Evet arkadaşlar , Nesimi Bey'in göndermiş olduğu 40cmx50cm 1.9 mm G10 plakayı ilk defa benim routerde kesmeyi denedim, malzeme fiberglas olduğu için makine çok zorlanmadı , yanlız sıkıntı , model zaten çok küçük olduğu için , delikler ve kanallar geniş çaplı bir freze çakısı ile kesmek mümkün değildi.Ben de 1.5 mm çapında freze çakısı ile gayet de güzel kestirdim.Şimdi bu konuyu daha önce tartıştığımızda Nesimi beyden istedikleri fiyatı abartılı bulmuştum
, ben sanıyordum ki sadece bir takım model için kesim parası istemişler , oysa plaka içinmiş
, bu sebeple , istenilen meblayı çok abartılı bulmadığımı ifade edip , bir düzeltme yapma gereği hissettim.Şu anda cnc kesim piyasası dakikası 1.5-2 tl arası değişiyor.O yüzden , yaptırmak isteyen arkadaşlar , herhangi bir yerde kestirmek isterlerse , kabaca maliyetini bilip , ona göre kestirebilirler...
Nesimi beyin gönderdiği plana göre , 40x50 cm bir plakadan net olarak 7 takım çıkıyor , kendisi bir takımı dremel ile çıkarmayı denemiş , cesaretini ve azmini takdir ettiğimi itiraf edeyim...
Planı indirmek isteyenler için ben de buradan bir link vereyim
Geriye kalan plakayı ortalama 70 dakika da kestim...Bıçak 1.5 mm olduğu için , çakıyı riske etmemek adına yürüme hızını biraz düşük tuttum , ama sıkıştırılırsa , bu plan , ortalama 1 saatte kesilir, bu da en az 100 tl bir maliyet demektir .Bu işin matematik ve duygusal yönüydü , yapmak , kestirmek isteyen arkadaşlarımızı yeterince bilgilendirdiğimi düşünüyorum...
Kesim işini cumartesi akşamı iş çıkışı yaptığım için , hava karanlıktı ,o yüzden video pek net çıkmamış arkadaşlar , affınıza sığınarak idareten kısacık video da koydum.
Konunun kalanı artık Nesimi bey'in ekleyeceği görseller ve paylaşacağı düşünceleri ile şekillenecek , sağlıcakla kalın arkadaşlar..
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Nesimi beyin gönderdiği plana göre , 40x50 cm bir plakadan net olarak 7 takım çıkıyor , kendisi bir takımı dremel ile çıkarmayı denemiş , cesaretini ve azmini takdir ettiğimi itiraf edeyim...
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Geriye kalan plakayı ortalama 70 dakika da kestim...Bıçak 1.5 mm olduğu için , çakıyı riske etmemek adına yürüme hızını biraz düşük tuttum , ama sıkıştırılırsa , bu plan , ortalama 1 saatte kesilir, bu da en az 100 tl bir maliyet demektir .Bu işin matematik ve duygusal yönüydü , yapmak , kestirmek isteyen arkadaşlarımızı yeterince bilgilendirdiğimi düşünüyorum...
Kesim işini cumartesi akşamı iş çıkışı yaptığım için , hava karanlıktı ,o yüzden video pek net çıkmamış arkadaşlar , affınıza sığınarak idareten kısacık video da koydum.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Konunun kalanı artık Nesimi bey'in ekleyeceği görseller ve paylaşacağı düşünceleri ile şekillenecek , sağlıcakla kalın arkadaşlar..