tecrube'den biraz tavsiye heli seçimi

LeKLeK

Yeni Uye
s.a. arkadaslar 1.5 yıl kadar once bu ıse merak saldım helı kullanmak zor olur zevklı olur dıye sonra gıttım flysky die lanet bı kumanda aldım. bırındende trex450 buldum sonra acemılılıkle ugras ugras ucuramadım megerse kumandanın ıslemcısınden yazılımı degıstırılmıs ucak ıcın uyarlanmıs :) bosyere 450 yı mındar etmısım yanı baktık boyle olmadı gıttım spectrum dx8 kumanda aldık ama artık 450 ıcın cok gectı :) bulundugum sehırden bırınden tiger 60 sanırım nıtrolu model aldım 1 2 defa ucurmayı denedım ucurmadım sayılacak kadar havada tuttum o kadar yanı dedım ben bunu kırarım parcasıda pahalı bunun oylelıkle kopmus oldum bu hobıden herseyı sattım.

sımdı yenıden ucurmak ıstıyorum ama 2 secenek arasında kaldım syma x5 tarzı bısey alıp ucuz dıye hem acemılıgı atıp hemde kırım korkusu yasamadan ucursam mı yoksa helı mı bakınsam bılemıyorum at9 kumanda buldum 350 lıraya 2 alıcılı onu alıp bıde trex500 tarzı bı helı mı alsam nıye 500 dersenız 450 ufaktı ucurmak cok daha zordu ama 500 ve ustu olunca sankı daha kolay ve daha stabıl olur dıye dusunuyorum.

sımdı bılgılı ustalardan onerılerını almak kulagımı kupe etmek ıstıyorum saolun sımdıden tesekkurler

Multicopter ve helikopter uçurmak çok farklı iki şeydir. Multikopter uçurmak helikopter uçurmanın acemiliğini atabilecek bir tecrübe değildir.
Öncelikle hangi daldan yürüyeceğinize karar verdikten sonra yatırım yapmak lazım. Helikopterleride dengede tutabilecek bir çok yardımcı sistem günümüzde mevcut.
İlk başlarda bütçede kırımları kaldırmayacak kadar kısıtlı ise mutlaka yardımcı dengeleyicilerden yararlanmak ama bunların bağımlısıda olmamak gerekir.

yanı hıc syma falan bulasmadan dırek 500 sınıfı bı helıkopter bulmalıyım lanet hobı cok pahalı :(

Sıfırdan başlamak pahalıdır. Ancak forumda 300 tl ye spektrum dx7 kumanda 1000 tl ye trex 500 satan arkadaşlar var. Böyle fırsatları değerlendirip , acele etmeden ayarları vs tam yaparsan bir araba parası harcamadan hobiye giriş yapabilirsin. Ancak en önemli şeyler sabırlı olmak , acele etmemek , çok okumak , sim çalışmak ve adım adım ilerlemek. Bir haftada helikopter uçurmayı öğrenemezsin bazen yıllar alır.

mustafa lekesiz' Alıntı:
yanı hıc syma falan bulasmadan dırek 500 sınıfı bı helıkopter bulmalıyım lanet hobı cok pahalı :(

Vaaay, Mustafa hoş geldin tekrar.
:)
Senin Trex 450 pro yu Tolga hala uçuruyor. ;)

Sende Titan X50 vardı, ne yaptın duruyor mu?

Acemiliği atmak istiyorsan ilk alman gerek SİMÜLASYON...

Para harcamayı seviyorum dersen gerçek modellerle de acemiliği atabilirsin ama en ucuz yol bilgisayar başına oturup önce okumak sonra simülasyon çalışmak... :)

Ha yine de model üzerinde tecrübe sahip olayım derseniz, V977 fena bir model değil. Çoğumuz o modelle 6 kanalı öğrendik. İLK başlangıç olarak ve maliyeti düşük tutarak bu modeli önerebilirim.

Kumanda olarakda AT9 forumda yaygın olarak kullanılan bir kumanda olmadığını düşünüyorum ama fiyat/performans olarak gayet güzel bir kumanda. Ben yinede tercihimi 2.el spektrumdan yana kullanırdım. Ayar ve kullanılabilirlik açısından pek rahat kumandadır.

Doğukan Ocak' Alıntı:
........AT9 forumda yaygın olarak kullanılan bir kumanda olmadığını düşünüyorum ama fiyat/performans olarak gayet güzel bir kumanda.....

Doğukan, bu konuda çok haklısın işte. AT-9 u oldukça uzun süre 2 yıl kullandım, hatta pilot tr den almıştım. Hiç utandırmadı.
Şimdi de yolda bir tane AT-9S var. :laugh:

Levent UYGUN' Alıntı:
Doğukan, bu konuda çok haklısın işte. AT-9 u oldukça uzun süre 2 yıl kullandım, hatta pilot tr den almıştım. Hiç utandırmadı.
Şimdi de yolda bir tane AT-9S var. :laugh:

Abi benimde elime geçme fırsatı olmuştu o fiyatta öyle güzel bir kalite olması benim hoşuma gitmişti. Geniş ve renkli ekran gerçekten iyi. Eldeki hissiyatı da fena değil tam avucuma oturmuştu :)

Bu arada hayırlı olsun :laugh:

Doğukan Ocak' Alıntı:
Abi benimde elime geçme fırsatı olmuştu o fiyatta öyle güzel bir kalite olması benim hoşuma gitmişti. Geniş ve renkli ekran gerçekten iyi. Eldeki hissiyatı da fena değil tam avucuma oturmuştu :)

Bu arada hayırlı olsun :laugh:

Sağolasın Doğucum, bir de orange Dsmx modül, al sana spektrum 9 kanal. :hoppa: :thumbup:

Levent UYGUN' Alıntı:
Sağolasın Doğucum, bir de orange Dsmx modül, al sana spektrum 9 kanal. :hoppa: :thumbup:

levent abı zaten ılk sana yazdım whatsapdan numaran degısmıs heralde abı yenıden bıseyler ucurmak ıstıyorum ama gozumde yemıyo gıbı elımdekı herseyı satmıstım kumanda zaten dırek at9 aradım sahbındende buldum bı tane ama gaz kolu sag trafta ıcını acıp joystıcklerı yer degıstırsem olur mu emın olamadım 360 lıra 1 2 kez kullanılmıs 2 tane alıcısıyla beraber model konusunda bılmıyorum abı syma x5 gıbı bısey alıp hevesımı alayımda dıyorum trex500 tarzı bısey alıyım bı kere alıyım dıyom oda kırım korkusu uzaklastırıyo :) napacam bılmıyom

Mustafa, biliyorsun benim 4 kollular ile işim olmaz.
Zevk meselesi.
Sim + heli güzel bir kombinasyon. ;)
Not; Malum bu işin doğasında kırım var malesef, yani bunu göze alacaksan başla.
Hepimiz kırdık öğrenirken ve hala da kırıyoruz arada.
:saygilar:

Burada güzel anlatımları için Doğukan,İlker hocam ve Levent abi gereken her bilgiyi vermişler teşekkürler hepinize.. benimde nacizane tavsiyem kırım bu hobinin doğasında var malesef korkmanında faydası yok zaten eğer hevesli iseniz önce biraz sabır sonrada cesaret ve yetenek lazım bence seçim olarak şu an piyasada favori olan kumanda almak hem ayar yardımı açısından hemde kullanım açısından daha isabetli olur diye düşünüyorum model içinse yine parçası ucuz ve çabuk bulunan bi model her zaman mantıklı seçim olur bence bizde elimizde olan ekipmanlar ile yardımcı olmaya çalışırız saygılar..sevgiler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi