Tecrübesiz Pilotlar Hk;

kaya

Yeni Uye
Merhabalar;

İsmim Mesut. Sakarya da yaşıyorum.
Ben model helikopterlere çok fazla merak saldım ama tecrübesizim. Sadece netten biraz araştırma yaptım ve deli gibi video izliyorum. Bunun üzrene t rex 450 aldım elime de yarın geçecek.
Sakaryalı bir arkadaştan yardım rica ediyorum bana biraz bilgi aktaracak ve tecrübelerinden faydalanabileceğim. Aşırı derece meraklıyım ama tek başıma bir yere kadar bilgi edinebiliyorum.
Kırım olsun istemiyorum; bana yardımcı olacak biri ve birilerini bulabilirsem gerçekten çok sevinecem. Hevesim kırılsın istemiyorum ilk etaptan. Yardımsever bir arkadaş bana yazabilirse mutlu olcam.

Teşekkürler

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Mesut bey hoşgeldiniz :saygilar:
bende Hendekteyim. tecrübesizim size çok bir yardımım olmayacak. Ancak naçizane size simülatörle çalışmadan modelinizi kaldırmaya çalışmanızın yanlış olacağını ve Allah korusun kötü sonuçlara sebep olabileceğini bilmenizi tavsiye ederim.

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Bu fırsat kaçmaz diyelim o zaman ;)

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

mesut kaya' Alıntı:
Merhabalar;

İsmim Mesut. Sakarya da yaşıyorum.
Ben model helikopterlere çok fazla merak saldım ama tecrübesizim. Sadece netten biraz araştırma yaptım ve deli gibi video izliyorum. Bunun üzrene t rex 450 aldım elime de yarın geçecek.
Sakaryalı bir arkadaştan yardım rica ediyorum bana biraz bilgi aktaracak ve tecrübelerinden faydalanabileceğim. Aşırı derece meraklıyım ama tek başıma bir yere kadar bilgi edinebiliyorum.
Kırım olsun istemiyorum; bana yardımcı olacak biri ve birilerini bulabilirsem gerçekten çok sevinecem. Hevesim kırılsın istemiyorum ilk etaptan. Yardımsever bir arkadaş bana yazabilirse mutlu olcam.

Teşekkürler

Mesut bey, hoş geldiniz foruma.
Baştan söylemek de fayda var, hiç hevesiniz kırılmasın bu işin doğasında kırım var. Siz de kıracaksınız ve tekrar yapacaksınız ki bu işin zevki çıksın.
Forum da yeni başlayanlara yönelik konuları okuyun, modelcilik de kullanılan terimleri öğrenin, hatta en kısa sürede bir simulasyon programı edinin ve çalışın.
yine forumu takip ederseniz buluşmalardan haberiniz olur.
Hepsinden önemlisi sakın acele etmeyin.
Bu arada elinizde ne var? kumanda cihazı ne kullanacaksınız ? şarj cihazı ve pil vaziyeti nedir? gibi bilgileri de verirseniz daha kolay yardımcı olmaya çalışıırız.
Tekrar hoş geldiniz, başarılar.
:saygilar: :RCKolik:

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bu fırsat kaçmaz diyelim o zaman ;)

kesinlikle hatta denk getirebilirsek birlikte gidelim :)

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Öncelikle hoş geldiniz Mesut Bey,

trex 450 yarın elinize geçsin, ancak siz onu şimdilik bekletin, size tavsiyem ( daha önce model tecrübeniz olmadığını anlıyorum yazınızdan) önce bir simülatör programıyla çalışın ( bu süre size göre değişecek ancak kısa bir süre olmayacak) daha sonra yanınızda tecrübeli bir arkadaş ile modelinizi kullanmaya başlayın. Şimdi önünüzde çok güzel bir fırsat var aksaklık olmaz ise bu hafta sonu buluşmamız olacak katılabilirseniz size çok faydası olacağına eminim tecrübelerini paylaşacak modelinizi anlamanıza yardımı olacak çok fazla arkadaşımız var aramızda.

Şunu da hiç bir zaman unutmayın ki bu işin başı sabır.

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Hoşgeldiniz Mesut Bey,

Forumu incelemeye devam edip, elinizden geldiğince buluşmalara katılmanızı tavsiye ederim.

Keyifli forumlar. :saygilar:

hoşgeldiniz öncelikle, Kırım olsun istemiyorum demişssiniz ozaman bilen birisi ile konuşmanızda fayda var, direk helikopter geldiği gibi bir hevesle çalıştırırsanız kırım kaçınılmaz olur ve hevesiniz kırılır, 450 hareketli bir modeldir alışmanız lazım önce.

Not: kırımdan korkmayın, kırılan helikopter olsun size bişey olmasın...

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Istedigin kadar simulator calis, istedigin hocan olsun, istediginle konus, istersen mukemmel 3D pilotu ol bu isin fitratinda kirim vardir,
Hicbirsey olmasa unite hata yapar inersin, servo hata yapar inersin, bir vida hata yapar gene inersin,

Bunu sunun icin yazdim yalniz ;

Sim calismayin demiyorum, tabiki sim calisacaksiniz, tabiki fikir alisverisi yapacaksiniz tabiki geliseceksiniz,
Ama kirim olursa ben sogurum diyorsaniz hobiyi degistirmeniz gerek,

Yozgat bulusmasinda mesela Rasim'in model komple kayboldu, bir nevi kirimmidir, kirimdir...Hemde nefis bir helikopterdi bilhassa fosforlu turuncu kuyrugu ;D

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Merhaba Mesut,

Havalar iyi olduğu zamanlar her Pazar düzenli buluşma yapmaya çalışıyoruz Kocaeli'nde. Müsait olduğun zamanlar katılmaya çalışırsan yardımcı olmaya çalışırız.

Ama ondan önce lütfen forumu iyice inceleme başla. Inan temel anlamda tüm aradığın bilgiler burada hem de çoğu video destekli :RCKolik:

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Merhabalar tekrardan;

Verdiğiniz cevaplar ve ilginiz için öncelikle çok çok teşekkür ederim. Bu kadar ilgili mesajlar gelebileceğini tahmin etmiyordum. Herkese ayrı ayrı teşekkürler. T rex 450 elime geçti inceden uçurmayı denedim heves malum bilirsiniz az çok ama başaramadım maalesef. Kocaeli gelmek benim için biraz sıkıntı olabilir ama Sakarya da toplanma noktanız varmıdır. Değerlendirebilirim eğer Sakarya olursa.
Zahmetli ve sabır isteyen bir iş olduğunun farkındayım ama kanım kaynıyor. Ama aşırı bir keyif var işin içinde. Bunu da zamanla tecrübe etmek istiyorum . Kırım olursa da artık telafi etmeye çalışırız artık.Çünkü çok merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bir şey. Şu an için yılacak pozisyon da değilim. Bir sorum olacak simülatör nasıl edinebilirim peki. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yardımsever dostların yardımına bu süreçte ihtiyacım var gerçekten. Her konuda. Mehmet bey sizinde videolarınızı izledim gerçekten faydalı videolar. Daha yolun başındayım bakalım nasıl olacak.

Teşekkürler

Syg

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Mesut bey, sim kumandası mı almayı tercih edersiniz ?, yoksa kumanda cihazınız nedir?, acaba sim için "dongle" mı daha iyi olur ? tercih sizin.

Eğer kendi kumandanızla kullanacaksanız;
**

yada sim kumandası alayım derseniz;
**

**

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Levent abi soruna cevap vermiş zaten. Daha fazla bilgi için :

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Elimde şu an t -rex 450 var hevesle aldığım ama 2. el aldım.. Kumandası da kendi kumandası..Tecrübe olmadığı için bu modeli aldım bir yerden başlamak gerektiğini düşündüğümden.. Yoksa çok video izleyip yazıları okuyorum ama bir türlü cesaret edemiyordum en son bir yerden başlayalım belki gerisi gelir diyerekten bi atılımda bulundum açıkçası. Sonrası artık ne şekilde gelişir bende bilemiyorum.

Umarım hevesim kırılmaz ve kendimi geliştirme fırsatı bulurum sizlerin de destekleriyle..

Tecrübesiz Pilotlar Hk;

Sakarya'dan Kocaeli'ye gelmek sıkıntı olacaksa, yazık olmuş diyelim. Zaten hava şartları malum buluşma olmayabilir de... Bence çok uzak bir mesafe değil ama neyse, sağlık olsun.