Yardım edebilirseniz sevinirim :)

Tahir KARAPÜR

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaslar Sim'i kurdum kumanda ayarlarını gerektiği gibi yaptim. Helikopterin kalkmasında sorun yok ama Birtürlü durduramadm. kolu aşağı doğru çektiğimde helikopter yere doğru baskı yapiyor.Galiba İdle up açık.Ama kapatamadimm. I tuşuna bastım bu kapanmadı.

Sizdeki ayarlarin fotosunu bana gönderirseniz aynısını ypayim cünkü beceremedim.
Birde Sağtarafta olan Mix cıbığını kapatınca helikopterin motorunun durması gerekiyor ama bende olmadı
Sol tarafa Normalde İdle up olmasi gerekirken bende o komut çalişmiyor bunları nasil atamam gerekiyor ?

Şimdiden teşekkürler
Forumu araştirdim ama videolarda olanları yaptim düzelmedi. Kurulmda hiç bir yeri atlamadım. herşey aynen yapıldı

Peki asagidaki konuya baktiniz mi Tahir Bey :rolleyes:

Zira bu konuda da bahsettigimiz uzere ne yazik ki kumanda uzerindeki switch calismiyor. Bunun yerine EMU yazilimda bulunan "Keyboard mapping" tanimladigimiz kisa yollari kullaniyoruz.

1. Probleminiz sebebi sizin de tahmin ettiginiz uzere Idle-up acik olmasi. Cozumu ise aciklamaya calistim. EMU ayarlari gerek yukaridaki link gibi olmali (ki video anlatimli kisim ile ayni)

Ozellikle "Enable Hotkey..." secili olduguna emin olun.

abi simdi o beyaz olan sticklere hiç birşey koyamıyozmu. hem sağa hemde sola S:

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
abi simdi o beyaz olan sticklere hiç birşey koyamıyozmu. hem sağa hemde sola S:
Ben THK'nın kumandasında beceremedim zamanında :-\ Belkide yapılabiliyordur :rolleyes:

Celalettin Yazkan' Alıntı:
tahir hangi simülatörü kullanıyorsun bir de sim kumandanın markası nedir?
Yanlış hatırlamıyorsam abi, THK'nın kumandası olsa gerek.

Celalettin Yazkan' Alıntı:
tahir hangi simülatörü kullanıyorsun bir de sim kumandanın markası nedir?

Celalettin abi Thk Kumandası ve RF kullanıyorum. Birde Helikopteri kaldirdiğim zaman geriye doğru çekiyor buna bir türlü ayarını veremedim Trim diyorsunuz galiba siz. Ben kumanda daki ayarlarla oynadım ama halen çekmeler oluyor başka yönlere doğru

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Celalettin abi Thk Kumandası ve RF kullanıyorum. Birde Helikopteri kaldirdiğim zaman geriye doğru çekiyor buna bir türlü ayarını veremedim Trim diyorsunuz galiba siz. Ben kumanda daki ayarlarla oynadım ama halen çekmeler oluyor başka yönlere doğru
Tahir havada mükemmel bir şekilde hareketsiz kalacak bir ayar bulmaya çalışyorsan hiç uğraşma. Çünkü hiçbir 6 kanallı helikopter zaten o şekilde havada kal orda dediğinde kalmıyor. ;) Bence ayarlıyamıyorum dediğin şey normal ve olması gereken birşey, pilotajınla düzeltme vererek tutman gerekiyor helikopteri durmasını istediğin yerde.

abi bugun bir video cekip paylaşicam :) 2 günde anca bu kadar geliştirdim :) yorumlarınızı almak için :)

Birde Türker abi,
Ben helikopteri kaldırır kaldırmaz hemen geriye doğru atılıyor yani. bu normal birşeymi :S

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Birde Türker abi,
Ben helikopteri kaldırır kaldırmaz hemen geriye doğru atılıyor yani. bu normal birşeymi :S
Kararlı bir şekilde bir yöne doğru sürekli ve kabul edilemez miktarlarda bir hareket oluyorsa bunu trimle düzeltmen gerekir.
Eğer kuyruk sana bakarken (tail -in pozisyonunda) kaldırır kaldırmaz model sana doğru geliyorsa elevatör kanalına ters yönde trim vermen gerekir. Elevatör kumandanın sağ stickinde modelinin burnunu aşağı / yukarı hareket ettirmeni sağlayan kontrol kanalıdır. Basit olarak sağ stick yukarı / aşağı kontrolü yani. Kumandanda o aksın yanındaki trim ayarıyla oynarak yapacaksın Tahir.

abi o trimleri tam ayarina getirip öyle kaldirdiğimda öyle oldu.
Kalkarken trimlerle oynuyorum ama fayda etmiyor. Acaba kontrol panelinden filan ayar yapilmiyormu

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
abi o trimleri tam ayarina getirip öyle kaldirdiğimda öyle oldu.
Kalkarken trimlerle oynuyorum ama fayda etmiyor. Acaba kontrol panelinden filan ayar yapilmiyormu
Video çekip paylaşırsan (ki bu sıra ekranda mutlaka kumanda da gözüksün) daha güzel olacak. Bu arada şayet aşağıdaki konudaki 2-a Kumanda Kalibrasyonu : kısmını düzgün yaptınsa, yazılım tarafından daha fazla yapacak bir şey kalmıyor. Gerisi Türker'in de belirttiği gibi pilotaj ile çözümlenmesi gerekiyor :embarras:

2.a yı yaptim tüm kolları ortaya getirdiğimde sonuç bu abi

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
2.a yı yaptim tüm kolları ortaya getirdiğimde sonuç bu abi
Tam emin olmamakla beraber sanki Channel-4 problem var gibi. Neyi (Aileron, Elevator, Rudder, Gaz) hareket ettirdiğinizde Ch-4 değişiyor peki ??

Mehmet abi Yukarı doğru Gaz verdiğim zaman o değişiyor