1200mw fpv alıcı verici kullanmak

Umut Ekrem

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Ben uzun menzilli bir FPV uçak yapmak istiyorum. İnternette 1200 mW gücünde bir alıcı-verici gördüm. Bunun, normalden daha güçlü olup hava araçlarına veya baz istasyonlarına parazit yapma ihtimali olduğunu öğrendim. Bu cihazı kullanmak için BTK veya SHGM’den lisans ya da başka bir izin almam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Ben uzun menzilli bir FPV uçak yapmak istiyorum. İnternette 1200 mW gücünde bir alıcı-verici gördüm. Bunun, normalden daha güçlü olup hava araçlarına veya baz istasyonlarına parazit yapma ihtimali olduğunu öğrendim. Bu cihazı kullanmak için BTK veya SHGM’den lisans ya da başka bir izin almam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.
2.5W lık kullananda gördüm bir yerden izin almadan uçuyordu, alınması gerekiyor mu bilmiyorum ama eğer alınması gerekiyorsa şunu bil ki izni alamazsın bir dünya şey isterler izin alacağıma uçmam dersin. o sebeple çok düşünmeden uç. 1200mw çok aşırı güçlü değil çevreye sorun yaratacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Umut Ekrem
Dji o4 alın geçin. Hem dijital hem legal, hem sinyal 30km ye kadar penetre oluyor.

Asıl sorun video sinyalinin gittiği mesafe kadar kumanda sinyalini nasıl yollayacaksınız. Tbs yada elrs ile o mesafeye ulaşmanız zor görünüyor.

İlaveten 2.5watt lik transmitter i tuner taktığın bir laptopla bile kolaylıkla takip edebilirsin, kazara yasaklı bir bölgeye falan girersen başın ağrıyabilir. @Umut Ekrem

Dji air unit 1. Versiyon kullanıyorum wtfos yardımıyla fc kilidi açılarak 1200mw güce yükseltebiliyorsunuz.
Tbs crossfire modül kullanıyorum çok rahat 6km ye gittim dahada giderdi zaten tbs 40km den fazla mesafe sunuyor.
Ayrıca uçtuğum bölge çok parazitsiz değil seyrek te olsa yerleşim yeri ve fabrikalar var.