Rotoblade Grand 4 Kanal Helikopter Yedek parça ve kulnım

predator82

Yeni Uye
Merhabalar arkadaşlar ilk kez konu açarak başlıyorum hayırlısıyla. İnternetten Somo marka Rotoblade Grand Uzaktan Kumandalı 4 Kanal Helikopter aldım bir adet, ilk defa heli uçuracak hiç bir deneyimim yok yaşım 32, şarj ederken helinin altındaki on off konumu hangisindeyken şarj olacak ve kaç dakika şarj etmem gerekiyor? Birde helikopteri çok incelemedim helinin içindeki piller ve yedek parçalar nerden alınıyor nette hertürlü benim kullandığım helinin tüm parçalarını satan kredi kartı veya havale yoluyla %100 güvenli bir alış veriş sitesi varmı? Her türlü yedek parça benim kullandığım Rotoblade Grand Uzaktan Kumandalı 4 Kanal Helikopter markalara uyumlu oluyormu? :RCKolik:

Rotoblade Grand Uzaktan Kumandalı 4 Kanal Helikopter aldım yedek parça ve kulnım

Cemal Bey,

Üzülerek söylemeliyim ki bizim oyuncak sınıf diye adlandırdığımı modellere yakın bir model almışsınız :-\ Bu şu demek : Yedek parça bulunması zor, çabuk hasar görme ihtimali yüksek ve en önemlisi de teknik destek konusunda sınırlı kaynak.

Mesela forumumuzda bunu kullan hiç yok, hatta ben adını bile yeni duydum. Nette bakınca şarj süresi olarak 120-180 dak diyor. Hiç bir profesyonel helide pil içinde gömülü olmaz. Sadece oyuncak sınıfında var bu durum

Size tek bir tavsiyem olacak. Uçabildiğiniz kadar uçun. Bulsanız gibi yedek parça alıp daha fazla para harcamayın. Bozulunca tamir etmek için uğraşmayın ve bu modeli rafa süs olarak koyun.

Bu sira simulator kumandası edin, sim çalışmaya başlayın ve sonrada V922 6 kanal micro ya da 450-500 sınıfı bir heli alın.

Mehmet Abi'ye bende katılıyorum Cemal Bey.

Alabildiğiniz kadar keyif almaya çalışın bence de sonrasında ise çok fazla enerji ve para harcamadan yedek parça ve teknik destek alabileceğiniz bir 6 kanallı heliye geçmenizi öneririm. :saygilar:

üzerindeki denke çubuğu lastiğinden kırıldı kahretsin keyfim kaçtı :'(

Cemal Taşdemir' Alıntı:
üzerindeki denke çubuğu lastiğinden kırıldı kahretsin keyfim kaçtı :'(
Beklenen bir sonuç ne yazık ki. Bu tür cihazlarda ne yazık ki malzeme kalitesi de çok kötü oluyor. En küçük hatayı affetmiyor. Bu yüzdenden de biz modelciler tarafından "Oyuncak Sınıfı" diye atlandırılıyor. Neyse boşverin, en azından yolun başında bunu öğrendiniz. Şimdi doğru ve profesyonel takip edilmesi gereken yolu izlemelisiniz :)

Ozaman bana tavsiye edebileceğiniz oyuncak olmayan ilkkez deneyim yaşayacağım bir Heli tavsiye edermisiniz? Parçası herzaman bulunabilecek...
BİRDE BENİM helinin üst kısmındaki denge çubuğu yerinden kırıldı şimdi bu parçayı komple nerden bulabilirim?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Cemal Taşdemir' Alıntı:
Ozaman bana tavsiye edebileceğiniz oyuncak olmayan ilkkez deneyim yaşayacağım bir Heli tavsiye edermisiniz? Parçası herzaman bulunabilecek...
BİRDE BENİM helinin üst kısmındaki denge çubuğu yerinden kırıldı şimdi bu parçayı komple nerden bulabilirim?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Netten aratin ama bulmaniz bana gore cok zor. Aramizada bu konuda yardimci olacak arkadas oldugunu da zannetmiyorum zira bunu kullanan kimse yok :-\

Model konsudundaki tavsiyemi ilk mesajda bulabilirsiniz ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Netten aratin ama bulmaniz bana gore cok zor. Aramizada bu konuda yardimci olacak arkadas oldugunu da zannetmiyorum zira bunu kullanan kimse yok :-\

Model konsudundaki tavsiyemi ilk mesajda bulabilirsiniz ;)

Mehmet bey;

her zamanki gibi olağan üstü aydınlatmalarınız. ama bence arkadaşın v911 ile başlaması daha uygun on dan sonra 6 kanallıya geçmesi gerekir öyle değil mi?
hemde v 911 uzuz türkiye de yedek parcasıda ucuz...

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Mehmet bey;

her zamanki gibi olağan üstü aydınlatmalarınız. ama bence arkadaşın v911 ile başlaması daha uygun on dan sonra 6 kanallıya geçmesi gerekir öyle değil mi?
hemde v 911 uzuz türkiye de yedek parcasıda ucuz...
Özkan Bey şahsi olarak benim tavsiyem özellikle "Sim + V922". 4 Kanal helinin pilotaj anlamında çok da bir şey kattığını düşünmeyenlerdenim. Ancak uçma zevkini kısmı de olsa verebilir. Ama bu zevkin çok daha gerçekci ve fazlasını Simulatörden almak mümkün.

Dediğiniz gibi V911 ucuz. Ama onun 2 katına V922 almak mümkün. Eğer bu işin nasıl olduğu hakkında bir fikir edinmek istiyorsa birisi $95 bulunmaz bir nimet.

Kaldı ki sim çalışmalarına başlayan birisine V911 artık zevkte vermeyecektir. Bu yüzden ucuzda olsa atıl bir harcama olduğunu düşünüyorum.

Mesela siz V911 ne kadar ucurduğunuz. V922 sonrası V911'dan aynı zevki alabiliyor musunuz ?

Özetle bu biraz da kişisel tercih meselesi. Fikrinize de saygı duruyorum, zira yanlış değil ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Özkan Bey şahsi olarak benim tavsiyem özellikle "Sim + V922". 4 Kanal helinin pilotaj anlamında çok da bir şey kattığını düşünmeyenlerdenim. Ancak uçma zevkini kısmı de olsa verebilir. Ama bu zevkin çok daha gerçekci ve fazlasını Simulatörden almak mümkün.

Dediğiniz gibi V911 ucuz. Ama onun 2 katına V922 almak mümkün. Eğer bu işin nasıl olduğu hakkında bir fikir edinmek istiyorsa birisi $95 bulunmaz bir nimet.

Kaldı ki sim çalışmalarına başlayan birisine V911 artık zevkte vermeyecektir. Bu yüzden ucuzda olsa atıl bir harcama olduğunu düşünüyorum.

Mesela siz V911 ne kadar ucurduğunuz. V922 sonrası V911'dan aynı zevki alabiliyor musunuz ?

Özetle bu biraz da kişisel tercih meselesi. Fikrinize de saygı duruyorum, zira yanlış değil ;)

mehmet bey;

çok çok 2 ay uçtum v911 ile v922 yi aktif olarak uçurunca v911 hiç bir şey miş dedim. şu an inv ert hariç evin salonunda v922 yi resmen dans ettiriyorum. invert ü de dışarıda denemek zorundayım. sanırım bu gidiş ile trex 500 e hızlı bir geçiş yapacagım... bu arada trex 500 deki dfc, pro, super combo gibi ayrı ayrı ibareler ne anlama gelmektedir.

yardım ederseniz sevinirim...

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
mehmet bey;

çok çok 2 ay uçtum v911 ile v922 yi aktif olarak uçurunca v911 hiç bir şey miş dedim. şu an inv ert hariç evin salonunda v922 yi resmen dans ettiriyorum. invert ü de dışarıda denemek zorundayım. sanırım bu gidiş ile trex 500 e hızlı bir geçiş yapacagım... bu arada trex 500 deki dfc, pro, super combo gibi ayrı ayrı ibareler ne anlama gelmektedir.

yardım ederseniz sevinirim...
Bu durumda aslında aynı fikirdeyiz Özkan Bey ;)

TREX 500 model seçimini konusu aşağıdaki yeni konudan devam edebiliriz ;)

Vereceğim linkten sahip olduğunuz model için yedek parça temini yapabilirsiniz. Listede olmayanlar için de sitede verilen telefon numarasını ararsanız mutlaka yardımcı oluyorlar. %p