Resim Yükleme Sorunu ve en iyi çözüm
Mehmet Bey, detaylı yazınız için teşekkür ederim, oldukça açıklayıcı oldu.
Imageshack konusunda yaşanan sorunun genel olduğundan haberim yoktu, ben kendime has benim bir ihmalimden falan kaynaklanan birşey sanıyordum. Bu şimdi iyice korkuttu beni
Forumların sosyal medyaya "yenik" düşmesi konusundaki tespitleriniz çok doğru. Malesef 2-3 sene önce ben de paylaşımlarımı forum ortamından FB üzerindeki gruba kaydırmıştım. Benim için temel gerekçe "pratiklik" idi. Zaten en kıymetli şey olan zamanı "forumda paylaşım yapmak için gerekli olan "altyapı" hazırlıklarıyla harcamak istemiyordum. FB işe kolaydı, elimdeki telefon ile fotoğrafını çek, yazacaksan iki satır bişeyler yaz, sonra yolla gitsin bitti, paylaştım mı paylaştım... Ama sonraları yavaş yavaş o paltformda paylaşılanların, tek bir grupta bile olsa, bilgi kirliliği içinde kaybolup gittiklerini, ihtiyaç olduğunda arayıp tarayıp bulmanın (paylaşan ben olduğum halde) çok zorlaştığını farkettim. Zaten genel olarak bir noktadan sonra sosyal medyanın, özellikle Facebook'un hayat kalitemi ne kadar "düşürdüğünü" farkettim. Önce uygulamayı telefonumdan kaldırdım, telefonum rahat bir nefes aldı

sonra ben tamamen terkeyledim, inanın hayat kalitem arttı

Şu an için Instagram harici bir sosyal medya kullanımım yok...
Bir sohbet sırasında istanbul dışında yaşayan modelci bir arkadaşımın bana " abi eskiden insanlar bişeyler yapıp forumlara koyardı, biz uzaktakiler de onları okur öğrenmeye çalışırdık, artık kimse yazmıyor, bilgiye erişimimiz sınırlandı" demesiyle bir anda aslında forum ortamının bilgiye erişim açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Oysa bunu unutmuş olmam bile büyük utanç zira ben de öğrendiğim şeylerin yarıdan fazlasını forumlardan öğrenmişimdir. Vaktim de nispeten daha rahat olunca yeniden forumlarda yazmaya bilgi paylaşmaya karar verdim. Tekrar yazmaya başlayınca da aslında forumların da durduğu yerde saymadığını farkettim. Bence şu an sosyal medyada paylaşım yapmak ile forumda paylaşım yapmak arasında önemli bir "zorluk" farkı yok. İnşaatımın fotoğrafını çekiyorum, anında zaten kameradan telefonuma uçuyor o fotoğraf, telefondan fotoğrafları "photobucketa" yada tapatalkın kendi uygulamasına yüklüyorum. İstersem bilgisayardan istersem de direk cepten metnimi yazıp paylaşımı yapıyorum.
Gelelim ana mevzuya, fotoğrafları forum serverında saklamak bence de en garanti çözüm. En azından kaybolurlarsa yönetime suçu atıp "yedek almadınız bak gitti fotoğraflar" diyebiliriz

Şimdi photobucket kepenk kapatsa kime dert yanıcaz

Tabi bunun hem depolama hem de trafik açısından ekstra maliyetleri getireceğini tahmin ediyordum, siz de gayet güzel açıklamışsınız. Bu maliyetleri sırtlanmak kesinlikle "ikincil" hobi olarak bu forumları açan, işleten, yürür durumda kalmasını sağlamaya çalışan üç-beş kişiye düşmemelidir görüşündeyim. Reklam vs gelirlerinden de anlamam ama sadece fikir vermesi açısından bu konuda yine RCSB nin politasını örnek vereyim:
RCSB reklamsız bir forum, reklam olarak sadece model malzemeleri vs üreten üreticiler bir nevi "sponsorluk" vererek belli bir ücret karşılığında özel bir bölgede kendi tanıtımlarını yapıyorlar. Forumda ise 3 tip üyelik var, bunlar düz üye, "site supporter" (site destekçisi), ve "lifetime site supporter" (ömür boyu site destekçisi) olarak sınıflandırılmış.
Düz üye herhangi bir ücret ödemeden siteye kayıt olabilen ve belli başlı "özel" kısımlar hariç tüm forumu görebilen üyeler. Ama sınırlamaları var, mesela fotoğraf yükleyemiyorlar, ve en fazla 5 mesaj yazmalarına izin veriliyor. Amerikan mentalitesi burada devreye girmiş

paryı veren düdüğü çalar demişler.
"Site Supporter" tipi üyeler yıllık bağış yaparak (10 usd idi yanlış hatırlamıyorsam) forumun tüm imkanlarına sahip oluyorlar. Ama bu bir yıllığına geçerli oluyor, üyelik yılı tamamlanınca yenilemek için yeniden ödeme yapmak gerekiyor.
"Lifetime Site Supporter" ise bir kerelik bir ücret ödemesi sonucunda ömür boyu sitenin tüm imkanlarına erişim sahibi oluyor (Ekstra ufak tefek bonusları da var) Onun ücreti de sanırım 150 usd idi, yani en az 15 yıl yaşayacağınızı ve hobiye devam edeceğinizi öngörüyorsanız karlı bir iş
Bu şekilde site yönetimi sitenin işletme maliyetlerini bir nevi "gerçek" kullanıcılar arasında paylaştırmış oluyor. Bu sistemi uygulamaya başlamadan önce farklı yöntemleri de denediler, örneğin bir süre sitenin kenarına bir sayaç koydular ve o sayaçta o yılın masraflarının ne kadar olacağı ve o ana kadar ne kadar "bağış" toplandığı falan yazıyordu ama bu pek işe yaramadı, daha doğrusu "adil" olmayan durumlara yol açtığını belirttiler ve en son olarak da bu üyelik statüsü sistemini getirdiler ve görünüşe göre bu sistem gayet başarılı işliyor.
Tabi bu sistem oldukça "Amerikan", birebir bize uygulanamayacağının gayet tabi farkındayım, ama yine de belki bize uygun bir uyarlama yapılması mümkün olabilir diye paylaşmak istedim. Siz hele şu maliyetleri çıkartın da oradan devam ederiz fikir geliştirmeye
Fotoğraf işleme konusunda ben de photorazor yazılımını alternatif olarak tavsiye edebilirim. İstenirse topluca istenirse tek tek işleme yapabiliyor, ayrıca fotoğrafları belirli bir boyutta (misal 800x600) farklı kalitelerde kaydetmek mümkün oluyor. Tabi yukarıda yazdığım gibi fotoğrafları bilgisayara aktarmak, işlemek ve bilgisayardan foruma yüklemek ilave bir iş ve haklı olarak insanlar bundan kaçınıp yukarıda anlattığım gibi nispeten daha hızlı yöntemleri kullanmayı tercih edebilirler. Ama ben çeşitli forumlardaki konu ve mesajlarımdaki tüm "ölü" imageshack bağlantılarını photobucket ile güncellemiş olmanın acısıyla, tekrar benzer bir sorun yaşamamak için bu sıkıntıya değer diyorum