TREX 600 kurulum

Bülent Ünal

Yeni Uye
Katılım
26 Haz 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
4
Yaş
46
Selam uzakdoğudan 10 sene önce aldığım trex600 esp kurulumu tam olarak yapılmadığı için hiç uçmadı.bazı eksikleri olabilir.teknik bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilir mi ?görüntü de atabilirim.kumanda ve pil var. Bulunduğum yerde maalesef helikopter uçuran yok. teşekkürler !
 
Bülent bey, öncelikle 600 sınıfı bir model ilk model olarak çok dikkat edilmesi gereken bir modeldir. Allah korusun en küçük hatayı affetmez :( Bu hobide GÜVENLİK olmazsa olmaz bir şey. O yüzden çok ama çoook dikkatli olmanızı tavsiye ederim.




Diğer taraftan acilen simulasyon edinip, çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim.



Diğer taraftan elinizdeki model muhtemelen FLYBARLI eski bir model. Ama çok sanslınız, Fybarlı bir modelin TÜM ayar aşamalarını video desteği ile bir seri olarak zamanında paylaşmıştık.

Şimdi size düşen tüm bu konuları acele etmeden sindire sindire okumanız. Merak etmeyin SADECE bu konuları takip ederek, takıldıkları yerde forumda soru sorarak başka destek almadan modelini ayarlayıp uçuran çok arkadaşımız oldu :thumbup:

Onun harici ayar konusunda şu aşamada size kimse yardım edemez :( Çünkü öyle 5-10 mesaj ile açıklanamayacak kadar çok detay var

ANA konumuz :



Sizin öncelikle bakmanız gereken ANA kısımlar


2- Ayar / Konfigurasyon Nasıl Yapılır

a-) RC Helikopter Ayar Kontrolleri :
RC Helikopter Kumanda Kontrolleri
Gyro ve Kuyruk Servo Yön Kontrollü
RC Helikopterde Gyro Mod Kontrollü Nasıl Yapılır ?

Trex 450 Kayis Gerginliği Nasıl olması ?

Ucus Oncesi ve Sonrasi Kontrolleri (Checklist)


b-) Fiziksel Montaj / Kurulum :
Loctite kullanımı ve her türlü Heli Fiziksel Montaj Detayları (Ana Gövde, Vida montajı, Loctite Kullanımı, Kafa ve Feathering Shaft, Main Shaft ve Main - Autorotation Dişlisi, Elektrik Motor ve Pinion ,Kuyruk ,Torque Tube , Tail boom) için aşağıdaki konumuza bakınız.

RC Helikopter Fiziksel Montaj- Kurulum Konu Indeksi


c-) FB - Flybarlı Model Ayar ve Konfigurasyonu (6 Kanal CCPM Kumanda ve Elektronik Ayarları) :
Yeni Başlayanlar RC Heli Hızlı Ayarları - Setup Nasıl Yapılır : HK 450 + Futaba
RC Model Helikopter 6 Kanal CCPM Kumanda ve Elektronik Ayar / Setup Konu Indeksi