Simulasyonlarını Tamamladığım, Çizimlerini ve itki olarak Turbofan Kullanacağım Projem İçin Tavsiye

selim dönmez

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba, Ben Selim, Ankarada yaşıyorum,
2010 yıllarından itibaren havacılığa ilgi duymuş, havaalanlarında operasyonel kısımlarda çalıştım, Simulasyonlar ve programlama ve entagrasyon mekatronik konularında deneyimli sayılırım.
Ancak bir RC model veya gelişmiş bir rc model yapmadım, Ancak Motor önerisi olmamalı turbofan ile yapacağım bu proje garaj yapımı olacak, Gövde ve iskelet için hafiflik ve dayanırlılık konusunda Fiberglas belki epoksi kısmında daha kaliteli ürünler bulabilirim, Kalıp olarak 3D yazıcı ile parçalar ve sonra birleştirmeyi kalıp olarak kullanacağım, Ucus sistemleri olarak ilk etagrasyonlar servolar kanat ve kanatcıklar teslerinden sonra değişiklikler elbette olacaktır. Ancak genel cizimleri aerodinamik yapısı kanat açıklığı gibi hesaplamarı ai programları ile yaparak PX4 ve gazebo sim ve bazı simlerden şimdilik destek alıyorum tabi bu simulasyon kısmı, bu proje için ayırdığım bütce ise yaklaşık 500 bin tl kadar olacak, Ve yapım test ve ilk ucuş için 11 aylık bir süre hesaplaması yaptım, Elbette işin üstadları ve yeniden forum kültüründe bulunmak heyecan verici, Teknik becerim üst seviyedir kodlama elektronik ve entagrasyon iyidir elektrik sistemlerinde de iyimdir ki elektrik elektronik mezunuyum, aynı zamanda ucuş bilgim de var. Ben aslında sizlerden gelecek yorumları da merak ediyorum. Bu projeyi hayata geçirmek hayal kırıklığı mı yoksa başarı mı olacak bunu tahmin etmek zor

Öncelikle hoşgeldiniz RC modelcilik te benim şahsi deneyim ve görüşüm sabit ekipmanı en kalitelisini alıp ufak ufak modellerle deneyim kazanmaniz yönünde olacaktır. Bu ister uçurmak olsun ister inşaa olsun birden girmeniz Hobby den çıkıp size eziyet olabilir.:saygilar:

Selim kardeşim, turbofan RC motoru henüz seri üretilmiyor. Sen turbofan konusunda ısrarlı mısın?
Acaba basit bir üstten kanat trainer yaparak mı başlasan?
Yeteneğine, bilgine inanıyorum ama sanki biraz deneyim eksikliğin var gibi RC konusunda.

Hocam mükemmel bir proje gibi duruyor. Ancak hiç düşünmediğiniz ufak şeyler çıkabiliyor karışınıza. Bu nedenle 11 ay uğraşıp uçuramazsanız motivasyonunuzu büyük ölçüde kaybedersiniz. Ve genelde de gördüğümüz hep o yönde oluyor. Bence Sümer hocamın da dediği gibi en basitten başlayın kademe kademe ilerleyin. Böyle bir öneri pek haddime değildir belki ama 2 senedir gördüğüm durumlara göre yazmak istedim.