RC uçaklara giriş

arda kocaman

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
merhabalar uzun süredir rc uçak yapmak istiyorum bu yüzden artık bu yola koyuluyorum ve sizlerinde tavsiyesini istiyorum bu yüzden bir kaç sorum olacak

1- başlangıç için 2 model arasında kaldım ft-explorer ve youtubeda gördüğüm kendinyap kanalındaki trainer uçaklar ft explorer daha başlangıç seviyesine uygun ve anlaşılır gibi geldi

2- hobbyrcmodels sitesi güvenilir mi

3- fotobloktan mı yapmam daha iyi olur yoksa 3d yazıcıdan baskı almam mı

4- bazı küçük ama önemli parçaları nerden bulabilirm escler motorlar gibi değilde örneğin yeke gibi parçalar sürekli internetten mi sipariş vermem lazım

4- kendinyap kanalından bakarak bi malzeme listesi çıkardım bunu değerlendirirseniz sevirim

Merhabalar, başlangıç için fotoblok daha mantıklı olur çünkü daha dayanıklı bir malzeme. Ama hali hazırda 3d Yazıcı tecrübeniz varsa 3d yazıcıdan da deneyebilirsiniz. Ama mesela fotobloktan 2 3 saat yeni bir uçak yaparken 3d yazıcı ile belki 1 hafta beklemeniz gerekebilir basım sürecini. Onun dışında model olarak ft-explorer modeli gayet güzel bir model. Ortadan motorlu olması herhangi bir kaza kırım durumunda motorun sağlam kalma ihtimalini yükseltiyor. Fakat ortadan motorlu bir uçağı düzgün yapamazsanız uçmama ihtimali yüksektir. Ben onun yerine trainer model olarak geçen önden motorlu bir model önerebilirim. önden motorlu uçakların yapım aşamasındaki hataları daha fazla tolare ettiğini düşünüyorum. Yeke gibi malzemeleri kendiniz uydurma da yapabilirsiniz. Eğer 3D yazıcınız varsa oradan rahatça basabilirsiniz zaten.

1000kv motor için 10x5 ya da 10x45 pervane daha iyi olur. batarya gayet ideal. malzeme listesinde gördüğüm bir yanlış yok. İmkanınız varsa pervaneden 2 3 tane almanızı tavsiye ederim. Ekonomik yönü düşünürseniz kumanda olarak Fly Sky FS4 kumandası da işinizi görür. Ama sadece 4 kanallı olduğu için ilerde iniş takımı vs eklemek isterseniz yeni kumanda almanız gerekir. Bu da size kalmış bir durum.

Merhabalar, başlangıç için fotoblok daha mantıklı olur çünkü daha dayanıklı bir malzeme. Ama hali hazırda 3d Yazıcı tecrübeniz varsa 3d yazıcıdan da deneyebilirsiniz. Ama mesela fotobloktan 2 3 saat yeni bir uçak yaparken 3d yazıcı ile belki 1 hafta beklemeniz gerekebilir basım sürecini. Onun dışında model olarak ft-explorer modeli gayet güzel bir model. Ortadan motorlu olması herhangi bir kaza kırım durumunda motorun sağlam kalma ihtimalini yükseltiyor. Fakat ortadan motorlu bir uçağı düzgün yapamazsanız uçmama ihtimali yüksektir. Ben onun yerine trainer model olarak geçen önden motorlu bir model önerebilirim. önden motorlu uçakların yapım aşamasındaki hataları daha fazla tolare ettiğini düşünüyorum. Yeke gibi malzemeleri kendiniz uydurma da yapabilirsiniz. Eğer 3D yazıcınız varsa oradan rahatça basabilirsiniz zaten.

1000kv motor için 10x5 ya da 10x45 pervane daha iyi olur. batarya gayet ideal. malzeme listesinde gördüğüm bir yanlış yok. İmkanınız varsa pervaneden 2 3 tane almanızı tavsiye ederim. Ekonomik yönü düşünürseniz kumanda olarak Fly Sky FS4 kumandası da işinizi görür. Ama sadece 4 kanallı olduğu için ilerde iniş takımı vs eklemek isterseniz yeni kumanda almanız gerekir. Bu da size kalmış bir durum.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam önden motorlu için yapımı kolay olan güzel bi model tavsiyeniz olur mu acaba kendinyap kanalındaki dışında onun fotoblok ölçüleri biraz karışık geldi.

garanti olması için 1000 değilde 2000 civarlarında motor alsam daha güçlü olmaz mı yoksa standart 1000 iş görür mi birde batarya 2800 biraz ağır olur dedi chatgpt ama uçuş süreminde kısa olup hemen uçtu bitti olmasını istemiyorum bu konudada yorum yapabilirseniz mutlu olurum ideal matarya hangisiyse artık. birde hobbyrcmodels sitesi güvenilir mi bazı malzemeleri ordan almayı düşünüyorum. teşekkürler

Hocam motorlardaki kv değeri gücü belirtmez. Volt başına devir süresini gösterir. Yani motorun dönme hızını belirtir aslında. Yüksek kv değerine sahip motorlar hızlı uçaklarda daha efektif olur. Çünkü motor hızlı fakat torku düşüktür. Trainer model için 1000kv 1400kv motorlar idealdir. Ben 2200mah 3s kullanıyorum tabiki 2800 bir tık daha ağır olabilir ama uçurmaz değil.

Ölçüler karışık gelmiş olabilir ilk başta normaldir. YouTube araştırın daha anlaşılır anlatan bir video mutlaka vardır. Arama cümleniz "diy rc plane trainer" şeklinde olursa bir sürü video bulabilirsiniz.

Bahsettiğiniz site hakkında bilgim yok maalesef.

Yeke ve aradaki tel için. Fayans arası artıları var ortaları delikli olanlar onları O şekline getirip kullanıyorum. Tel olarak eski şemsiye telleri iyi iş görüyor. Onları Z büküm yapıyorum kargaburun tarzı bir aletle bu sayede stopper kullanmama gerek kalmıyor