Merhaba Emir.Ben de senin yaşadığın problemi yaşamıştım çok önceleri.Daha doğrusu el yapımı elektrikli model uçağım için "Pushrod(servo teli olarak tarif ettiğin parça)" bulamıyordum.Daha sonra Antalya modelcilerimden çok sevdiğim,saydığım kıymetli
@onur böyük abim imdadıma yetişti.Burdan ona selam olsun.

Bir gün onun fikrini almak istedim ve şemsiye telini kullanabileceğimi söyledi.Hobi mağazalarındaki fiyatlara baktım fiyatı pahalıydı hem de daha az alabiliyordum.Buradaki bir mağazadan 1 adet ucuz yollu şemsiye satın aldım ve tellerini söküp Pushrod olarak kullandım.Hem daha uygun fiyata hem de hobi mağazasındaki telin çok daha fazlasına sahip oldum.Bir de M2(Metric 2) Linkage Stopper satın alırsanız, Servo Arm(Servo kolu)'a stopperi takıp, yekeye gelen kısmını pense ile Z şeklinde büküp takabilirsiniz.Bu iş için "Z Bend Plier" diye pense var.Elinizde mevcutsa onunla veya normal karga burnu/pense ile de bükebilirsiniz.Yeter ki Z'nin ortasındaki kısım çok geniş olmasın.Z bükümün olduğu yer sıkıca yekenin deliğine oturmalı.İleri-geri,sağa sola oynamamalı yani boşluk olmamalı mekanik olarak(servonun verdiği hareket dışında).Bazı modelciler stopperi yekenin deliğine(örneğin elevatör yekesine) takmayı tercih ediyorlar ancak ben Servo koluna(servo arm) takmayı tercih ediyorum.Böylelikle daha hassas ve sorunsuz bir şekilde ayar yapabiliyorum.Size de tavsiye ederim.Kolay gelsin.