3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

Burak Yucel.' Alıntı:
Konuyu açmadan önce gezindim forumda ama uykusuzluğumdan herhalde bu konuyu göremedim tekrar kusuruma bakmayın konuyu buraya taşıyıp hatamı düzelttiği için cahit beye teşekkür ederim. :saygilar:
Benim taşıma yetkim yok. Ben bişey yapmadım :)
 
3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

Siz cevap verdikten sonra taşındığı için konu siz taşınız sanmıştım yinede sağolun. :)
 
3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

3d print fiyatı



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol













 
3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

3d Printer Fiyatları
Kendinizde Parçalarını Toplayıp yapabilirsiniz Ama Pahalıya mal oluyor (işi bilmiyorsanız çok daha pahalıya çıkıyor)
220 $ + % 20 gümrük




 
3D Yazıcıda Yedek Parça İmalatı

Burak Yucel.' Alıntı:
Merhabalar airbus veya boeing yolcu uçaklarının modellerini üç boyutlu yazıcı ile yapmak mümkünmüdür, böyle birşey deneyen varmı ? Uçuşa elverişli olurmu böyle birşey bilgi sahibi olanlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim, teşekkürler şimdiden. Not: Konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır, eğer yanlışsa özür dilerim. :saygilar:

Üç boyutlu yazıcıyla uçak işi biraz sıkıntı. Üretilir ama ağır olacaktır. Adresine göz atın isterseniz.

Konu geçen yazda konuşulmuş ama birkaç şeye ek yapayım. Eğer yazıcıyı kendiniz yapacaksanız 700-800 liraya rahatlıkla toplayabilirsiniz. Bu da sizi Makerbot, Zaxe, Ultimaker firmalarının sattığı fiyatın en az 4 kat ucuzuna mal etmenizi sağlayacaktır. Ben toplayamam, zamanım yok vb. derseniz 1300-1500 liraya toplanmışlarını alabilirsiniz. Aldığınız kalite çok çok uğraşmazsanız öteki yazıcılarla yarışamaz ama fiyat farkı göz önüne alındığı zaman 0,05-0,04 mm sapmalar 3000-5000 liraya değecek sapmalar değil bence . Firmalar kazıkçı ve şu anda piyasada etkin olamamalarının sebebi bu bence. :mad: :mad:

Filament (kartuş) fiyatı ise eğer yazıcıyla aynı marka filament alacaksanız 200 lirayı buluyor. Bence gereksiz derece pahalı çünkü 60 lira ile 100 lira arasında güzel filamentler de mevcut. Şahsen 70-75 liralık filament kullanıyorum ve kalitesinden de memnunum. 200 lira verip parça maliyetini yaklaşık 3 kat arttıramam. Zaten parçayı basarken çok uzun zaman gidiyor buna bir de maliyet eklenirse basma miktarım düşer. :coolxf:

:saygilar: Kolay gelsin.