Vbar neo hakkinda...

Sinan Ayal

Yeni Uye
Katılım
4 Eyl 2018
Mesajlar
20
Tepkime puanı
6
Yaş
43
Konum
Üsküdar
İlgi Alanı
Heli
Merhabalar...
Ben de devil 420 model bir heli var. Bank 1 pozisyonunda devreye girmiyor ancak 2 ve 3 bank ta devreye giriyor. Bu doğru bir konum mudur. Ayrica hareketi 1. Bankta throttle curve de %40 da yakaliyorum. Yani %0 ken çalismayan heliyi bank 1 de %40 da çalistiriyorum.
Bu konuda bilgi vermenizi rica ederim.
Saygilarimla
 
Helinin ayarlarını siz mi yaptınız acaba diye merak ettim mesajınızı okuduğumda. Daha önce bank 1 2 3 vs. Durumlarında böyle bir sorunla karşılaşmamıştım, bir biriyle pek alakalı olmayan bir durum aslında.
 
Merhaba
Ayarlamasıni ben yaptim. Videolardan ve çevreden yardimla. Ancak switch konumlarinda sorun yaşadigimdan böyle bir açiklama yaptim.
Teşekkürler
 
Devreye girmeyen nedir? Hangi hareketi yakaliyorsunuz? Devreye girmeyen unite mi? Esc mi? Servolar mi? Hicbiri mi? Hareket bunlardan hangisinin hareketi? Nasil bir hareket?
 
Emre bey
ESc nim sifir konumuna ayarlanan 1. Bankta devrede olmamasi normal mi . Yaptiğim ayarlar foruma göre yapilmiştir
 
Hareketleri yakaliyorum switchlerim dogru sadece bank durumlari 0 50 100.
1. Bankta herangi bir hareket yok. Ancak diger bankler normal.
 
Sorununuzu anlamak bu şekilde zor oluyor, sanırım kavramlarda karışıklık var bayağı. Bir video çekebilirseniz sorun ile ilgili daha kolay anlaşılacak gibi.
 
Anladigim kadariyla toparlamaya calisayim, yanlis olan yer varsa duzeltelim. Bu arada siz de bu isin terminolojisini ogrenmeye calisin ki birbirimizi anlayabilelim.

Unite uzerinden 3 bank ayarladiniz ve bunlarin throttle degerleri sirasiyla 0, 50 ve 100. Dogru ise, bilmemiz gereken 3 veri daha var.

- Esc markasi nedir?
- Esc throtle kalibrasyonu yapildi mi?
- Esc uzerinde governor aktif mi ve governor kalibrasyonu yapildi mi?

Esc kalibrasyonu yapilmissa, 0 throttle degerinde arm olmasi ve motoru dondurmemesi beklenir. Eger gov aktif edilmisse, esc markasina gore 20 ile 45 degerleri arasinda thr sinyali gormeden once yine de calismayacaktir. Gov kalibrasyonu yapilmamis ise verdiginiz thr degerleri duzgun calismayacaktir.
 
  • Sevdim
Tepkiler: LEVENT UYGUN
Emre bey...
Esc platinium 60 A V4 Esc ancak kalibrasyonlar hakkinda yeterli bilgim bulunmuyor. Bu konu ile ilgili bilgi vermeniz mümkün mü.
 
Sinan bey arama kutumuza hobbywing kalibrasyon yazdim, cikan sonuclardan ucu tam sizlik. Biraz daha detay ararsaniz onlar da cikar. Forumda ozellikle ucak ve heli uzerine o kadar ayrintili konularimiz var ki, arayip da bulamayacaginiz sey olma olasiligi cok dusuk.






 
Çok teşekkür ederim Emre Bey saolun.
Göŕüşmek üzere...
 
Birinci bank değeri 0 mı? Throttle için normal curve (0-25-50-75-100) gibi birşey mi ayarlamaya çalışıyorsunuz? Forumda Mehmet abinin bu hususta bir konusu var.

Ben tamamını idle up ayarlamanızı öneririm. Vbar Neo ilk çıktığında bu konuda farklı bir yoğurt yiyişe gitmişti. Artık beş noktalı, yedi noktalı bir gaz eğrisi ayarlamak yerine sabit tek bir değer giriyorduk mesela 70... Böylece o bankta gaz değeri 70 olan bir doğrumuz oluyordu, yada eskilerin tabiriyle (70-70-70-70-70)...

Bir de bazı escler 25 in altında gaz sinyali geldi mi, bazıları 40 ın altında gaz sinyali geldi mi çalışmıyorlar.

Bu arada bank ile ilgili yanlış bir algı varsa onu düzeltelim. Her bir bank, ayrı bir ayar seti oluyor. Her bir bankın kendine ait ana rotor, kuyruk rotoru parametre ayar seti var, gain vb... Aynı zamanda her bir bankın kendine ait bir "sabit" throttle değeri var.

Yani bir banka 0 throttle değeri ayarlamak, hold gibi bir etki yaratır uçuşta... Atıyorum bank2 de 50 değeri var onunla soft bir şekilde uçulurken, havada bank1 e aldık, throttle değeri 0 oldu, motor sustu...

Yerdeyken zaten bank1 de throttle 0 olduğu için çalışmayacaktır orası sıkıntı değil de, diğer türlüsünde yukarıda yazdığım gibi olabilir.

Hareketleri yakaliyorum switchlerim dogru sadece bank durumlari 0 50 100.
1. Bankta herangi bir hareket yok. Ancak diger bankler normal.

Üç ayrı bankı kullanarak 0-50-100 gibi bir throttle curve kullanılmaya çalışılıyorsa bu yanlış...
Durum aslında böyle;

Bank1 throttle 50 ----- ifade ettiği throttle curve 50-50-50-50-50
Bank2 throttle 70 ----- ifade ettiği throttle curve 70-70-70-70-70
Bank3 throttle 85 ----- ifade ettiği throttle curve 85-85-85-85-85
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Rasim bey bilgileriniz çok yararli oldu. Vermiş olduğunuz bilgileri aynen uygulayacam. Çok teşekkür ederim.
Saygarimla...
 
  • Beğen
Tepkiler: Rasim Öztürk
Aynı escyi bende kullanıyorum. Zaten telefonda görüşmüştük. Yine burada yazayım. Benim escde %40 üzerinde gaz alıyor. Bank değerleri idle gibi kullanılabilir. Normal mod tarzı bir mod varsa o bank 1e atanır. Bank 2 Rasim abinin dediği gibi %70 (idle 1) Bank 3 de%85 (idle 2) gibi atanır. Tabi gerekli ayarlar her bank için ayrı ayrı yapılır. Yani eğer motor herhangi bir bank değerinde tamamen susmuyorsa (mesela gaz stiği orta konumdayken) herhangi bir sorun yok. 0- 70-85 şeklinde olacak banklar tabi
 
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN