli olur.

Son olarak otonom sistemlerin en kritik noktasının CG olduğunu düşünüyorum. Sadece böyle küçük modellerde değil, büyük İHA/SİHA'larda bile yanlış CG uçağı osilasyona sokmaya yeter de artar. Bu nedenle CG'ye dikkat edin.

Kırımsız uçuşlar diliyorum. :RCKolik:
Yorumunuz için çok teşşekkür ederim çok sağolun