Agusta A109 Kokpit Dizayn Denemesi-1

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arkadaşlar,

Yaklaşık 7 ay önce elimde yedek olarak duran Trex 450 PRO için, kardeşime Amerika'dan" Agusta A109" scale getirtmişdim.

Daha önce başka forumlarda paylaştığım, geldiği ilk zamanlar yapmış oldugum "Kokpit Dizayn" çalışmasını forumumuzda da paylaşayım dedim :laugh:

Yaz dönemi sonrası, scale montajına Turker kardeşim ile kaldığımız yerden devam ediyoruz :)p . Çok yakında güncel ve özel görüntüler eşliğinde "SCALE Toplama" konularını sizlerle paylaşacağım inşallah :thumbup:

Bu arada, bu çalışma eski bir çalışma :laugh: Şu an Akitf Çalışan Gerçek LCD monitorlu başka bir konsept çalışma tamamlandı. Sağolsun Hakan kardeşimiz de yakın bir zamanda profesyonel imalatını hayata geçirecek. Bu kısımları da sizlerle ayrıca paylaşacağız inşallah :saygilar:

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu yazı 24.05.2012 tarihinde kaleme alınmıştır.

Evet arkadaşlar,

Modelciliğimin 1 yılının dolması serefine kendime bir SCALE toplayayım dedim. :halay:

Bunun için elimde yedek olarak boşta duran “ TREX 450 PRO” ya “Agusta A109” scale giydirmeye karar verdim.

Bazı elektronik parçaları bekliyorum, bu nedenle henüz toplamaya başlamadım. Bittiğinde şu özelliklerin olmasını hedefliyorum. Bakalım ne kadarını nasıl başaracağız.

a- Rectract (Acılır-Kapanır) Iniş Takımı
b- Iniş Takımı Işıklandırma
c- Navigasyon Işıklandırma
d- Ic Aydınlatma
e- Detaylı ve Işıklı Kokpit
f- Pilot
g- Bazı küçük aksesuarlar (Yangın tüpü...etc)

Toplama aşamalarını ilerleyen günlerde ayrı bir konu olarak paylaşmaya çalışacağım.

Malzeme beklerken internette biraz araştırma yaptım. Tahmin edeceğiniz üzere adamlar her konuda olduğu gibi bu konuda da kendilerini aşmışlar. :tırs:

Özellikle büyük modeller için pahalıda olsa çok güzel ürünler var.

Fakat 450 scale küçük bir model olduğu için herhangi bir hazır ürün bulamadım. Zaten yerleşim için yeterli bir alanda yok.

Kabaca yaptığım ön kontroller sonrası küçükte olsa bir kokpit sığabilecek gözüküyor. Kendimin dizayn edip, gecici olarak köpükten imal ettiğim kokpit ve hazır aldığım pilot video ve resimleri sizinle paylaşmak istedim.

Nihai montaj sonrası şayet yerle ilgili bir sıkıntı çıkmaz ise aynı kokpiti 3D olarak balsadan yeniden yapmayı düşünüyorum. Hatta aktif ve çalışan bir LCD monitor ünitesi ile beraber.

NOT: Dikkatli arkadaşlar yazmadan 1-2 hususa ben önceden belirteyim

a- Pilot heli pilotu değil F-18 pilotu. O yuzden kumanda tutan eli farklı pozisyonda. Sıcak suda yumuşatıp elinin pozisyonunu değiştirmem gerekiyor.

b- Videoda görünen pilot gecici olarak yerleştirilmiş olup su an için ön iniş takımı ve monte edilecek servoya engel olmaktadır. Nihai montaj sonrası pilot ve özellikle koltuk kısmını biraz kesmek gerekecek gibi

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

[attachimg=1] [attachimg=2]

[attachimg=3][attachimg=4]
 

Ekli dosyalar

  • Kokpit Konsept_01.JPG
    Kokpit Konsept_01.JPG
    16.6 KB · Görülme: 71
  • Kokpit Konsept_02.JPG
    Kokpit Konsept_02.JPG
    15.1 KB · Görülme: 71
  • Kokpit Konsept_03.JPG
    Kokpit Konsept_03.JPG
    14.4 KB · Görülme: 71
  • Kokpit Konsept_04.JPG
    Kokpit Konsept_04.JPG
    14.4 KB · Görülme: 71
Ynt: Agusta A109 Kokpit Dizayn Denemesi-1

Eline sağlık kardeşim, çok güzel olacak eminim.Pilot camdan dışarı fırlayacakmış gibi oluyor ancak arkasına rastgelen batarya yüzünden bu biraz mecburi .....
Ben kokpit için çalışmalara başlıyorum, smd ledlerle ve gönderdiğin lcd ekranla güzel bir konsol yapabilirsek , 450 sınıfı için mükemmel bir kokpit olacak umarım.
Navigasyon ışıklarını araştırdım , bir kaç marka var ancak hepsi aynı tonlarda yanıyor.Kuralı bu mudur bilmiyorum ama tatmin olmadım,ben ise kendime özgü bir ışık tasarlamak istiyorum mesela rotorun altında duran ışık döner lamba olmalı ve kuyruk ucundaki ile yan kanatcıkların finlerinin ortasındakileri de çakarlı düşünüyorum.
Peki döner lamba 450 sınıfının ölçeğine göre nasıl olacak ? .Bunu da epey düşündüm çünkü döner lambanın içinde sabit ve kuvvetli bir lambası var, lambanın etrafında dönen bir de yarım aynası var.Ayna arkasına ışık yansıtmadığı için döndükçe , sadece karşısındaki alan aydınlanıyor bu da çok hoş bir efekt veriyor.Bu döner aynayı yapsak bile döndürebilecek miyiz ? Bilmiyorum ama bunu zaman gösterecek. :saygilar:
 
Ynt: Agusta A109 Kokpit Dizayn Denemesi-1

Hakan'ım 1-2 gün içinde benim sipariş edip kullanmayı düşündüğüm "Navigasyon ışıklandırma" sistemi ile ilgili bir konu açarım. :)

Haftaya da, yani inşallah :laugh: , Agusta monte edilmiş halini paylaşırım. Sen de bakar ona göre kararını verirsin ;)