www.bilimselyuzme.com

3S LiPo Batarya Önerisi

Faruk Korkut

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Selamlar, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam/yanlış şekilde açtıysam şimdiden özür dilerim.

1/10 ölçekte MALI Racing Speedfire 2 aracım var.
ESC: Suprass Hobby 80A ESC Fırçalı
Motor: Surpass Hobby 550 Motor 35T Fırçalı
Batarya: Profuse 3S 3400 mah 35C, & Profuse 3S 2800 mah 45C

Bataryaları hücrelerini ölçerek satın almıştım. Satan kişi storage modda 2 haftadır sakladığını, öncesinde de yalnızca 1 tanesiyle 1 sürüş yaptığını söyledi. Bataryaları şarja taktığımda normal şekilde şarj oldular, kapasiteleri de doğal görünüyor. Ancak araca bağlayıp gaz verdiğimde voltajları 12.6 civarından direkt 11.7'ye düşüyor, ordan sonra da araçtan ayırsam dahil kendi kendine 1 dakika içinde 11.1 volta iniyorlar (ölçümü balans soketinden alarmlı lipo göstergesi ile yapıyorum). Başta voltage sag ya da batarya kapasitesinden fazla anlık akım çektiğimi düşündüm ama, aynı araçta eski bataryası olan 3S 2200 mah 35C'lik batarya sorunsuz çalışıyor, böyle bir voltaj düşüşü yaşamıyorum.

Böyle bi durum yaşayan oldu mu, ya da sebebine dair bir fikriniz var mıdır, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İade periyodu geçmeden iade edeceğim yorumlarınıza göre.

Buna ek olarak Leopard Power ya da CNHL bataryalar güvenilir midir, iade edersem bu markalardan almayı düşünüyorum

Herkese iyi forumlar