selam

Faruk TAŞAR

Yeni Uye
Katılım
8 Eki 2013
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Konum
Sivas
İlgi Alanı
Uçak
herkese merhaba, forum kurallarınız gereği biraz kendimi tanıtmak istiyorum. İsmim Faruk 34 yaşındayım ve Sivas'ta yaşıyorum, milli eğitimde memurum. dx.com dan almış olduğum v911 ile bu işlere bulaştım ve şu aralar köpük uçak ile ilgileniyorum. FPV sistemi kurmak istiyorum. Bunun için HK 'den 2 metrelik Sky Eye modelini satın aldım ve kısa zamanda ptt ile elime ulaştı. Ancak kumanda ve batarya siparişim Fedex'e takıldı. Normal kargo ile almıştım ama sağolsunlar lipo mevzusu yüzünden Free Shipping Upgrade diyerek fedex ile yollamışlar . Ürün içeriği Turnigy 9x, hk battery medic ve 3s 4amp. lipo, toplam bedeli 93 $.

bugün elime gümrüklü gönderi varış bildirisi geldi, terminal hizmet bedeli diye 150 TL 'den bahsediyorlar, sizce paypal çıktısı veya kart ekstresi ibraz ederek ürünlerimi alabilir miyim, zira daha öncede dhl 'e 50$ lık bisiklet lastiği takılmıştı ve ekstre göndererek ücret ödemeden ürünü almıştım. yoksa ne tavsiye edersiniz.?
 
selam

Hoşgeldiniz Faruk Bey,
Alışverişiniz 75 euro'yu geçmediği için gümrük vergisinden muhaf olacaktır. Gümrük memuruna faturası ve kredi kartı ekstrenizin çıktısıyla gittiğinizde yanlış hatırlamıyorsam 6 TL'lik kutu muayene ücreti alarak paketinizi size teslim eder.
Fakat takılan ürünün kumanda olması pek iyi olmamış yayın yapan radyo cihazlarla alakalı sorun olabildiğini duyuyoruz. Bu durumda gümrük memurunun bakış açısı önemli malesef. Umarım en kısa zamanda paketinize kavuşursunuz.
Keyifli forumlar. :saygilar:
 
selam

Faruk Bey hosgeldiniz %p

Türker kardeşim konuyu iyi özetlemiş. Esas sonun su ki, şu ana kadar çoğu arkadaş hiç FEDEX kullanmadı. Eğer yanlış hatırlamıyor isem, normal DHL hep problemli oluyordu. Hatta bir rivayete göre DHL gelen kargoları özellikle gümrük incelemesine sokuyorlar deniyor. Böylece gerekli işlemleri yaptırmak için DHL extra 150 TL veriyorsunuz, ya da kendiniz evrak, yazı işleri ile 1 gün uğraşıp gümrükten çekiyorsunuz. Siz de DHL sorun olmamış. Umarım FEDEX de olmaz.

Sonucu daha sonra bizlerle paylaşırsanız çok makbule geçer ;) Keyifli forumlar :)
 
selam

evet bende sonucu merakla bekliyorum , zira uçak bana ben ona bakıyorum :)
bu köpük uçaklara güçlendirmek adına kaplama falan yapmak mümkün mü?

Genelde helikopterci galiba buranın müdavimleri, yinede uçakla ilgili epey bilgi var.

ayrıca hoş bulduk :)
 
selam

Faruk TAŞAR' Alıntı:
Genelde helikopterci galiba buranın müdavimleri, yinede uçakla ilgili epey bilgi var.
Aktiflik durumu değişkenlik gösterse de her iki taraftan üyelerimiz mevcut :D
 
selam

Faruk bey aramıza hoşgeldiniz.Uçak konusunda da en az helikopterci arkadaşlarımız kadar uzman arkadaşlarımız var.İçiniz rahat olsun , hele şu gümrüğü bir kurtarın da , gerisini takıldığınız nokta olursa buraya yazarsınız ve yardımsever üstadlardan birisi mutlaka cevaplayacaktır.... :saygilar:
 
selam

Fedex Gümrükte Son Durum :

önce bir bayan aradı ve paket toplam değeri olan 93$'ın 75 euroluk sınırı geçtiği söyledi (125 euro gibi bir rakam söyledi) , yemedim tabii tekrar hesaplamasını istedim ve bir daha arayamadı :)

ve nihayet uzun bir e-posta trafiğinin ( ekstre yetmedi peşine pay çıktısı istediler) ardından gümrük işini halletik sanıyorum.
Şöyleki ;
".....04565 no lu gönderinin yurtdışından beyan edilen kıymeti 66 $ olup kıymetinin doğruluğunun araştırılması için gümrüğe girmiştir. Aydın bey tarafından tekrar muayenesi yapılarak içeriği ve değeri uygun görülmüştür.Gönderinin GK-4 ile muaf olarak alıcıya teslim edilebilmesi için ,
Gereğini arz ederim."
.

GK4 4458/167-4 Esyanin muafiyeti (Degeri 150 Avro yu geçmeyen esya) imiş. Ve açıklama 150 Avro diyor, 75€ e nereden çıktı peki :{
(Kaynak : )
 
selam

Oncelikle gecmis olsun %p

Bu ilk yurtdisi siparisiniz miydi peki ? Zira beni su ana kadar ne kimse boyle aradi, ne de mail ile iletisime gectim. Yeni bir yontem mi yoksa Sivas PTT ait bir uygulamama anlayamadim, 150 Euro kismi ise ayri bir muamma :rolleyes:
 
selam

teşekkürler mehmet bey, uzun zamandır çin sitelerinin ıvır zıvır epey bir şeyler alıyorum .
Bizim PTT kargonun çalışması çok iyi; mesela uçağı alırken iyisi olsun dedim vergisi neyse öderiz, gider beyanname falan doldurur, gümrük memuruna ifade verir bir şekilde alırız diyordum ki kocaman (1 küsür metre ) paket kapıma kadar geldi, 55 lira gümrük vergisi var dediler ve ürünü teslim ettiler.
PTT dışında ise kaza ile bazen özel kargolarla böyle uğraşıyoruz işte.

geçenlerde chainreaction'dan bir siparişim olmuştu, royal mail ile irlanda'dan tam 4 günde PTT kapıma kadar geldi, hala hayret ediyorum.
 
selam

Bu yurtdisi siparis isi tam bir sans olayi ;) Yaşananlardan cikardigim tek sonuc bu :D