Görseller RC Yelken Kanat Yapım Çalışması

Katılım
24 Mar 2022
Mesajlar
41
Tepkime puanı
5
Yaş
26
Konum
Kastamonu/Tosya
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar, beni belki daha önce açtığım konulardan hatırlarsınız, açtığım konularda insan taşıyan bir uçak yapma planım vardı.

Bilgisayardan insan taşıyan bir Yelken Kanat tasarladım, ve bu Yelken Kanat'ı test etmek amacıyla ölçekleyerek kanat açıklığını yaklaşık 10 metreden 1 metreye düşürdüm.

Burada sizi ilgilendiren kısım, gerçek boyutlu bir Yelken Kanat'ın ölçeklenmiş küçük bir RC modelini yapmış olmam.

Öncelikle RC Yelken Kanat daha yapım aşamasında, ve bu konuyu güncelleyerek yapım süreçlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kanat ağırlığı tahmini olarak 1000-1400 gram olacak.

Resimler;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Hadi bakalım, izlemeye devam ediyorum.
Teşekkür ederim, motor esc batarya seçimini bilgim olmadığından dolayı seçemedim. Kanat açıklığı yaklaşık 1 Metre, ve ağırlığı elektronik aksam hariç 1 kilo 200gram civarında. Ve pervane arka kısma konulacak. Bu hava aracına motor esc ve batarya önerebilir misiniz acaba? 2 servo motor, ve 1 itki motor olacak.
 
Bence;
Bu modeli uçak olarak düşünmemek lazım. Keza temelinde süzülmek var, planör gibi rüzgarı ve termalleri kullanarak uçan bir model. Dolayısıyla uçaklar için önerilen motor ve pervaneleri bu modele uygulamak çok gerçekçi olmaz. Hafifçe yükselebilecek kadar itki sağlasa yeterli olur.
Hafif olması en önemli kriter. Buna uygun olarak 2s hafif bir pil ve 8 inç civarında bir pervaneyle 450-500 gr'lık bir itkiyi verebilecek bir motor yeterli olmalı.