Trex 500dfc wiring

Kağan Kazancı

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
Üstadlarım selam,

2. el olarak heliteknikteki birinden uçar şekilde ve yedekleriyle beraber diye aldığım ancak bir çok parçası eksik gelen, motoru bozuk çıkıp beni scorpion motor sahibi eden :) , aldığım haftasonu uçurmayı planlayıp daha uçmak için ayar yapılması gereken :lol: :lol: helimin fotolarını paylaşmak istedim. Kablolama işi beni baya bir uğraştırdı ama seviyorum ben böyle görüntüyü, bakalım siz beğenecek misiniz?
Bu arada escyi pil altına koyup da yakan oldu mu hiç acaba bilmek isterim :lollol:

Selamlar..
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Trex 500dfc wiring

Abi manualde de pilin altında ama bilemedim ısınır gibi geldi :lol: gerçi scorpion oraya baya bir hava üfler diye tahmin ediyorum , çünkü etrafına baya bir hava veriyor.
Çok uğraştırdı ama bence de güzel oldu gibi %p
Daha önce hiç 500 sınıfı helim olmamıştı, meraktan ölüyorum uçurmak için,hava ve zaman müsait olsa da uçursam :evil:
Sadece paller beni düşündürüyor , kuyruktakiler karbon ama çok çok ucuzdu, inceliyorum sağlam gibi gelmiyor, birkaç kez arkadaşın kuyruk palleri patladı uçarken,
ben de devirden koparsa diye korkuyorum, bunları takmayacağım , ana paller desen onlar da bir garip :D Fotolamak için taktım desem yeridir. Belki ana paller biraz balanslamayla adam olur ama denemek lazım..

Trex 500dfc wiring

kesinlikle palleri değiş ilk fırsatta patması zor bir ihtimal ama uçuş kalitesi için align orjinal şu pallerini kullan çok memnun kalırsın ben hep onları kullanıyorum yurtdışı sitelerinde mevcut

Trex 500dfc wiring

Tamamdır abi aynı pallerden vericem sipariş,

bu arada filo yakıyor valla, Allah palini yere değdirmesin diyeyim de nazar değmesin :thumbup:

Trex 500dfc wiring

Üzerindeki pallerde fiziksel bir hasar yoksa pro 3D paller de en kaliteli pallerdendir .Kullanan arkadaşlardan hiçbir şikayet duymadım.Mehmet (Airbusdriver) bunlarla trex 700N ile ortalığı yırtıyordu öyle hatırlıyorum.

Trex 500dfc wiring

elinize sağlık bende cok seviyorum model kablolamayı :) plastik servo hornu kullanmanız tavsiye olunur. bende şimdi 700 kabloluycam :)

Trex 500dfc wiring

Kağan Kazancı' Alıntı:
.......2. el olarak heliteknikteki birinden uçar şekilde ve yedekleriyle beraber diye aldığım ancak bir çok parçası eksik gelen, motoru bozuk çıkıp beni scorpion motor sahibi eden :) , aldığım haftasonu uçurmayı planlayıp daha uçmak için ayar yapılması gereken :lol: :lol: helimin fotolarını paylaşmak istedim. Kablolama işi beni baya bir uğraştırdı ama seviyorum ben böyle görüntüyü, bakalım siz beğenecek misiniz?
Bu arada escyi pil altına koyup da yakan oldu mu hiç acaba bilmek isterim :lollol:

2.el model almanın ne yazık ki bu tür riskleri var Kağan :embarras: Neyse anladığım kadarı ile öyle ya da böyle mutlu sona az kalmış ;) Öncelikle yeni model hayırlı olsun %p

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Super görünüyor daha ne olsun.Manual de esc zaten pil altında değil mi?
Aynen abi, manual bakınca (sayfa-15) ESC yenin koyduğun gibi pil altına tavsiye etmiş, demek ki sıcaklık ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor ;)

Trex 500dfc wiring

Kağan Kazancı' Alıntı:
....Sadece paller beni düşündürüyor , kuyruktakiler karbon ama çok çok ucuzdu, inceliyorum sağlam gibi gelmiyor, birkaç kez arkadaşın kuyruk palleri patladı uçarken,
ben de devirden koparsa diye korkuyorum, bunları takmayacağım , ana paller desen onlar da bir garip :D Fotolamak için taktım desem yeridir. Belki ana paller biraz balanslamayla adam olur ama denemek lazım..
HK'nın klone kuyruk pallerinde bir dönem çok sıkıntı yaşanmıştı. Yerinde olsam klone kuyruk palleri yerine ya orjnal ya da plastik kuyruk pallerini tercih ederdim ;)

Ana pallere gelince aşağıdaki konudaki 3D palleri, ki Celalettin abi de mesajında belirtmiş, uzun bir süre problemsiz kullandım. Eğer paller darbe almamış ise ve çok aşırı hard 3D kullanmıyorsan, bence kesinlikle hiç sorun olmaz ;)

Muammer Akbulut' Alıntı:
kesinlikle palleri değiş ilk fırsatta patması zor bir ihtimal ama uçuş kalitesi için align orjinal şu pallerini kullan çok memnun kalırsın ben hep onları kullanıyorum yurtdışı sitelerinde mevcut
Muammer tavsiye ettiğin Align son pallerini henüz test etmedim ama daha önceki Align pallerini epey bir kullandım. Şahsen yukarıdaki 3D paller ile Align paller arasında ben pilotajım olarak hiç bir fark hissetmedim :rolleyes: Sen uçuş kalitesi olarak nasıl bir fark hissettin acaba ??

Ynt: Trex 500dfc wiring

Muammer Akbulut' Alıntı:

Muammer bey arkadasin taktigi pallerden kullandinizmi ? kullandiysaniz ne eksigini gordunuz align dan bi aciklayin bizde ogrenelim

keza ben bu 3D pallerden yillarca kullandim hatta ozellikle bu paller icin toplu siparis gecildi bizim tayfa tarafindan 450 den 700 e kadar her modelde Hard3D den soft 3D ye kadar ucus yapan arkadaslarimiz tarafindan kullanildi , kesinlikle 10 uzerinden 10 alir bu paller ;)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Trex 500dfc wiring

Tamamdır abi bakalım bi ilk uçuşu nasıl olacak, 3D pro palleri iyice inceleyip balanslarım, kuyruktada plastik kullanırım, sonra da mutlu son :D
bir maiden videosu paylaşırım artık :D

sunuda soylemeden gecemiycem 3D paller align pallerden daha iyi perfomansa sahip , hem agirlik hemde enine olan ebatlarda aligndan daha basarili

align in genisligi 54mm iken bu paller 56mm ve bu 2mm lik genislik size daha fazla kaldirma kuvveti olarak geri donus yapiyor

Mesut AKIN' Alıntı:
sunuda soylemeden gecemiycem 3D paller align pallerden daha iyi perfomansa sahip , hem agirlik hemde enine olan ebatlarda aligndan daha basarili

align in genisligi 54mm iken bu paller 56mm ve bu 2mm lik genislik size daha fazla kaldirma kuvveti olarak geri donus yapiyor

Abi ben de 450 de ve 50.lik yakıtlımda kullanıyorum aslında ve çok memnunum, daha önce hiç bir problem de yaşamadım, ancak bu heliyle gelenler kozmetik olarak pek tatmin etmedi beni, kontrol edeceğim bakalım, temizleyip foto çeker koyarım :)

Alignlardada kozmetik olarak sorun oluyor kafaya takma

ben align servolara DD610 4 5 yil once yeni ciktiklarinda 230dolar vermistim ve 3 tane modelime takmistim 2 tanesi farkli tarihlerde hicbirsey yokken alan turu esnasinda havada kikitledi , birinde model takla atarak yere cakildi , birinde ise burun ustu dalisa gecerek yere cakildi ve her ikisindede mal gibi izledik sadece

bunun disinda daha once hic duymadigim bi olay yasadim , Align 50 motorumda havada birden ses cok tiz ve bagirarak cikmaya basladi yere indigimde gordumki motorun kranki havada kirilmis

neyse Align la ilgili cok fazla tecrubem var , ha bu align kotu demek degil ancak bu tarz seyler her markada olabiliyor

mesela Debiz arkadasimiz sifir gence pilleri bozuk cikti vs