90mm EDF XPS F-16 ÇALIŞMASI...

Benim kastettiğim modeller sizin yukarıda bahsettiğiniz fotoblok modeller değil. "Scale" dediğimiz ölçekli modellerden bahsediyorum. Bu forumda yüzlerce planları paylaştıımız bazı linkler var. O linklerdeki klasörlerde Shumate diye aratın. F-15, T38(F5'in aynısı), F-22, Su37 gibi çok sayıda model var.

Örneğin: Shumate F22

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu adam aynı planda bazı değişiklikler yapıp EDF takmış:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Evet bu modelleri de biliyorum ama pek ilgimi çekmedi, herhalde biraz uğraşmak istiyorum ?
 
Her şey çok güzel ellerinize sağlık @atilla can kara :thumbup: Fakat inanın sizin yazdıklarınızı okuyup anlamakta zorlanıyorum. :embarras:

Lütfen yazdıklarınızın daha kolay anlaşılabilmesi için NOKTALAMA işaretlerini kullanır mısınız ?

Öncelikle teşekkür ederim. Tekrar okuduğumda karşı taraftan zor anlaşıldığını fark ettim , artık daha dikkatli davranırım . :)
 
Oooooo C130 sanırım, bu model de ilerideki planlarımdan bir tanesi hatta EDF den daha ucuz olacağından ötürü ya da elimdeki motorlara göre bir model yapabilirim belki de f16 dan önce uçar :)
Tahminimce 2.5 kg'a yakın bir ağırlığı olacak modelin fakat elektronik iniş takımı yerine daha basit iniş takımı kullanmak gibi ufak değişiklikler yaparak biraz daha ağırlığı düşürebilirim(bu gibi değişiklikleri en sona saklayacağım çünkü gerçekçiliği bozmak istemiyorum) ya da dihedral açısını biraz daha fazla yaparak uçuş (karakteristliğini bozmadan) kaldırma kuvvetini yükseltebilirim de (fotoblok f22 modelimde bunu denedim ve gayet iyi sonuç aldım:) ) tabi kanadı biraz daha uzun tutma şansım da var planın dışında fazla kalmamak şartıyla bunlar gibi ufak değişiklikler düşünüyorum.
Şu an 4 cm'lik köpükleri 3 parça birleştirip kesim yaptığımda sıcak silikon kullandım gayet sağlam oldu fakat en son aşamada PL500 yapıştırıcı kullanabilirim sebebi de yapışkan 2 parça arasından taştığı zaman dolgu malzemesi görevi görüyor ve parça uçlarında açık yer kalmıyor fakat 24 saatte kuruması ve pahalı olması sebebiyle şu an sadece aklımda bir kenarda duruyor :) bir de ortadan(motora yakın bölgeden) 2 parça yapıp tak-sök ( bilmiyorum siz nasıl adlandırırsınız) tekniği ile vidalarla birleştirmeyi planlıyorum.
İlerideki gelişmelerden fotoğraflı şekilde tekrardan haberdar ederim sizleri ...
Kolay gelsin.:saygilar:
Farklı modellerde uyguladığım bir yöntem . (5 cm straforu deniz tutkalı ile bir kaç kat yapıştırıp, kontra kalıplarla sıcak tel ile kesip maket bıçağı ve zımpara ile şekillendirme sonrası birleştirmek.) :evil:
Her ne kadar yeni nesil modelcilerimiz bu tarzı 3D printerlerle uyguluyorlarsa da bence straforla daha hafif ve üretim daha keyifli oluyor. Elbet el becerisi gerektiriyor ki. bu da bir kaç fotoğrafta net görünüyor.?
75 cm kanat eninde tahmininiz pil dahil tam uçuş ağırlığı ne çıkacak gibi?
Parçaları son aşamalarda bir araya getirmek için ne kullannacaksınız?
DÜZELTME : Dün kanat yapısından bahsederken Dihedral açısını yükselteceğimi söylemiştim, gece yastığa kafamı koyduğumda "ne dihedrali lan aerofil olacak o" dedim kendi kendime sabah ilk işimde bunu yazmak oldu :). Yanlışlık için kusura bakma abi :)