Tanışma ve kaynaşma :)

mustafa_60

Yeni Uye
Katılım
30 Tem 2013
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
33
merhaba herkeze iyi geceler diliyorum zira gece yazıyorum;

adım mustafa istanbulda yaşıyorum ....formunuzu 1 saatir geziyorum ve ciddi anlamda bu işte usta ve bana yardım edebilecek kişileri gördüm ve yazdıklarını okudum...

foruma yeni katıldıgım için pek kimseyi tanıyorum denemez. lafı uzatmadan mevzuya giriş yapcam..ben rc helikopter yapmak istiyorum...son 2 saattir başlayan bu tutkuyu uygulamaya geçirmek istiyorum.ancak helikopterler hakkında pek bir bilgiye sahip degilim öncelikle helikopterin uçuşu,yön kontrolü ve hız kontrolü hakkında bilgiye sahip olmam gerekiyor ve forumda sanırım yok, link atarsanız memnun olurum...ben kendi rc helikopterimi kendim yapmak istiyorum zira anlamını tam olarak kavrayamadıgım sanırım havada uçagın türbilansa girmesi gibi bişey olan kırımın helikopteri mındar ettigini okudum...aranızda elektronikle ugraşan arkadaşlar olup olmadıgını bilmiyorum zira varsa tanışmaktan memnun olurum...benim mikroişlemci yazılımı hakkında bilgim iyi ve rc helikopterinde bir tür kontrol işi oldugunu fark ettim... ben havada en az 15-20 dk kalabilecek bi helikopter tasarlaman istiyorum zira ivme kontrolü ,rüzgar kontrolü gibi konfigürasyonlar eklemek istiyorum ki bu helikopterin dengesi için önemli oldugunu düşünüyırum ve bu konu hakkında sizlerin degerli tecrube ve bilginize ihtiyacım var...
 
Tanışma ve kaynaşma :)

ayrıyetten bişey eklemeyi unutmuşum :D bahsettigim forumda bulunan 450 helikopterlerden degil şu etrafında 5-6 pervane bulunan hexakopter tatzı helikopterler.
 
Tanışma ve kaynaşma :)

Öncelikle Forumumuza hosgeldiniz Mustafa Bey,

Bahsettiğiniz çoklu pervaneli modellere Multicopter denir. Tricopter (3 Bacaklı), Quadrocopter (4 Bacaklı), hexacopter şeklinde değişik çeşitleri vardır.

Heli ile ilgili, çalışma prensipleri dahil, çok konumuz var, video anlatımlı. Ama Multicopter konusu henüz bilgi olarak biraz zayıf.

Aşağıdaki bölüme bir göz atın isterseniz. Orada detaylı anlatılan Tricopter toplama konusu temel olarak diğer multicopter çok benzer. Sadece mesela Motor, ESC 3 adet değil 4 adet olmalı. Bildiğim kadarı ile de aynı kontrol kartı kullanılıyor.

Bence mevcut konfigurasyonları öncelikle incelemenizi tavsiye ederim. Maliyetleri dikkate alarak neyi ne kadar kendiniz yapabilirsiniz sonra karar verirsiniz.



Elektronik konusunda üyelerimizden "Iskender Yenimol" epey iyidir.



Yakında Mesut ustad, "MA Ekonomik Quadrocopter Toplama Listesi ve Yapımı" ile ilgili bir konu açacaktır. Bu yeni konu da size epey bir fikir verecektir.

Selamlar,
 
Tanışma ve kaynaşma :)

Mustafa Bey hoşgeldiniz,

Tamamen özgün bir model yapmak elbette mümkün, ama zor birşey. Bende öncelikle uzun tecrübelere dayalı modelleri incelemenizi öneririm. En azından pilotajınızı geliştirebilmek için buna ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

Umarım faydalı bilgiler bulursunuz, keyifli forumlar. :saygilar:
 
Tanışma ve kaynaşma :)

teşekkür ederim mesut beyin yazısı uzun sürermi acaba
 
Tanışma ve kaynaşma :)

mustafa destegül' Alıntı:
teşekkür ederim mesut beyin yazısı uzun sürermi acaba
Quadrocopter için yeni bir yazıya gerek yokmuş. Aşağıdaki konuda elemanlardan motor ve ESC toplam 4 adet yapılca oluyor zaten quadrocopter ;)