Alıcım yanmış mı ?

grihava

Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Gimbalin bağlantısını yapayım derken yanan ışığı söndü, içini açtım karşılaştığım tablo bu, sanırım yaktık alıcıyı :) nazayı bağladım alıcıya hiç bir tepki görmüyor
Sanırım bu modeli tek başıma toplayamayacağım, yanan parçayı değiştirsek düzelir mi yksa direkt sipariş mi vereyim yenisini

gimbalin servo girişi ile nasıl yanabiliyor ki bu, gimbalin bağlantı şemasınıda bulamadım resmen canım sıkıldı :/

Alıcım yanmış mı ?

Sedat Byzt' Alıntı:

Gimbalin bağlantısını yapayım derken yanan ışığı söndü, içini açtım karşılaştığım tablo bu, sanırım yaktık alıcıyı :) nazayı bağladım alıcıya hiç bir tepki görmüyor
Sanırım bu modeli tek başıma toplayamayacağım, yanan parçayı değiştirsek düzelir mi yksa direkt sipariş mi vereyim yenisini

gimbalin servo girişi ile nasıl yanabiliyor ki bu, gimbalin bağlantı şemasınıda bulamadım resmen canım sıkıldı :/
Ayni parca bendeki gimbal kontrolcu kartindaki yandi duman esliginde durduk yere. Yeni gimbal aldim alexmos lu. Bence o parca degisirse duzelecek, bendekide o sekilde yanik halde, bildigin kizarip alev almisti.

Alıcım yanmış mı ?

Ayrica gimbalin pitch ve roll cikislarini naza ksrtinda f1 ve f2 ye baglaman gerekmiyormuydu, neden aliciya verdin ucu?

Alıcım yanmış mı ?

geçmiş olsun sizede, direkt alıcı ile çalıştıranlarda var aslında ama ben nasıl bağlanacak hala öğrenmedim
onu geçtim nazaya nasıl bağlıyacağım onuda öğrenemedim
bana yardımcı olur musunuz ?

Gimbaldeki 3x4 tane pim var bu pimler neden bu kadar çok, hangisi ne işe yarıyor

gimbal ile gelen 4 tane tekli kablo var yardımınızı bekliyorum

Yine alıcıyı yakmak istemiyorum daha elime ulaşmadı zaten 1 ay onu bekleyeceğim birde :)
Forumu çok aradım fakat bu konularda hiç bilgi kaynağı bulamadım, şu olayı iyice öğreneyim takıldığım noktaları birleştirip bir konu açacağım

Alıcım yanmış mı ?

nazada f1 ve f2 girişleri pitch ve roll veriyor yani gimbali kumandadan sağa sola yatırmaya yarıyor, ben sadece pitch kullanıyorum roll denemedim. resmini koyduğun girişlerdeki sana doğru dönük olan pinlerin en soldaki alt alta olan 3 lü pinlerin ya en altta olanı yada en üstte olanı sana pitch girişini veriyor.ordanda Nazanın F2 girişinde ki sinyal pinine takacaksın.(en alttaki pin oluyor) kısacası 3 lü servo kablosu düşün. bunlardan sadece 1 ucu girecek. sonra naza assistantan f1 ide kontrol etmek lazım. yani gimbal seçeneği açık olacak. ardından kumanda da F2 girişlerini hareket ettirecek switch ataması yapacaksın Mix/aux menülerinden... gimbali alıcıdan değil nazadan sinyalleyin ve sadece sinyal pinlerini kullanın...

Alıcım yanmış mı ?

Çok sağolun, bu bilgiyi hiç bi yerde bulamadım (varda ingilizce)

şuan alıcım olmadığı için kontrol edemiyorum gelince deniyeceğim
Sanırım böyle olacak

Alıcım yanmış mı ?

Sedat Byzt' Alıntı:
Çok sağolun, bu bilgiyi hiç bi yerde bulamadım (varda ingilizce)

şuan alıcım olmadığı için kontrol edemiyorum gelince deniyeceğim
Sanırım böyle olacak

f1 değilde f2 portu olacak.bu şekilde deneyin. gimbaldeki giriş o şekilde kalsın bi deneyin bakalım genelde orası oluyor, gimbal kartından karta farkedebiliyor. f2 pitch sinyal kanalı. yani kamerayı aşağı yukarı doğru yönlendirir.

Alıcım yanmış mı ?

Çok teşekkür ederim alıcım gelsin hemen deniyeceğim :)

Alıcım yanmış mı ?

yeni alıcı almana gerek yok o entegre standart bir entegredir heralde. üzerindeki kodu oku bi elektronikçiye git aynısından al aynı şekil lehimle. tabi başka bi yerde daha sorun oluştuysa olmaz bi şansını dene.

Alıcım yanmış mı ?

Pekin Silici' Alıntı:
yeni alıcı almana gerek yok o entegre standart bir entegredir heralde. üzerindeki kodu oku bi elektronikçiye git aynısından al aynı şekil lehimle. tabi başka bi yerde daha sorun oluştuysa olmaz bi şansını dene.

Üzerindeki kod okunmuyor maalesef normal lehim maşası ile yapılacak gibi durmuyor çok ufak

Alıcım yanmış mı ?

Almamız gereken entegre bu linkte mevcut. benimde yanan parça bu. fiyatı çok düşük, yanında birşey alacağım zaman sipariş vereceğim. yedek bir gimbalim olmuş olur.

Alıcım yanmış mı ?

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Almamız gereken entegre bu linkte mevcut. benimde yanan parça bu. fiyatı çok düşük, yanında birşey alacağım zaman sipariş vereceğim. yedek bir gimbalim olmuş olur.

Fiyatı çok uygun bir şey sipariş edileceği zaman mantıklı :)
fakat onu lehimlemek cidden ince işcilik ister benim 15 liralık lehim maşasının o işi göreceğini hiç sanmıyorum

ben gimbalide yaktım :( herşey terrs gidiyor alıcıda gelmedi daha beklemedeyim bakalım gimbalin kartınıda sipariş verdim

Alıcım yanmış mı ?

100 tanesi 2 dolar :)

alsak mı ne yapsak lehimleyince çalışır mı acaba, iş yerinde lehimlerim gizlice artık :)

Alıcım yanmış mı ?

Sedat Byzt' Alıntı:
100 tanesi 2 dolar :)

alsak mı ne yapsak lehimleyince çalışır mı acaba, iş yerinde lehimlerim gizlice artık :)
Cep telefonu tamircileri cüzi bir fiyata yaparlar