3D yazıcı ile artık yedek parça bulmak çok kolay

hamit ünlü

Yeni Uye
Katılım
30 May 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
6
Yaş
36
Konum
izmir
İlgi Alanı
Multikopter
s.a arkadaşlar bildiğiniz üzere 3d yazılar artık hayatımıza girdi ve bir çok alanda hizmet veriyor.
3d yazıların popüler olmasıyla beraber modelci tasarımcı arkadaşlara gün doğdu tasarlayabildiği her parçayı bu 3d yazıcılarda üretme imkanı oluyor.
ister otomotiv parça ister drone model uçak parçası olsun lazım olan bir çok parçayı bu yazılardan ucuza temin edebilirsiniz hatta hazır tasarımına bile gerek yok numune parçayı gönderip size aynısını yapan yerler bile var benim keşfettiğim site bu bu işi hakkıyla yapıyorlar ve sahibide bizim gibi rc kolik :)
komple drone gövdevisi üretme gibi hayalim var bana yardımcı oluyorlar
internet sitesinde bir çok ürünleri mevcut sizede tavsiye ederim bakmakta fayda var bu konu ile sormak istediğiniz bir şey varsa burdayım iyi günler.
 
Son düzenleme:
Tahmin ediyorum gelecekte, modelleri dijital olarak satın alabileceğiz. Esasen şuan bile eminim bir sürü firma sadece metal aksamları kutulayıp gerisini 3D printerlar ile basılacak şekilde piyasaya sunabilir. Yapmıyolar çünkü biliyorlar ki çizimler dışarı çıktığı anda kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak paylaşılmaya başlayacaktır. Firmalar tarafından makul bir çözüm geliştirildiğinde biz sadece çizimleri satın alacağız belkide. ;)
 
Benim tavsiyemde burasıdır. Drone üstüne yoğunlaşmaktalar paraşüt sistemimde bana yardımcı oluyorlar.