SR71 Blackbird Elektronik Seçimi ?

rcgolik

Yeni Uye
Selamunaleykum

ilk once konuyu okuyanada yardım edende etmeyende sagolsun bilmiyorum bu yazıyı yazma gereksinimi duydum :halay:

neyse konuya gelelım konun başlıgında yasdıgım gibi sr71 blackbird yapmak istiyorum ama teknik detaylar ve yazılımsal olarak fazla bilgim yok ama elektronık programlamayı biliyom neyse 1.sıkıntım motor alıcam ama karar veremedım cunku jetin uzunlugu ve genıslıgı alıcagım motorun yapısı olarak denk düşmeye bilir

uzunluk:90 cm (burundan-kıca uzunlugu)
genlıslık: 40 cm (sagdan-sola kanat uzunlugu)

evet uzunluklar bunlar gereklı bilgi verecekler tşkler imdiden

sr71 blackbird yapımı yardım?

Ben senin icin ilk gerekli bilgiyi vereyim Muhammed :eek:kuyun:

Öncelikle hiç uçuş tecrüben var mı yoksa bu ilk model mi ? 2. olarak bu modelin planını nereden buldun ? Zira plan RC modelin planı ise o zaman test edilip uçtuğu teyid edilen motor, pervane bilgileri zaten paylaşılmış olmalı. Öyle söyledin özelliklere göre kimse sana doğru motor ve pervane ölçüsü veremez. Bu sorduğun soru ile modelciliğe yeni başladığını anlıyoruz.

O yüzden eğer bu hobide kalıcı olmak istiyorsan sana zahmet şu konulara bir göz at. Sonra ilerleyen günlerde yeniden konuşuruz :saygilar:

Mesela sırf meraktan nette aratınca senin modelden biraz daha büyük şu modelin teknik bilgilerine ulaştım. Gördüğün gibi ağırlık, Kanat Alanı gibi bilgilere de gerek yok. Bunları bile versen bu model ile özel ilgilenen birisini bulamazsan sana doğru tavsiyede bulunamayacaktır.

SR-71 Blackbird RTF 2x64mm Fan Motorlu Uzaktan Kumandalı Uçak

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Set İçeriği :
2 adet 64mm Çaplı Ducted Fan
5 adet 9gr High Speed Micro Servo
2 adet 4300KV Brushless Motor
2 adet 30A Brushless ESC
1 adet 3s 20C 11.1V 2200mAh Li-Po Batarya

Gövde Uzunluğu : 1200mm
Kanat Açıklığı : 700mm
Kanat Alanı : 24.5 dm2
Minimum Motor : 2 x 3500KV Brushless Motor
Uçuş Ağırlığı : 1050g
Minimum Radyo Sistemi : 6 Kanal 2.4gHz Kumanda

SR71 Blackbird Elektronik Seçimi ?

Ben de uzay mekigi yapmaya karar verdim, cay demlemeyi biliyorum ama sivi yakitli roketler hakkinda bilgim yok. 1. Sıķıntım ustunde bunun NASA yaziyor ben kirmizi legen yazdirmak istiyorum ama uzun geliyor. 12 punto italic olacak uyar mi bilmiyorun, gozunuzu yiyim bana da yardim edin...