Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Geçen akşam Burdur'a ayak basar basmaz her zaman olduğu gibi Hakan kardeşime çay içmeye gittim :D

Hakan kardeşimiz sadece uçan modeller değil, aynı zamanda statik modellerler de ilginen bir kardeşimiz. El işçiliğindeki becerisini bu alanda da ortaya koymuş.

Dayanamadım hemen video ve foto çektim. Sağolsun Hakan kardeşimiz de bizi kırmayıp, modelciliğin bu dalındaki ayrıntıları kısıtlı zaman diliminde bizlerle paylaşmaya çalıştı :bravo:

Bu konu harici bir statik model tanıtımımız daha olacak :)

Bu sayede artık forumumuzda "STATIK MODEL" bölümü de açılmış oldu :thumbup:

Sizlerin de bu alandaki çalışmalarınızı bu bölümde görmek bizleri mutlu edecektir.

Lafı fazla uzatmadan hemen ilk statik modelimiz olan "Scania R500 V8 1:24 Scale" ile sizleri baş başa bırakalım :laugh:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0509.JPG
    IMG_0509.JPG
    31.6 KB · Görülme: 175
  • IMG_0514.JPG
    IMG_0514.JPG
    38.1 KB · Görülme: 175
  • IMG_0515.JPG
    IMG_0515.JPG
    33.1 KB · Görülme: 175
Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Önemli bir düzeltme yapalım , toplam parça sayısı 700 demişim , 300-350 parçadan oluşuyor , sanırım dorsesi ile beraber olacak parça sayısına aklım gittiği için öyle demişim, frigofrik bir dorse yapmayı planladığım için , yine sonuçta toplam olarak hemen hemen 700 parçayı bulur arkadaşlar....
 
Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Vayyy Hakan abimize bak sen maharetlerini göstermiyor bize. :coolxf: Zaten böyle bir kokpit işininin altında bir tecrübenin yattığı belliydi. :)

Zor iş valla eline, işçiliğine sağlık abi. :bravo:
 
Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Güzel bir model olmuş Hakan bey beğenerek izledim modeli elinize sağlık.
 
Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Teşekkür ederim Mehmet bey :saygilar:
Doların yükselişi , yurtdışı alışveriş limitlerinin düşürülmesi gibi etkenler yüzünden , sanırım yine statik model işine döneceğiz gibi görünüyor.
Sizin çalışmalarınızı da çok beğendim ,tebrik ederim. Angraf ve Halinski tasarımlarına yoğunlaşmanızı öneririm.Karton modelde biliyorsunuz Çekler dünyada bir numaradır.Çok zaman ve sabır isteyen işler olduğu için , ben yapamadım , ama sizin eliniz yatkn görünüyor.Daha güzellerini de yapıp forumda paylaşmanızı canı gönülden temenni ederim... :saygilar:
 
Scania R500 V8 1:24 Scale Statik Model

Teşekkür ederim Hakan bey.evet karton modellerde çekler çok iyi.zaten dünyada karton model üzerine isim yapmış sayılı ülkeler var bunların başında çekler geliyor daha sonra ruslar,almanlar ve japonlar bu hobide 1 numara.karton modeller avrupada hazır kit olarak satılıyor.kitap halinde istediğiniz modeli alıp tıpkı plastik kitler gibi yani kartona basıp hazırlıyorsunuz.avrupa fiyatları yaklaşık 20 euro civarı.TR satışı yok internet üzerinden getirmek lazım.kargo,gümrük vs derken fiyat neredeyse 2 ye katlanıyor.sizinde dediğiniz gibi euronun sürekli yükselişi malum bu hobiyle uğraşan kişileri oldukça etkiledi.bende bu yüzden maliyeti ve bulunması en kolay malzeme olduğu için beyaz kartondan kendim imal ettiğim modelleri yapıyorum.şu an elimde üzerinde çalıştığım bir kaya kamyonu modelim var.bitirebilir isem buradan paylaşacağım.