www.bilimselyuzme.com

Fly Sky SM600 Kumanda Algılamama Sorunu

Başkasının başına gelirse diye yazıyorum, başlığı da düzenledim. Kumanda bozukmuş. İlgili kişilerle görüştüm yenisi geldi ve Phoenix'te çalışmalara başladım.:thumbup:

Buradan şunu anladım, sorun varsa sinirlenene kadar denemek gereksiz. Zaten forumdaki bilgiler çalışması için gayet yeterli. Söylenenleri yapınca çalışmazsa sorun cihazdadır, iade/değişim talep edin.

Son olarak yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler, hepinize iyi akşamlar ve kırımsız uçuşlar dilerim.:RCKolik::saygilar:

Başkasının başına gelirse diye yazıyorum, başlığı da düzenledim. Kumanda bozukmuş. İlgili kişilerle görüştüm yenisi geldi ve Phoenix'te çalışmalara başladım.:thumbup:
Hadi gözünüz aydın :thumbup: Bu arada geri bildirim için ayrıca teşekkür ederiz :saygilar:

Selamlar, bazılarınızın hatırlayacağı gibi birkaç gün önce sizlerden de fikir alıp Fly Sky SM600 simülasyon kumandası aldım.
Atılan linklerdeki kurulum dosyaları ve emu yüklü. RealFlight G4 yükledim ve G4.5'E yükselttim. Kurulum PDF'indeki sırayla işlemleri yaptım ve program sanırım sorunsuz yüklendi. Emu 3.3 dosyasını Program Files'taki RealFlightG4 klasörüne attım. Burada üç problemim var;

1-PDF'teki değerler Art Tech kumanda için, SM600 için olan değerleri nereden bulabilirim?
2-Art Tech için olan değerleri girip "Launch The Game !!!"e tıklıyorum, Real Flight yazısı çıkıyor ancak program açılmıyor. Sorun ne olabilir?
3-Kumandamın altında girdiğim Interlink Serial No'ya benzer I3'lü bir numara var. Bu numarayı girmem gerekiyor olabilir mi?

Kumandam USB ile cihaza bağlı, ışığı kırmızı yanıp sönüyor. G3-G4.5 seçili ve ayarlarda cihaza bağlı gözüküyor.

2 saat sonra edit: Kumandayı kapattığımda (veya bilgisayardan çıkardığımda) "Launch The Game !!!"e tıklayınca simülatör açılıyor ancak kumanda takılı değil hatası veriyor. Kumandayı açıp tekrar dene dediğimde ise simülatör kapanıyor. Senin gibi oyun keyfine düşkün olanlar için arada farklı eğlenceler de iyi oluyor. Mesela FPS oyunları seviyorsan deneyebilirsin, sürpriz dolu bir sistem

Ayrıca PhoenixRC de yükledim, USB takılı değil uyarısı veriyor ancak bilgisayara bağlı ve ayarlarda cihaz ayarlanmış olarak görünüyor. Mac kullanıcısıyım ve usb dönüştürücü ile kullanıyorum, sebebi bu olabilir mi?
Merhaba, yazdıklarını detaylıca okudum

1. Değerler konusu: SM600 için Art Tech’teki hazır profilleri birebir kullanmak genelde işe yaramıyor. RealFlight’ın kendi ayar ekranından kumandayı tanıtıp “Calibration” kısmından eksenleri tek tek ayarlaman gerekiyor. Burada kumandanın sağ/sol çubuk hareketlerini ve switch’lerini programın gördüğünden emin ol.
  2. Program açılmama sorunu: “Launch The Game !!!” sonrası açılıp kapanma genelde crack/emu dosyasının sürüm uyumsuzluğundan oluyor. Emu 3.3 yerine farklı bir sürüm denemek gerekebilir. Bir de antivirüs veya Windows Defender engelliyor olabilir, onları kapatıp yeniden denemeyi düşün.
  3. Serial numarası meselesi: Normalde Interlink kumandalarda bu numara gerekiyor. Senin SM600’deki I3’lü numara aynı işlevi görmeyebilir, ama yazılım bu numarayı doğrulama sırasında arıyorsa girmen faydalı olabilir.

Ek olarak şunu da göz önünde bulundur:

• Mac + USB dönüştürücü kullanman başlı başına sorun çıkarabiliyor. RealFlight ve PhoenixRC çoğunlukla Windows ortamında sorunsuz çalışıyor. Boot Camp veya sanal makine üzerinden denediğinde daha stabil çalıştığını görebilirsin.
  • “USB bağlı ama görünmüyor” hatası da çoğunlukla dönüştürücüden kaynaklanıyor. Doğrudan Windows PC üzerinde deneme şansın varsa, ilk testleri öyle yapmanı öneririm.

Yani çözüm için üç kritik nokta var: doğru emu sürümü, kalibrasyonun sıfırdan yapılması, ve mümkünse Windows üzerinde test etmek.

İstersen sana SM600 için RealFlight kalibrasyon adımlarını tek tek sıralayabilirim.

Programdan programa değişiyor.Ben sm600ü phoenix simulator kullanırken kullanıyordum.Şuan aerofly rc 8 simulatorünü kullanıyorum ve usb ile takılan normal kablosuz kumandaları da algılıyor.Geriye kanalları ayarlamak kalıyor.Aerofly kullanışa göre biraz daha basit.