uçuramadığım uçağım

Ayrıca tecrübe ile sabit :
Uçak haricindeki uzaktan kumandalı araçların hepsi aynı şekilde hareket ediyor. Yani hangi arabayı alırsan al, hangi helikopteri alırsan al, hangi çok pervaneliyi, hangi tekneyi alırsan al, bir süre sonra hepsi birbirinin aynısı. Tek farkı hızları ve tepkilerinin hızı/şiddeti (tabiri caizse).
Ama konu uçak olunca her bir yapım o kadar farklı ki... Sıkılmak mümkün değil.
 
Denersen zehri alırsın! Uzaktan kumandalı şeylere ilgi duyan herkesin denemesinde yarardan başka bir şey görmüyorum.
Teknem var, arabalarım, helikopterlerim ve kendi yaptığım bir kaç adet çok pervanelilerim var. Bazısına otonom uçuşlar planlıyordum geçmişte.
Hepsinin ortak sorunu çok zahmetli ve pahalı olması. Esnetemeyeceğin kurallara bağlılar. Uçak öyle değil. Hem hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanıyorsun, hem ucuza mal ediyorsun, kırımları kolay ve çabucak gideriyorsun, hele ki sıfırdan var edip uçurdukça, veya kötü kırımları ucuza tamir ettikçe aldığın keyfi kelimeler ile anlatamam:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
:):):):)O kadar güzel özetlemişsinizki Deniz bey anlatamam.2 plaka fotoblok iki adet sıcak silikon toplam 50tl.Bir model yaklaşık bu civarda.Daha büyük model yaptım kanat açıklığı 144cm inanın çok güzel bir uçuşu var oda 2.5 fotoblok ve 2 adet sıcak silikon gitti.Tabi motor esc servo pil gibi demirbaşları saymıyorum
 
  • Sevdim
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi