Video Aceminin İlk Uçuşları :) (Ali Haydar Gök)

Arkadaşlar gerçekten çok şanslısınız! Ben bu hobiye hep "çok pahalı", "bu işle uğraşanlar çok zengin, belli", "burunlarından kıl aldırmıyorlar" vs gibi sebeplerle gereksiz yere on yıllarca uzak kaldım. Taa ki bu forumda da değerli katkıları olan @Mehmet Sarıkaya ile şahsen tanışana kadar. Gözümün önünde 2 saatte deprondan bir uçak yaptı ve uçurdu. İlk onun tavsiyeleri ile araştırmalara başladım. Yabancı dil bilene İnternet derya deniz. Neyse ki iki dil biliyorum ve her şeyi kendi başıma öğrenmek zorunda kaldım. Kestirmeye girmek için belki bir iki kez Mehmet abiyi telefonla aramışımdır. Bu forum son zamanlarda çok ciddi anlamda bilgi deposu haline geldi. Farklı konular için yabancı dilde farklı forumları incelemek gerekirken artık neredeyse bu forumdaki arkadaşların paylaşımları en azından nereden başlamakta gerektiğine dair ve hatta tek başına dahi yeterli hale geldi.
Hakikaten çok şanslısınız...
Sevgili Deniz teşekkürler.
Bu güzel uğraşın yaşamında yer almasına katkım olduğu için kendimi mutlu hissedeceğim. Sağlıklı bir uzun yaşamda devamını dilerim.
 
Selamlar üstadlar.
Bayramda amcam modellerini getirdi bizde biraz uçuş kaçış yaptık beraber. Biraz uçak uçurdu amcam fakat hem pist hem hava çok fazla izin vermedi uçağın uçmasına. Bende helikopterle simde çalıştığım hareketleri deneyip yapmaya çalıştım. Biraz tiktak ve invertte alan turu atmaya çalıştım. Model T-rex 550E 6200 mah pil ile beraber 3kg ağırlığında. Ve garip olan şey anca denge sağlıyor bu kadar büyük pil ile. Fakat bana aşırı hantal geliyor. Belkide güzel ayar yapmadığım için bu şekilde hissediyor olabilirim. İnce ayar yapacak fırsat olmadı bi türlü. Birde ayarlayamadığım birşey var. Eğer gaz sticği %50den yukarıda ise hold işe yaramıyor. Bunu çözemedim kumanda hitec aurora 9x.
Bunlar da videolarımız. Çekimler ve inişler konusunda çalışmalarımız devam etmektedir :D
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Öncelikle videolar için teşekkür ederiz Ali :thumbup: Amcamla beraber güzel bir vakit geçirmişsiniz, biz de videoları izleyerek eşlik etmiş olduk :)

İnvert alan turu deyince nasıl yani, helal olsun demiştim :eek: Ama sen alan turu değil de alanı turlamışsın:laugh: Alan turu demek yatay 8 çizmek demektir ve kolay da bir hareket değildir :D Ama ben yakında bunu da çok rahat yapacağından eminim.

Diğer taraftan küçük bir tavsiye. 1. Olarak hiç bir zaman güneşe doğru ucma. 2. Olarak da bu uçtuğun saatler görme anlamında en kötü zamanlar. Yerinde olsam bu saatlerde bir daha uçmam. Bir anda modelin yönlerini karıştırıp olmadık bir Kırım yasayabilirsin.
 
@Mehmet Kucuksari abi teşekkür ediyorum. Harekete isim bulmakta biraz zorluk çektim. Çünkü alan turunun dediğin gibi 8çizmek olduğunu biliyorum. Yarım alan turu en doğru isimdi sanırım. Ama yine de helalini alırım çünkü güneş ve uçuş alanım güzel olsa ve bu modelle 2yada 3 pil bitirip 3-5 ince ayar sonrası çok rahat 8 çizebilirim. Biraz ayaklarımın titremeside geçmesi lazım tabi :D
 
Mehmet amcama bi 450lik aldık 2. El. Onun ayarlarını yapmaya çalıştım. Tabi eski model bi fbl kafa align 450. İlk defa fbl kafalı model uçurdum. Ve ilk taklalarımızıda attık hayırlısıyla ;D Model çok fazla kaçıyor etrafa. Birde kuyruğu saniyede 10 tur atıyor. Onu ayarlamam lazım. Onun haricinde canavar gibi :saygilar:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İlk 1:30 dakika gain ayarı yaptım. Sonraki bölüme sardırabilirsiniz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Nerde o eski çubuklu modeller. :laugh:

Benim gibi dinazorlar iyi bilirler, tamamen başka bir dünyadır " Çubuk Dünyası " . :lol:

Öyle bıraktığın yerde duracak, eksen kayması olmayacak falan ciddi mekanik ve kumanda ayarı ister. Çoğunlukla uğraşılmaz, olabildiğince minimize edilir ve kaymalar uçuş esnasında pilotajla düzeltilir. ;)

Ali modelde benim kulağıma farklı bir ses geliyor. Sanki palin kaplaması biraz kalmış dönerken ses yapıyormuş gibi. Pallerde tracking var mı diye kontrol etsen, kanopi biryerkere deyip cızırdıyor mu diye baksan faydalı olabilir belki.

Model hayırlı uğurlu olsun, palleri hiç yere değmesin :RCKolik:
 
Sağolasın Türker abi. Palin birine 2 tur siyah bant sarılmış. Kanopinin bi lastiğide yok. O ses kanopiden geliyor. Kumandada tonla trim varmış. Bugün daha güzel bi ayarlama yapacam inşallah :saygilar:
 
Nerde o eski çubuklu modeller. :laugh:

Benim gibi dinazorlar iyi bilirler, tamamen başka bir dünyadır " Çubuk Dünyası " . :lol:

Öyle bıraktığın yerde duracak, eksen kayması olmayacak falan ciddi mekanik ve kumanda ayarı ister. Çoğunlukla uğraşılmaz, olabildiğince minimize edilir ve kaymalar uçuş esnasında pilotajla düzeltilir. ;)
Aynen Türker'im, neydi o eski günler ;)

Yeni model hayırlı olsun Ali. Bizleri eski günlere götürdüğün için de ayrıca teşekkürler :heartxf: