ZMR 250 CLONE & Flysky FS-i6 FS I6

3 resim ekledim

1. bu kablonun çıkışları internetteki cc3d kablolarındaki gibi görünmüyor beyaz-kırmızı-siyah yan yana değil farklı yerlerden tek çıkışlı jumper'a giriyor sanırım bu bir hata?

2. kanal bağlamalarım doğru mu?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
1 - Hayır, hata değil. beyaz konnektörün 1. numaralı uçu toprak(gorund) 2 numaralı ucu ise V+ ucu. Alıcıda boştaki herhangi (+)(-) yerlere takılabilirler. Alıcı üzerindeki tüm (+) uclar birbirine bağlıdır. Aynı şekilde tüm (-) uclarda birbirine bağlıdır. Yani kırmızı ve siyahın yeri, polariteler doğru olduğu sürece( "+" ile "+", "-" ile "-" ) önemli değil.
2 - Hayır, doğru değil.
Öncelikli olarak belirtmem gerekir ki, renk önemli değil.
Açıkçası kablolar ile ilgili olarak çok karışık bir durum olmaması lazım, eğer birebir CC3D klonu ise renkler farklı olsa bile ;
- Beyaz konnektörün 3. pininden çıkan kablo 1 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 1. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 4. pininden çıkan kablo 2 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 2. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 5. pininden çıkan kablo 3 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 3. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 6. pininden çıkan kablo 4 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 4. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 7. pininden çıkan kablo 5 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 5. kanalına takılacak.
- Beyaz konnektörün 8. pininden çıkan kablo 6 numaralı uca(servo konnektörüne) gidiyor, oradan da alıcının 6. kanalına takılacak.
Lütfen yazdıklarımı ve verdiğim linki tekrar okuyun. Cevap orada açık olarak yazıyor.
 
hocam çok teşekkürler sonunda oldu :)

4 kanal çalışıyor şuan zaten çalıştırmak için yeterli ARM olayını yaw right olarak ayarladım,

2 kanalım daha var ve open pilot'ta görünüyor fakat 5-6ch yi ARM verdirmek için kullanmak istiyorum kumanda settings'ten de ayarlıyorum open pilot'tanda fakat ARM olmuyor sadece sticklerden oluyor bu durum normal midir? 5-6ch yi Accessory 1-2 den birine ayarlamak istiyorum
 
Mustafa merhaba.
Öncelikle merhaba foruma hos geldin.İcini rahatlatirmi yoksa daha cok sikintiyami sokarim bilmem ama sendeki
Malzemelerin tıpa tıp aynisi bende var ve dun kurulumu bitirdim ilk ucusumu yaptim herhangi bir sıkıntı yasamadim.
Bence kablo renklerine fazla takilma senin problemin bence software ile çözülecek birşey birdesu video bakarsan iyi olur YouTube dan cc3d setup diye ara 2/10 videoyu paylasan painless adamin dediklerini tam olarak uygularsan sıkıntı yok. Bu hafta sonu istersen sana fotoğraf yollarim.Saygilar.
 
Hocam hayırlı akşamlar bir müsait zamanda bir bağlantı ile sizi arasam artık başka çarem kalmadı (WhatsApp, Skype ) v.s bakma imkanınız var mı çok sıkıntılıyım bir türlü aktifleştiremedim kumandayı şimdiden teşekkür ederim lütfen yardımlarınızı bekliyorum.