Walkera 450D01 Kullanım Bilgisi.

Celal ÖZTÜRK

Yeni Uye
Katılım
3 Şub 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Yaş
34
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Heli
Merhaba elimde başlıktaki modelden var uçurma ve kullanma konusundaki arkadaşları konuya davet ediyorum.
 
Sayın @Celal ÖZTÜRK bey eğer forumda KALICI olmayı düşünüyorsanız aşağıdaki detayları dikkate alın lütfen

1- Tanışma konusunda YANLIŞ başlık.
2-Şimdi de yeni bir konu açmışsınız AMA sorunu belirtmemişsiniz :rolleyes:
3-Yeni konu açarken BAŞLIK olarak şöyle bir NOT var ama dikkate alan yok :angry:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Merhaba konu açma konusunda kusura bakmayın şimdi aslında kumanda konusunda sıkıntılar yaşıyorum hangi tuşun tam anlamıyla ne anlama geldiğini daha çözemedim.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Soldaki büyük tuş menüde yukarıya ve aşağıya ilerlemenizi , ext yazan menüdr geri gelmenizi veya çıkış yapmanızı sağfski büyük tuş sağa ve sola gitmenizi ve ent yazan alt menüler giriş yapmanızı sağlar . @Emre Kaman 'a katılıyorum ve ilk işiniz bu helikopterden kurtulmak olsun diyorum . 450 sını diye geçer ama 450 sınıfı klon helikopterlerden bile çok daha kötüdür bu helikopter . Kırdığınızda hiç parçalarını almakla uğraşmayın ve başka bir markanınkini alın derim .

Ayrıca mutlaka ve mutlaka bu forumda yer alan helikopterlerle ilgili bütün dökümanları mutlaka okuyun ve videoları izleyin
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Merhaba konu açma konusunda kusura bakmayın şimdi aslında kumanda konusunda sıkıntılar yaşıyorum hangi tuşun tam anlamıyla ne anlama geldiğini daha çözemedim.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.


Celal Kardeşim öncelikle biraz kendinizden daha doğrusu modelcilik geçmişinizden bahsetseniz daha iyi olacak sanırım, zira siz bu işi ne kadar biliyorsunuz onu anlayalım ki size de yardımımız dokunsun. Bundan sonra yazacaklarım bu işte ACEMİ olduğunuz varsayımı üzerinedir.
Örneğin Kumandanın tuşları demişsiniz ama şimdi bu cihazı kara düzen çözmeye uğraşmak yerine kumandanın kullanma kılavuzunu ( )şöyle bir kaç kere okuyup ve yine okurken de bazı denemeler yapsanız muhtemelen soracağınız soruların hem içeriği hem de odağı daha doğru olacaktır ki bu da sizin işin mantığına olan bakışınızı değiştirecek ve daha çabuk öğrenmenizi sağlayacaktır. Ayrıca eğer kullanma kılavuzunu okumak için yeterli ingilizceniz yoksa bile YOUTUBE de bir sürü ayar videosu mevcut, bolca ayar denemesi yapın korkmayın cihaz bozulmaz, en fazla pili biter.

Bu arada şunuda sorayım, modeli ve kumandayı 2.el mi aldınız, kumandanın alıcısı orjinal mi, çünkü bu modelin alıcısı aynı zamanda uçuş kontrol sistemi de içermektedir,( Resim 1 ) değilse bir FBL ünitesi olması lazım modelin üstünde ki o nedir bilgisi lazım, kumandanın üzerinde orijinal fabrika yazılımı mı var yoksa ( ) yazılımı mı var, daha önce 6 kanal helikopterler ile ilgili bir şeyler yaptınız mı, modelinizin sağlığı ne durumda..... vs.vs..
şimdi siz bunlara bir bakın bizi bilgilendirin sonra konuşalım.
Arkadaşların da belirttiği gibi elinizdeki model kendi sınıfında pek de makbul olmayan bir model fakat kumanda cihazı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle, (buraya dikkat) belli bir tecrübeye ulaşmışsanız, artık ayarlar konusunda kumandanız size yetmez olmuş ve bir de değişik protokoller destekler halde olsun ki özellikle kumandasız satılan BNF tarzı modellere ilgi varsa bu kumanda sonuna kadar işinizi görecektir, tabiki fabrika yazılımı ile değil yukarıda bahsettiğim DEVİATİON yazılımı ile. Fakat dediğim gibi oraya daha var. Bu arada ben 5 yıldır bu kumandayı kullanıyorum ki çoğunlukla 700 lük helilerde , henüz hiç bir problem yaşamadım.
Keşke elinizdeki model
Walkera 450D01 olacağına 450D03 olsaydı en azından çok daha sağlam hale getirilmiş ve yine parçası bulunur bir versiyonu olacaktı çünkü 01 versiyonunun gerçekten parçalarını bulmak zor yada başka klonlardan uydur kaydır yapmak gerekebiliyor, ama bu demek değildir ki kaldırın modeli çöpe atın. Eğer modelin sağlığı iyi ise başlangıç modeli olarak en azından "HOVER" aşamasını geçene kadar işinizi göreceğini düşünüyorum çünkü zaten bu arada kırımlar yaşayacağınız için ,o aşamadan sonrada güncel bir modele dönüş yaparsınız.
Yine bu arada
450D03 versiyonunu yaklaşık 3 sene hem de PİXHAWK ile canını çıkartırcasına kullandıktan sonra yakın zamanda hala sağlam vaziyette emekliye ayırdım. Şimdi bu yazdıklarım ışığında sizden gelecek cevaplara göre devam ederiz.
Resim 1
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme: