RCkoliklere Londradan selam olsun
D.Baran Küçükkaya' Alıntı:
Hoşgeldiniz Serhan Bey.Bende Almanyada yaşamaktayım.Geçtiğimiz Ağustosta Birkaç günlüğüne Manchester'da idim.Gelirken phantomumu da almayı çok istedim ancak Ingilterenin bu konudaki yasalarını bilmediğimden maalesef alamadım bu konuda bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz.Benim gibi başka arkadaşlarında bu bilgilere ihtiyacı var yada olacaktır.
Tekrar hoşgeldiniz.Forumdan en iyi şekilde yararlanmanız dileğiyle.Saygılar...
Hosbulduk Baran Bey,
Oncelikle bu istek hepimizde var sanirim, gittigimiz yerlere quadimizi da goturmek istiyoruz

Ingilterenin oturmus yada kanunlasmis bir yasasi yok henuz, herkes ayri ayri seyler soyluyor ama genel olarak Amerikan kurallari ile ayni seyi soyluyorlar.
Ingiltere ile ilgili asagidaki websitesinde gosterilen haritaya gore ucus yapabileceginiz yerleri gorebilirsiniz;
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Genel anlamda, 400 feet ten yani 120 metreden fazla kendinden uzaklastirmak yasak, gorme mesafesini gecmek yasak.
insanlara, hayvanlara yakin, yollara yakin yerlerde ucurmak yasak (400 feet minimum uzakta olmaniz gerekiyor)
Havalimani etrafinda min 5 mile uzakta olmaniz gerekiyor.
Benim arastirdigim ve bildigim bunlar, henuz bir ehliyet cikarmadilar ama amerikada gecen hafta cikan ehliyet yasasini Ingilterede de uygulayacaklarina eminim.
5 USD verip, quadcopterinizi kaydettiriyorsunuz ve bazi belgeler imzaliyorsunuz, onlr da size bir sertifika gibi birsey veriyor. Cok verimli bir kontrol sistemi degil ama simdilik bir baslangic yapildi, benzeri buraya da gelecektir.
Hyde park da dji ucuran biri yakalandi, drone a el koydular, adama da 2500 pound civarinda para cezasi verdiler.
sehir icinde ucurmak neredeyse imkansiz, ancak benim tanitim videosundaki gibi 30-40 metre mesafelerde alsitirma ucuslari yapabiliyoruz, yuksek ucuslar icin sehir disina dogru cikmak gerekmektedir.
Umarim faydali olmustur biraz.
Serhan