450L Dominator Deneyimlerim ve Kısa uçuş

oguzzkaan

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
Merhaba arkadaşlar. Biraz deneyimlerimden bahsediyim dedim. Bu hobi gerçekten insanı sabırsız yapıyor heleki yeni başlanmışsa diye düşünüyorum. V922im aldıktan sonra çok zaman geçmeden Emreden dominatoru aldım ve Emre gerçekten dominatoru aldıktan sonra beni sürekli arayıp sordu hiç bilmediğim için kumanda ayarlarımı bana telefonda skypta saatlerce uğraşarak yardımını esirgemedi. Aynı şekilde kumandayıda Doğukan'dan aldım oda hiç yardımını esirgemedi. Heli geldi kumandayı aldım ve ayarlarını yaptıktan sonra dayanamayıp dışarı çıktım fakat Gpro gyro ayarını işaretlerden yanlış yön seçtiğim için ilk olarak helikopter gyro ters olduğu için daha kaldırmadan yan yatırdım link rod ve şaft yamulmuştu. Tabi ben gyro ters olduğunu hala farkında olmadığım için tekrar uçurmaya çalıştım yine yan yatarak palleri parçaladım. Helikopteri aldım ve hiç uçuramamış olmam ve uçurmadığım halde bilmediğim için ve yanımda da gösterecek kimse olmadığı için masraf yaptım. :laugh: Tecrübe oldu kısacası. Paller geldi Emreyle yine Gpro ayarlarını kontrol ettik ve işlem tamamdı. 1 defa uçurdum. 922den sonra bana göre büyük ve sesli bir helikopter olduğu için çok tereddüt ettim kaldırdım indirdim kaldırdım indirim fakat sert iniş yaptığım için tail dişlilerini sıyırıyordu ve skidi çatladıyordum yapıştırıyordum ;D. Buluşmaya geldiğimde Mesut abinin farkettiği servoların dişlilerinde sorun vardı. (daha fazla kırım olmadan iyiki bir üstadın elinden geçti Teşekkürler ) Buluşma gününde Emax servo siparişi vermiştim. Fakat dayanamayıp 2 tane daha orjinal servo aldım. Aslında servo gear işimi çözüyordu fakat yedekte bulunsun diğer servolar diye düşündüm, almış oldum. Emreyi hala bir sorun olsun olmasın sürekli konuşuyoruz. Emre benimle bıkmadan usanmadan uğraştı yardımlarından dolayı Çok teşekkür ediyorum. Çok yazdığımı farkettim. Dahada yazmadığım atladığım bir sürü şey vardır aslında. Fakat uçurmak gerçekten çok zevkli hoverda olsa helikopterin yerden kalkması ve hava durması güzel bir duygu. Deneyimlerimi videolarda paylaşmak istedim. Tüm RCKolik üyelerine yardımlarını esirgemedikleri videolarla tüm bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum. :RCKolik: Herkese kırımsız uçuşlar.

Tail şaft yamuk titreme yapıyor neden titriyor diyorum :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İçim cız etti paller yere çarpınca bişey olmadı fakat başka bir daha aynı şekilde denedim gyro ters olduğu için palleri aynen bu şekilde parçaladım.

Uçmak Eğlenceli uçurmak güzel

Alan turuna az kaldı yakında oda olur :)

Hayırlı olsun Oğuz bende önceki gün spirit in ayarlarını bitirdim gyro yönünü bende es geçmişim kalkmadan fark ettim düzelttim kuyruk konusunda 3xg ten sonra spirit bana süper geldi ok gibi tutuyor. dominatör çılgın alet sakin olamazsan elde ayakta durmuyor çok çok atik.

Tebrik ederim Oğuz , ilk uçuşların heyecanı anlatılamaz ve unutulmaz da zaten.Yaşanılan ufak tefek aksiliklere rağmen , bunlar insanı yıldırmıyorsa, tecrübe hanesine yazılan , güzel deneyimler olarak kalıyor.Anlattıklarından şunu da çıkarıyorum , sıfır kit almaktansa, tecrübeli , bilinen ve güvenilir bir arkadaştan model almakta , oldukça yararlı olabiliyor , düşünsenize , siz uçana kadar bedava asistan hizmeti... :lollol: ...Kulakları çınlasın Mehmet kardeşimle , Türker kardeşim de az çekmedi benden , daha da çekiyorlar....... :lol:

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Hayırlı olsun Oğuz bende önceki gün spirit in ayarlarını bitirdim gyro yönünü bende es geçmişim kalkmadan fark ettim düzelttim kuyruk konusunda 3xg ten sonra spirit bana süper geldi ok gibi tutuyor. dominatör çılgın alet sakin olamazsan elde ayakta durmuyor çok çok atik.

Bende gpro ünite var abi başka ünite kullanmadığım için bilemiyorum. Ama dominator güzel alet alıştıkça dahada güzel geleceğine eminim

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Tebrik ederim Oğuz , ilk uçuşların heyecanı anlatılamaz ve unutulmaz da zaten.Yaşanılan ufak tefek aksiliklere rağmen , bunlar insanı yıldırmıyorsa, tecrübe hanesine yazılan , güzel deneyimler olarak kalıyor.Anlattıklarından şunu da çıkarıyorum , sıfır kit almaktansa, tecrübeli , bilinen ve güvenilir bir arkadaştan model almakta , oldukça yararlı olabiliyor , düşünsenize , siz uçana kadar bedava asistan hizmeti... :lollol: ...Kulakları çınlasın Mehmet kardeşimle , Türker kardeşim de az çekmedi benden , daha da çekiyorlar....... :lol:

Aynen Hakan abi ;D ;D yardımlarından dolayı :RCKolik: ailesine teşekkürler. :thumbup:

Yakışır kardeşime 450L yine semalarda mikroyu eline almassın artık :) kırımsız uçuşlar dilerim

Tebrikler önemli olan kısmı atlatmışsın. :) Gerisi zamanla gelir artık. :thumbup:

Ilk deneyimler genel de hep birbirine benzerler :laugh:
tebrik ediyorum onemli ve zor olan asamalar atlatilmis.
kirimsi ucuslar dilerim

Kaan hayirli olsun yazdiklarini okuyunca hobiye basladigim gunler aklima geldi genelde bircogumuzun yasadigi sorunlari sen yasadin. Bir yandan iyide oldu tecrube kazandin bazi seyleri unutmamak uzere ogrendin :). Bundan sonrada pilotaj icin ugrasirsin. Ben de elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Son ucus videonu izledikten sonrada guzel bir oh cektim :) Tekrar hayirli olsun. [emoji6]

LG-D855 cihazımdan gönderildi

Bu arada giris yapmadan yorum yazmisim kusura bakmayin :)

Oğuz güzel paylaşımın için teşekkürler. :bravo:

Sanıyorum hepimizin ilk günleri gözünde canlandı. :laugh: Bende arkadaşlarıma katılıyorum en zor aşamaları atlattın, bundan sonrası kendiliğinden gelecektir.

Uçuşların keyifini çıkart bu dönemlerdeki uçuşların tadı unutulmaz. :thumbup:

Oguz hiç bir zaman unutulmuyacak anları çok güzel özetlemişsin ellerin sağlık. Henüz videoları izleyemedim ama metin kısmı oldukça zevkliydi.

Zor kısımları artık atlatmış, atlatmak üzeresin. Bundan sonrası çok daha kolay ve keyifli geçecek inşallah :halay:

Bu özel anları bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Oguz hiç bir zaman unutulmuyacak anları çok güzel özetlemişsin ellerin sağlık. Henüz videoları izleyemedim ama metin kısmı oldukça zevkliydi.

Zor kısımları artık atlatmış, atlatmak üzeresin. Bundan sonrası çok daha kolay ve keyifli geçecek inşallah :halay:

Bu özel anları bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz :)

Ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuyup yorum yaptığınız için.

Türker Akgün' Alıntı:
Oğuz güzel paylaşımın için teşekkürler. :bravo:

Sanıyorum hepimizin ilk günleri gözünde canlandı. :laugh: Bende arkadaşlarıma katılıyorum en zor aşamaları atlattın, bundan sonrası kendiliğinden gelecektir.

Uçuşların keyifini çıkart bu dönemlerdeki uçuşların tadı unutulmaz. :thumbup:

İnşallah havalarda güzelleşiyor artık bol bol dışarıda ki deneyimlerimi yine paylaşırım. İlk günlerinizi ben yine arada hatırlatırım size :D ilk tersler ilk taklalar. Daha çok var tabi fakat pilotajı geliştirecem :D

bicen.emre' Alıntı:
Kaan hayirli olsun yazdiklarini okuyunca hobiye basladigim gunler aklima geldi genelde bircogumuzun yasadigi sorunlari sen yasadin. Bir yandan iyide oldu tecrube kazandin bazi seyleri unutmamak uzere ogrendin :). Bundan sonrada pilotaj icin ugrasirsin. Ben de elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Son ucus videonu izledikten sonrada guzel bir oh cektim :) Tekrar hayirli olsun. [emoji6]

Emre senin emeğin üstümde büyük :D bir ara hergece yazıyordum seni meşgul ediyordum. Yine Emreyi rahatsız ediyorum diye başlayarak tutamıyordum kendimi yapacak bişey yok çözmem lazımdı :thumbup:. Yolda giderken araç kullanırken bile yardımını esirgemedin daha ne olsun. Tekrardan teşekkürler tabi benden kurtuluş yok :p .

[emoji2] Saol kaan herzaman bildigim kadariyla yardimci olurum
Bu hobinin guzelliklerindendir paylasmak ;)