www.bilimselyuzme.com

IMAC, "International miniature aerobatic club" Kapsamli Rehber

IMAC 2026 Türkiye Şampiyonası

IMAC 2026 Türkiye Şampiyonası bu hafta sonu (27 Eylül, Pazar), geçen yıl olduğu gibi yine Hezarfen Havalimanı'nda düzenleniyor...

"IMAC nedir, nasıl bir spordur?" diye merak eden tüm sporseverleri yerinde izlemek ve bu deneyimi paylaşmak için bekliyoruz.

Gelmek isteyenler için konum bilgisini aşağıda paylaşıyorum. Kapıda Hadi Bey'in adını vererek ya da IMAC müsabakası için geldiğinizi söyleyerek giriş yapabilirsiniz:

IMAC 2026 Türkiye Şampiyonası bu hafta sonu (27 Eylül, Pazar), geçen yıl olduğu gibi yine Hezarfen Havalimanı'nda düzenleniyor...

"IMAC nedir, nasıl bir spordur?" diye merak eden tüm sporseverleri yerinde izlemek ve bu deneyimi paylaşmak için bekliyoruz.

Gelmek isteyenler için konum bilgisini aşağıda paylaşıyorum. Kapıda Hadi Bey'in adını vererek ya da IMAC müsabakası için geldiğinizi söyleyerek giriş yapabilirsiniz:

Hangi saatler arası?

Yarışma hava muhalefeti nedeniyle cumartesiye alındı. Sabah 9 gibi başlar.

Her ne kadar bu yıl katılım sayıları temennimizin altında kalmış olsa da gerek Basic gerekse Sportsman sınıflarındaki çekişmeyi ve mücadeleyi izlemek benim için son derece keyifliydi.

Müsabakanın en sevindirici noktalarından biri sevgili Ali Haydar kardeşimin verdiği emeklerin karşılığını sonuna kadar alması oldu. Geçen seneyle kıyasladığımda uçuşunu belirgin şekilde geliştirdiğini görmek harikaydı.

Müsabakadan önceki antrenman gününde Ali Haydar'ın yeni modelini de test etme fırsatı buldum. Modeli FrSky’dan FrSky’a kablosuz olarak aktardıktan sonra kendi uçuş alışkanlıklarıma göre switchleri / sliderları düzenleyip havalandım. Modelin ince ayarları son derece başarılı yapılmıştı; sadece uçuşta değil, kurulum tarafında da ne kadar ilerleme kaydettiğini görmek ayrıca gurur vericiydi.

Burada her fırsatta üzerine basarak söylediğim bir konuyu tekrar hatırlatmak isterim: Boyuttan bağımsız olarak bol bol antrenman yapmak bu işin temeli. "Büyük uçak daha güzel uçar" algısı yaygın olsa da pilotajında eksik veya hata varsa, dünyanın en büyük IMAC uçağıyla da uçsan, daha küçük bir modelle senden daha iyi antrenman yapmış bir pilot seni geride bırakabilir.

Tam da bu noktada; hem Ali Haydar’a moral ve cesaret vermek hem de modelin uçuş spektrumunu ve sınırlarını bizzat görmesini sağlamak adına; her ne kadar modeli kendime tam olarak adapte edecek zamanım olmasa da, onun uçağıyla bir sekans Unlimited programı uçtum. Benim açımla oldukça ilginç ve keyifli bir deneyim oldu; Ali Haydar için de ilham verici bir gösteri olduğunu düşünüyorum.

Eskişehir’den aramıza katılan genç arkadaşımız Ömer Faruk da sergilediği performansla gelecekte iyi işler çıkaracağının sinyallerini verdi. Elbette bu potansiyeli ne kadar ileriye taşıyacağı tamamen kendi azmine ve disiplinine bağlı; bundan sonrasını hep birlikte izleyip göreceğiz.

Basic sınıfında tertemiz bir birincilik elde eden Ali Haydar’ı ve podyumda yer alarak üçüncülüğe adını yazdıran Ömer Faruk’u yürekten tebrik ediyorum.

Camiamızın bu disipline olan ilgisinin önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağına olan inancım tam. Emeği geçen, piste çıkan ve bu tutkuyu yaşatan herkese teşekkürler!

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol