Tanışma - Mehmet Ali Eşme

dedemali

Yeni Uye
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
74
Konum
Edirne-Keþan
Merhaba...

Ben 64 yaşında Edirne'li bir emekliyim. Torunum nedeniyle 5-10 gündür gebze'deyim. Ona alınan oyuncak bir heli neticesinde benim de ayranım kabardı ve 2 gündür konu ile ilgili internet araştırması yapmaya başladım.

Bu arada size de rastladım ve üye olmaya karar verdim.(Gerek siteniz,gerek açıklamalarınız, gerekse yaklaşımlarınız üye olmamı etkiledi diyebilirim)

Şimdi bu konuda bırakın emeklemeyi, henüz sağına soluna bile, dönmeyi beceremeyen bir bebek gibiyim. Emekleyebilir miyim, yürümeye başlayabilir miyim bilmiyorum.
Ama en azından sizlere bir merhaba fırsatı yakalamış oldum. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Sabırlıyım, Allah elem keder vermezse zamanım da müsait.
İncelemelerim neticesinde bu işe simülatörle başlamam gerektiğini anladım ve ART-TECH E_FLY almaya karar verdim.

Teşekkür eder,size ve tüm arkadaşlara selam ve saygılarımı iletirim :saygilar:
 
Ynt: Tanışma - Mehmet Ali Eşme

Merhaba Mehmet Bey,

Öncelikle hosgeldiniz, sefa getirdiğiniz Forumumuz yaklaşık 4 aylık yeni bir forum. Ona rağmen elimizden geldiğince basit, düzgün bir şekilde konuları paylaşmaya çalışıyoruz. Bazı eksiklerimiz hala var, ama en kısa süre içerisinde inşallah bunları da tamamlamaya çalışacağız.

Bu aşamada bile sizlerin beğeniyor olması, bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Demek ki doğru yoldayız ve birilerine yardımcı olabiliyoruz :)

Bir de her ne kadar kuruluş olarak KOCAELI Model Ucak Kulubu olsakta, forumun hayata geçmesi nedeniyle artık sınırlarımız sadece Kocaeli değil, sizler sayesinde Tüm Türkiye. Biz samimi bir aileyiz ve AILEMIZE tekrar hosgeldiniz.

RC Modelcilik gerçekten yeryüzünde yapılabilecek en güzel hobilerden bir tanesi. Bence kesinlikle doğru bir tercih. Anladığım kadarı ile de araştırmayı seviyorsunuz. Bu da çok önemli bir husus. Zira araştırıp, sabırla çalışmadıktan sonra bu hobi gerçekten insanı zorluyor. Ilk kısmı yani araştırma kısmı ise Türk olarak bizlerin ne yazık ki en zayıf alanımız. Bu sizde olduğuna göre kesinlikle başaracağınıza inanıyorum.

Simulator çalışmasının önemini zaten çözmüşsünüz. Simulator kumandalarında program cıkmıyor. Ama bana adresinizi verirseniz size DVD olarak kopyalayıp gönderebilirim.
Simulator kumandasının basit olması yeterli. Zira esas önemli olan USB bağlantısı ile PC bağlanması. Bu nedenle "Art-Tech E-Fly 6ch" modeli en ucuz olanı. Diğerlerini tam incelemedim ama büyük ihtimal bunlar gerçek kumanda. Ama siz zaten ilerleyen günlerde farklı bir model gerçek RC Kumanda alacaksınız.

"Art-Tech E-Fly 6ch" normalde HilalHobby'de ve THK satılıyor. Fakat HilalHobby su an stoklarda yok.



Turk Hava Kurumu Modelcilik Sitesinde benzeri var ve stokta. Bence onu alabilirsiniz.



Ayrıca vakit buldukca Simulator bölümüne bakmanızı da tavisye ederim. Zira Turker kardeşim özellikle yeni başlayanlar için bir dizi eğitim videosu hazırlamaya başladı.



Selamlar :saygilar:
 
Ynt: Tanışma - Mehmet Ali Eşme

Mehmet Bey,

Aramıza hoşgeldiniz. Ben ve tüm arkadaşlarım elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağız.
Bana kalırsa çok doğru bir tespit yaparak simulatör çalışmaya karar vermişsiniz.
Simulatör bölümümüzdeki derslerin ve forumumuzdaki diğer bilgilerin size faydalı olacağını umuyorum.
:saygilar:
 
Ynt: Tanışma - Mehmet Ali Eşme

Mehmet Bey aramıza hoşgeldiniz, bu konuda adaşınız Mehmet bey ve Türker bey size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
 
Ynt: Tanışma - Mehmet Ali Eşme

Hoş geldiniz Mehmet Bey. Heli ile ilgilendiğinizi belirtmişsiniz ama uçaklara da bekleriz. (Biraz uçak reklamı yapayım) :laugh:
 
Ynt: Tanışma - Mehmet Ali Eşme

Aramıza hoşgeldiniz Mehmet Bey, sitemiz ve içerikleri hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkürler, öyle algılanıyorsak ne mutlu bizlere :)
Helikopter konusunda sizlerle paylaşımda olabilecek çok arkadaşımız var, bir gün yolunuz uçaklara da düşerse biz de bekleriz :D
Selamlar