www.bilimselyuzme.com

Kutlama 13-14 Haziran 2026 RC Model festivali

kenan özendi

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar bu Haziran 13-14 cumartesi Pazar günü Eskişehir Sivrihisar uçuş alanında tam bir model festivali var.
Geçen yıl rckolige geç yazdığım için bazı arkadaşlar planlama yapamadılar. İşte şimdi 2 ay öncesindenduyuru yapıyorum. Helikopter uçak model ileri için tam bir festival olcak 2 gün kamp şeklinde....
Heyecanımı anlatamammm...
Sizler için bu festivale özel scale helikopterler toplanıyor roban 700-800 size Cobralar Apaciler toplanıyor. Etraftaki ucakci ve helici kişilerin geleceği belkide trde en büyük organizasyon olacak
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sadece mail atıp kayıt olmak yeterli. İsteyenler orada çadır kurabilir. Ben geçen haxiran gittim , çok Mesut ayrıldım. Sadece şunu söyleyebilirim akşam ve sabah erken saatlerde hava buz gibi karasal bir iklimi var. Gündüz yakıyor. Güneş kremi ve montlarinizi uyku tulumu çadırlarınixi , kamp sandalyesi Güneş gözlüğü ve modellerinizi unutmayın.
Modelsiz gelip izlemek bile keyifli olacaktır.
Ben orada. Rckolik tişört ile sizleri bekliyor olacağım.:saygilar::saygilar::):D

ucak ve drone parcalari ozellikle ucus kontrolcusu alicilar vs olursa resim cekebilirsiniz
buraya atabilirseniz cok iyi olur evet cok sevinirim

Alanda 2 gün kaldım
Helikopter camiasını tek başıma layıkıyla temsil ettim:saygilar::lollol::lollol::lollol:
Pazar günü Ankara anka ucak kulübü geldiler.
Çok güzel jet uçuşları ve geniş kanatlı uçaklar ile gösteriler yapıldı. Melih ulupinar ve Yasin Dağ abiler ve daha başka kişiler de katıldı.
Tek sorun slot numarası almak için durmadan ofise gidip isim yazdirmak zorunda kaldık. Önce insanları tek tek uçurdular. Günün sorunda ise artık kontrolü biz aldık 3 modelci aynı anda uçmaya başladık.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Sevdim
Tepkiler: Kadir Kurt
Benim için ilk ve sondu. Gelmeyenler de bir şey kaybetmedi diye düşünüyorum.

Günün güzel haberi @Kadir Kurt hocamla tanışmış olduk :) Extra 260 ile 2 sorti uçtum. 2 kırım sonrası da Darth Wingimiz uçtu. Kadir hocamın ellerinden bir kaç görsel...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Pazar günü fırsat bulunca Afyon'dan 2 kişi olarak gittik biz de. @Ali Haydar GÖK hocam beni görünce daha önceden yüz yüze görüşmemiz olmamasına rağmen hemen tanıdı :D Rckolik tişörtünü görünce de Kenan abiyle de tanıştık. Forumda konu alışverişi yaptığımız insanlara tanışmak güzel oldu gerçekten :RCKolik: Birkaç görsel de ben paylaşayım.

Eleştiri olarak bazı katılımcıların egosu ortamın tadını kaçırdı. Akşam üstü uçuşlar çoğaldığı için çim pistte uçabilecek modelleri diğer piste yönlendirip zemindeki sarı çizgilerin geçilmemesi rica edildi. Diğer pistte uçan büyük modelcilerden bazıları çizgi vs dinlemeyip ben uçarken benim üstümden alçaktan geçiş yaptılar, hatta birisi ben indikten sonra bana doğru istikamette touch and go falan yaptı. Modellerinin boyutu kadar saygıları olsa daha keyifli olacaktı.

Hobinin durumu o kadar mı kötü? Yoksa organizasyonel sıkıntı vs mi oldu?
Niyetler kötü değildi. Çok güvenli bir uçuş tertiplenmek istenmiş. Kadir hocamın anlattığı durum hariç başarılı da olundu gördüğüm kadarıyla. Dezavantaj olarak bol bol bol kurallar vardı. Mesela yakıt dolumu için çime götürmeniz gerekiyor uçağı. 80 metre civarı. Yere yakıt damlamaması için. Sonra tekrar geri piste getiriyorsunuz uçmak için :) Dolum için uygun bir yer ayrılabilirdi bu kadar uçak taşımacılığı yapmak yerine.

Asfalt saha 300 metreye 100 metre. Ve etrafında uygun pist sahalar da var. Ve bu alanda icabında sadece bir sünger uçuyor... Modelcilik ruhu yoktu. Sadece modelcilerin dışarıdan gelip 1-2 sorti bizi kendimizden dahi koruyarak uçuş yapmamızı sağladıkları bir ortamdı :D

Festival denilecek bir ekstra da yoktu. Katılım da baya azdı. Tüm bu yorumlarım da pazar öğlen 1 den sonrası için geçerli. Ondan önce neler oldu bitti bilmiyorum. He bir de sertifika verdiler. Çerçeveletmeyi düşünüyorum...

Yazdım yazdım sildim. Niyetler kötü olmadığı için burada problemleri anlatmanın da bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Eskişehirin dağlarını tepelerini gördük gezdik geldik diyelim. Hee bir de gidiş yolunda meşhur Hamsiköy sütlacı yedik cevizli. Baya güzeldi :laugh:

Son düzenleme: