Trabzon'daki uçuş alanları

Katılım
22 Ağu 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
24
Yaş
26
Konum
Trabzon
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar malum karadenizin coğrafi şartları belli. Kendi modellerimizi üretiyoruz, ancak uçurmak için yer bulamıyoruz. KTÜ'nün çim sahasında uçuruyorduk ancak şuanda saha kapalı ve artık izin vermiyorlar. Trabzon'da bildiğiniz bir alan var mı? Rize'de model uçak için bir alan olduğunu duydum ancak boyutlarını ve şartları hakkında bir fikrim yok. Trabzon yakınlarında da varsa çok hoş olur. İyi forumlar.
 
Yaa ben bunu anlamıyorum işte... Neden izin vermezler. Nasıl bir geri zekalı kafa yapısıdır bu?!
Birkaç hafta önce Trabzon'daydım. Düzlük olan her yere bina yapmışlar beton dökmüşler. Sanırım yaylalara falan çıkmak gerekecek uçak uçurmak için.
 
Yaylamız var da, yayla da ayrı dert. Çıkması ayrı, yüksekliğinden dolayı rüzgarı ayrı dert. Biz de çaresiz kaldık bu konuda. Akyazının orada kurban pazarını kurdukları bir alan varmış herhalde. Oraya bakacağız.
 
Uçuş konusunda kendimizi yeni yeni geliştiriyoruz, ekipmanları batırmayalım :D Bir ara KTÜ'nün şenlik alanında uçurduk, boşken. Şimdi millet kayıt yapmaya falan gelmiş. Orası da sıkıntı oldu. Araba da yok sağa sola da kolay gidemiyoruz
 
Araklı ve Sürmene tarafında hemde sahilde hemde iç kısımlarda rahat rahat uçul yapacak yerler var . Havalimanına ortalama 30 km olduğu için sanırım yasaklı bölge diye geçmez . Oda olmazsa Araklı - Bayburt yeni yoluna gidin eski yolu hem uçak pisti olarak hemde helikopter uçurmak için kullanabilirsiniz .
O da olmadı 15 Eylül gibi ordaydım Bizim köyde ovada uçuş yaparız : D
 
Her ne kadar şu an pek aktif olmasalar da trabzonlu RCKolik üyeleri ile temasa geçmeyi deneyin bence.