Yeni Nitro Yakıtlı Uçağım? Bu Uçak nedir?

Muhammet Yiğit Kaya

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, bir model uçak grubunda bir abimizin hobiyi bırakması ile bu uçakları bana verdi. Soldaki uçak elektrik motorlu bir uçak ve o konuda uçuş tecrübem var. Birçok elektrik motorlu uçak yapıp uçurdum. Ancak sağdaki uçak hakkında pek bilgim yok. Nitro yakıtlı glow motoru olduğunu biliyorum üzerinde. Ancak bu motor nasıl çalışır bakımı gerekir mi gibi şeyleri bilmiyorum.

Motoru çalıştırmak için sanırım bir marş aleti almam gerekli bazı videolarda öyle görmüştüm. Sanırım uzun zamandır çalışmıyor motor. Bunun bir bakımı olur mu? Uçurmadan önce neler yapmalıyım? Bu konuda tecrübeli abilerimden kardeşlerinden yardım istiyorum.:)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Üzerindeki 4 zamanlı kızdırma bujili (yanlış bir şekilde nitro diye tabir edilir) bir motor. Modelin büyüklüğüne bakılırsa tahminen 70'lik. Motor kafasında gördüğün kapağın altında sübaplar vardır. Egsozdaki silikon boru depoya giden basınç borusudur. Yakıtı temel olarak yaklaşık %20 hint yağı % 80 metanolden oluşur, benzin değil. İçine performans artırıcı ve rölanti düzenleyici etkisinden dolayı metanolden düşerek % 5 ila (paranız çoksa) %20'nin üstüne kadar nitrometan koyarsınız. Yakıtı hazır olarak da bulabilirsin. Bujisi de özel olarak 4 zamanlı bujisi olmalıdır. İki zamanlı motor bujisi olmaz. Uzun süre çalışmadıysa muhtemelen hint yağı sakızlaşma yapmıştır. Dikkatle parçaların sökülüp temizlenmesi gerekir. Çalıştırması ve ayarı bir hayli deneyim ve dikkat gerektirir. Bence modeli veren arkadaştan yardım almalısın.

• Beğen
Tepkiler: Ali GÜMÜŞ