Redbrick 200 A ESC hakkında

Ejder Eldek

Yeni Uye
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
5
Yaş
35
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Hiçbiri
Merhaba, iki adet konudaki escden var elimde. her ikiside çalışıyordu, ayarları kendimce optimize ettim ancak daha sonrasında motorlar dönmemeye, dönmek yerine tekrar program menusune girmeye başladı. ESC ye arduino üzerinden 1000 ile 2000 ms arasında pulse gönderiyorum. 1100-1800, 1000-1900 falan da denedim hep aynı sorunu yapıyor. Ayarlanabilir güç kaynağı kullanıyorum henuz bir lipo pilim yok. bunun yerine olası gereken volyajı ayarlayıp(örneğin 4 s için 16,8 v) ilgili ayarı seçiyorum. Ancak her defasında onaylamasına rağmen motorun dönmesi gereken zamanda tekrardan program menusune giriyor. Default ayarlara döndüm sorun hala ortada.

Bu esc hakkında çok bilgi de yok. buna benzer sorun yaşayan da bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ayarlanabilir güç kaynağı kullandığınızı belirtmişsiniz. Güç kaynağı yeterli akımı veremiyorsa, ki yazınızdan anladığım kadarıyla motor dönmeye başladığında hataya geçiyor. Lipo pil bitti uyarısı verdiğini düşünüyorum. Yüksek akım veren kaynak ile kullandığınızda düzeleceğini umuyorum.

RedBrick marka aynı esc'den bende kullanıyorum. Kalitesi tartışılır ama 2 esc'nin de aynı hatayı vermesini yetersiz akıma bağlıyorum.
 
Merhaba. cevap icin tesekkurler ancak yuksuzken 25.2 voltta 4 amper civarı cekiyor.guc kaynagı bunu karsılayabılıyor.yuke bındıgınde gucu kesıyor. ayar degistirdikten sonra hic calısmamaya basladı. attachladıgım pdf ıle ayar yapıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 704903019X43349X43.pdf
    503.1 KB · Görülme: 0
Aklıma gelen bir iki şeyi yazayım.
1000 - 2000 ms dediğiniz umarım milisaniye değildir.
Mikrosaniye ise, saniyede 50 kez gönderdiğinizden emin misiniz?
Bazı ESC'ler reverse çalışır. Yani 1000 mikrosaniye tam gaz olabilir. Bu durumda ESC'ye güç bağlandığında sinyal 1000 mikrosaniye yani tam gazda ise programlama moduna giriyor olabilir.
 
A-evet mikrosaniye gönderiyorum. Servo kütüphanesi kullanaraka 0-180 arası da denedim sonuç aynı. Bu esc 1000 de durma, 2000 de tam gaz. çünkü daha önceden bu şekilde çalışmıştı. Ayar menusunde gezinirken de alt menulere gitmek için yarım gaz, ayarı onaylamak için tam gaz, ayarlardan çıkmak için de durma konumuna getiriyoruz. Bozuk olsa menulerde de dolaştırmazdı diye düşünütorum. Banggod dan yazdım belki bugün yarın yardımcı olurlar.
Teşekkürler cevaplar için.
 
Normal alıcım yok malesef. Direk kablo ile baglıyorum