4 Yıl sonra tekrar Yeni'den :)

Katılım
12 Tem 2015
Mesajlar
78
Tepkime puanı
26
Yaş
42
İlgi Alanı
Hepsi
Herkese selamlar. Neredeyse 4 yıl önce RC Helikopter'e başlamıştım, 450 size bir modelim vardı, İzmit'te bir buluşmaya da katılmıştım hatırlayanlar olabilir :)
Sonrasında uçuş için şehir dışı bir yere çıkma imkanı bulamayınca , uçuşa hiç uygun olmayan rüzgarlı bir günde modeli uçurmaya çalıştım ve küçük ama uçuşu engelleyecek bir kırım yaşadım. Ve maalesef o gün bu gündür tekrar aktive olamadım :)
Eski modelimin durumunu net bir şekilde tekrar inceleyip yardım isteyeceğim sizlerden ama , şu an aklımda olan başka bir soru var.
Eski modelimi bir arkadaşıma hediye edeceğim ve şimdi yeni bir model için kolları sıvamak istiyorum.
Sitedeki ilanlara baktım ama bütçe vs. tam olarak bana uyabilecek birşey göremedim. Başka bir sitede bir forza 450 buldum, üzerinde skookum sk540 gyro var.
Araştırdığımda, bendeki kumanda olan Radiolink AT9'un alıcısı R9D'nin SBUS desteği olduğunu ve sk540'ın da SBUS desteklediğini gördüm manuel'lerinde. Fakat gerek burada gerekse yabancı forumlarda bu ikiliyi beraber kullanan hiçbir konuya rastlamadım. +Bir de sk540'ta traditional receivers şeklinde bir ayar var.
Acaba bu modeli alsam bir şekilde bind edebilir miyim ?
İkinci bir opsiyon da modeli alıp, yeni bir gyro ile kullanmak, bu durumda kumanda uyumu açısından hangi gyro'ları kullanabilirim ?
Üçüncü ama elimde 9 kanal ve telemetrisi de olan bir kumanda varken çok tercih etmek istemediğim bir opsiyon da şu, Modelin üzerinde DSMX alıcı var, buna uygun bir spektrum dx7 (s'siz) kumanda alabilirim ve o şekilde kullanabilirim.
Siz nasıl bir yöntem tavsiye edersiniz ?
 
Eğer yön duygularınız tam olarak gelişmemişse ve maddi açıdan kısıtlı iseniz size sadece yön duygularınızı geliştirecek bir 450lik model lazım. Bu elinizdeki model yada herhangi parçası bulunabilir bir model olabilir. Çünkü düşmesi oldukça muhtemel. (2. El alırken modeli iyice tanımanız güzel olur.) 450ile birkaç ay antrenman sonrası 500-550 size bir model düşünülebilir. Ve bu sürede mümkün mertebe sitede dolaşarak ve okuyarak 4senenin pasını atıp bilgi sahibi olmanız kendi kararınızı verirken yada üstadların yorumlarını okurken size yarar sağlar. Kumandadaki sbus falan hakkında çok yüzeysel bilgim var bu yüzden o konuda bişey söyleyemeyeceğim. Son olarak elinizdeki kumandanın alıcısı varsa başka bir kumandaya ihtiyacınız yok. Yani Dx7 falan almanıza gerek yok. :saygilar:
 
Cevaplarınız için çook teşekkürler :) Evet benim bilgiler de 2015 yılında kalmış. Önce simulator'le başlayacağım zaten. Bu durumda başka modellere bakacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖZER
Merhaba, gelişmeleri bildireyim ; Forza450'yi eledikten sonra . Tam bir karar veremedim ve Sıfır alayım, kendim toplarsam dağıldığında yine toplayabilirim , hem öğrenmiş olurum dedim. Ve Türkiye sınırları içinde sıfır uzaktan kumandalı helikopter satan hiçbir (!) firma olmadığı şokuyla karşılaştım açıkçası. Ya, bundan 4 sene önce de zaten aynı firmalar vardı, daha da gelişmesi ve çoğalmaları gerekirken, şimdi hiçbirinde stok yok. İnanılmaz :mad::mad::mad:
Sadece THK'daki Gaui X5 kit var gördüğüm kadarıyla. Neden X3 yok yaa ? Neden ?
Kırım maliyetlerinden korktuğum için x5 boyutuna çıkmak istemiyordum ama, tamam dedim, olsun bütçeyi de yükseltelim.
(Bu arada neden bu kadar ucuz olduğunu da anlamlandıramamıştım)
Taa ki fotoğrafın üzerine dikkatlice bakınca Flybar'ı görünce ve forumda bu ürünlerin 5-6 yıl önceki model olduğunu okuyuncaya kadar :embarras:
Şu an yine de sıfır bir kit alıp, FBL'ye çevirmek bir opsiyon olabilir benim için.
Bu opsiyon için fikirlerinizi alabilir miyim ?
 
e Türkiye sınırları içinde sıfır uzaktan kumandalı helikopter satan hiçbir (!) firma olmadığı şokuyla karşılaştım açıkçası. Ya, bundan 4 sene önce de zaten aynı firmalar vardı, daha da gelişmesi ve çoğalmaları gerekirken, şimdi hiçbirinde stok yok. İnanılmaz
Bırakın Türkiye'yi, tüm dünyada modelcilik bitiyor ne yazık ki. Son 2 yılda dünya çapında en az 4 satış sitesi kapanmış durumda.

Forum moderatorü @Emre Kaman arkadaşımızın şu gayet temiz 2.el modelini bence bir düşünün derim.



Model orjinal Align modeli ve güncel olduğu için kırım sonrası yedek sıkıntısı da çekmezsiniz.

Ingiltere'den alabileceğiniz sıfır hali. Bu fiyata Kargo + %20 vergi ilave etmeniz lazım.



Bunlarda stokta olan yedeklerin listesi

 
Sitelerin kapanması gerçekten enteresan, tabi aldılar hep ucuza modelleri oralardan adamlar battı :D
Tavsiyeniz için çok tesekkurler Mehmet Bey, Emre ile mesajlaştım, kayışlı model çok düşünmüyorum aslında, tork tube'a göre biraz daha özen istemesi benim için ciddi bir sorun çünkü bakım işine gelince hep bir kenara çekiliyorum :(

Gümrük sadece %20 ise, çeşitli kampanya vs.yakalanırsa , dolar da 5,75 in altında seyrederse çok uçuk fiyatlar değil aslında :) Sıfır model heyecanı ağır basıyor bende şu an.

İlgili sitede DHL ile 1-2 iş günü yazyıyor, o sürelerde gerçekten Türkiye ye geliyor mu ürünler = (sadece kargoya 42$ verme konusunda yorum yapmıyorum :)
 
İlgili sitede DHL ile 1-2 iş günü yazyıyor, o sürelerde gerçekten Türkiye ye geliyor mu ürünler = (sadece kargoya 42$ verme konusunda yorum yapmıyorum :)
O kısımlar biraz karışık ve bulanık. Tecrübeleri şu bölümden okuyabilirsin.

 
Son guncelleme : pazarlik masasındayız Emre Bey ile :)
 
Emre Bey'le anlaştık, :thumbup:
Şimdi 30 Haziran'daki buluşmaya kadar bir GYRO ve birkaç pil ayarlamam gerekiyor , gyro için aranıyor konusu açtım :

O zaman hayırlı olsun her iki tarafada. Demek siz de geliyorsunuz Kocaeli buluşmasına, sizi de hemen ilave edelim listeye :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah Özdemir