Tanışma (Ozkan KAMISLI)

  • Konbuyu başlatan Ozkan
  • Başlangıç tarihi
  • 3,338
O

Ozkan

Guest
Herkeze merhaba,

Bu hobiye yeni basliyorum. Bir sure arastirdiktan sonra kumandami aldim (JR XG:coolxf:. Bir egitim modeli secme asamasindayim.

Kumandasiz hazir bir Epor egitim modeli mi, balsa bir ARF mi henuz karar veremedim. Acikcasi ARF toplayacak tecrubem yok. Patlar motor tercihini de butce nedeni ile sonraya biraktim.

Kismetse 1-2 hafta icinde modeli alip ilk ucusumu yapmak istiyorum. Bir suredir Phoenix RC ile antreman yapiyorum. Plotaji Gelistirdim ama ilk ucusta nasil olur bilemiyorum tabi..

Nejdet Bey'in baska bir forumdan yondendirmesi ile bu foruma ulastim. Yorumlar, tavsiyeler icin simdiden tesekkur ederim.

Ozkan KAMISLI
 
Tasisma (Ozkan KAMISLI)

Sevgili özkan aramıza hoşgeldin.artık uçma vakti geldiığine göre alacağın ilk uçak wıgdragon 4 olmalıdır.
elektirikli bir model olup,köpüktendir.İlk kırımları yaşayacağından dolayı hem yedek parçaları ucuz hemde kullanımı son derece kolaydır.Yıllardır uçak kullanan bir modelci olarak hala bu uçağın hastasıyım. Oryantasyonunu geliştirrmede sana son derece yarar saqlayacağını düşünüyorum. rtf alabileceğin gibi thk model uçak sitesinden parçalarını alıp kendinde toplayabilirsin..

https://thkmodelucak.com/store/product/1001-wingdrgn-sprstr-24-ghz-0122022
 
Ynt: Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hosgeldiniz
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hosgeldiniz Ozkan Bey,

Umarım gerek forumumuzdan gerekse buluşmalarımızdan zevk ve keyif alırsınız ;)

Uçakcı abi ve kardeşlerimizin sizi en iyi şekilde yönlendireceklerdir. Fakat daha önce sizin sorunuza benzer soru açılmış aşağıdaki konuya bir göz atmanızı tavsiye ederim :)

Yeni Başlayacak Birisi için Uçak Öneriniz
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hoşgeldiniz Özkan Bey , Kocaeli'de yaşıyorsunuz ve doğru bir adrestesiniz. :saygilar:
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hoşgeldiniz Özkan Bey,

Kumanda tercihinize bakınca bu işe sağlam adımlarla girdiğinizi görüyorum. Forumumuzda faydalı bilgiler bulabileceğinizi ve buluşmalara katılarak kısa zamanda uçuşlara başlayacağınızı tahmin ediyorum. :saygilar:
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hos bulduk,
Sicak bir karsilama ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.

En kisa zamanda bir bulusmaniza katilip tanismak bilgi almak isterim.

Giris modeli icin yurt disindan alma sansim var ama yedek parca konusu beni korkutuyor. Epo modeller icin yapistirici yeterlimidir yoksa tam takim yedek parcasi bulunanbilen bir model mi secmek lazim(kanat govde vs..).

Yurt disindan dusundugum model su, nedersiniz ?
Hype/kyosho u can fly, sadece pil ve alici takilip kullanilan bir urun


Ozkan
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Forumun tanisma sablonunu yeni farketim.
Uluse uyayim.

Adı : Ozkan
Soyadı : KAMISLI
Nereden : Izmit
Mesleği : Muhendis
Yaş : 34
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Ucak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Yok
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Internet
Kullandığım Model(ler) : Henuz yok
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Öncelikle aramıza hoşgeldin, benim fikrimi sorarsanız glow motor ile başlayın derim, model olarakda Airsingstar başlangıç için gayet başarılı bir model olur.
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Özkan bey aramıza hoş geldiniz. EPO model düşünüyorsanız ; Onun yerine depron / köpüklü maket kartonu / strafor kullanarak eğitim uçağınızı kendiniz yapabilirsiniz.

 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Hoşgeldiniz Özkan Bey
gerçekten doğru yerdesiniz. Umarım ilk uçuşunuzu da kırımsız gerçeklerştirirsiniz. Buradaki arkadaşlar bu konuda çok yardım severler.
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Gelen cevapları gördükten sonra acaba doğru yerdemiyim diye düşünecektir. ;D herkes ayrı bir uçaktan bahsetmiş.neyse deneme yanılma daha doğrusu uçurup kırma deneyiminden sonra doğruyu bulacaksın.Ancak kırdığında üzülmeyeceğin modeli seç der kırımsız uçuşlar dilerim..
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Merhaba,
Biraz daha yonlendirmeye ihtiyac var. Yardimci olurmusunuz.
Yurt disindan model alimi kargo hacmi nedeni ile yatti.
Wing tiger ile 1400mm arf balsa set arasinda kaldim. Wing tiger gibi hazir setlerde servo, esc, motor gibi komponentler dusuk seviye midir? Yani gidip kaliteli komponentlerle model toplamak uzun vadede daha mi avantajli olur acaba?( model dagilsada esc servoya bisey olaz herhalde.)

Diger bir alternatif, ikinici el patlar motorlu model (butce anca tutuyor). Fakat bu alanda kullanilmis urun tercih edilir mi bilemiyorum. Hele birde urunu gormeden alacaksak.

Tesekkurler
Ozkan
 
Tanışma (Ozkan KAMISLI)

Ozkan bey ayni sehirde olmanin avantajini kullanin derim ;) Bu ne demek, mutlaka bulusmalara gelin ve canli olarak almaniz muhtemel modelleri, ucuslarini ve ucuranlar ile konusup tecrubelerini birinci agizdan dinleyin.

Fakat bundan once asagidaki konulari kendi durumunuza gore netlestirmeye calisin.

1- Bu hobinicin baslangic butceniz nedir ?
2- Aylik ne kadar para ayirabilirsiniz ?
3- Hedefiniz ne ? Bu hedefe ne kadar sure icerisinde ulasmak istiyorsunuz ?