Ücretsiz resim servisi TINYPIC de kapanmış

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Benim de dün haberim oldu ama konuyu bugün ancak açabildim.

Çoğumuz "imageshack" fiyaskosunu hatırlar. Yıllardır forumlar dahil milyonlarca kişinin ücretsiz kullandığı servis, bir anda ücretli hale gelmiş :eek: ve milyarlarca resim çöp olmuştu :embarras:

Bu olaydan biz de etkilenmiştik. Forumdaki özellikle eski konuların nerede ise %90 imageshack yüklü resimler vardı ama artık yok...

Bu olaydan sonra acilen resim yükleme sıkıntısına çözüm arayışına girdik. Özellikle forum ile entegre piyasada çok az alternatif vardı. Kaldı ki ücretsiz yeni bir servisin benzer sorunları yaşatma ihtimali de yüksekti.

İmdadımıza @Zafer ŞAHİN hocamız yetişti ve yanlışım yoksa Eylül 2017 tarihi ile bize özel ILK RCKOLIK resim sistemini ("RCKOLIK YÜKLE" butonu) devreye aldık.




Ondan hemen sonra da forum ile daha iyi entegre olan 2. RCKOLIK resim sistemi satınalıp kullanmaya başladık ("Resim Yükle" butonu)

Fakat imageshack dönemlerine kadar uzan uzun yıllar ve özellikle aradaki geçiş zamanında ne yazık ki TINYPIC ücretsiz resim hizmetini de kullanmıştık.



Konuyu çok uzattım pardon:D. Zaten konumuz "TINYPIC".

Belli bir süre önce TINYPIC firmasını satın alan diğer büyük resim servis firması "Photobucket" artık TINYPIC tamamen kapatma kararı almış. Amaç yine imageshack olduğu gibi eskiden ücretsiz olan bu hizmeti ücretli hala getirmek.

Yani bu ne demek. Tıpki imageshack olduğu gibi artık forumda yüklü olan "TINYPIC" resimleri de artık gözükmeyecek




İlgili duyuru şu şekilde.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




Neyse ki bu son olay süpriz olmadı :) Geçte olsa bu tür sorunlara kalıcı çözümü iyi ki bulmuşuz ve hayata geçirmişiz diyoruz :thumbup:

Buna vesile olan @Zafer ŞAHİN kardeşimize ve yıllık $35 maliyeti olan 2.Resim sistemini kullanmamıza katkı sağlayan tüm ABONELERIMIZE bir kez daha teşekkür ederiz :RCKolik:
 
En iyisini yaptık, Zafer hocanın ve senin sayende Mehmet ?
Bunu dışardan gelen elbette anlamaz, ama ben şahsen kullanılan her eklentinin altında ne gibi bir ileri görüş, ne kadar emek ve çaba , ne kadar büyük bir özveri var çok iyi biliyorum ve adeta ailemiz gibi olan bu forumu koruyup geliştirmek adına, elimden gelen çabayı da gösteriyorum , ve ailemi olduğu gibi , RCKOLİK ailemi de çok ama çooook seviyorum...:halay:?:heartxf: