Sümer abi n11'de onayladıktan sonra cayma hakkı, ayıplı mal dolayısıyla iade hakların devam ediyor, tam anlayamadım ama senin bahsettiğin Aliexpress sanırım? Onayladıktan sonra dispute açılamıyordu galiba, doğru mudur?
Ben de aliexpress'i bir zamanlar süpürge gibi emerken yaklaşık 2 senedir hiçbirşey almadım. Daha doğrusu yurtdışında hiçbirşey almadım.
Döviz kuru ve zırt pırt değişip en son komple kaldırılan gümrük muafiyeti çok canımı sıktı. Daha doğrusu, yeni prosedürün bir standartının olmamasına tepkiliyim. Aynı fiyatlı, aynı ürüne iki farklı siparişte birinde 10 lira diğerinde 50 lira gümrük vergisi çıkartan sistemi anlayamıyorum. Neye, ne kadar vergi vereceğimi bilsem karar vereceğim ama malesef ortam tamamen toz bulutu.
Gerçi artık incik boncuk şeyler yurtiçinde de var ve yukarıda da söylendiği gibi atla deve fiyat farkları olmuyor.
Bariz fiyat farkı olanlarda da gümrük vergisi ne çıkar endişesi "order" butonuna basmamı engelliyor (500-600TL ve üzeri şeyler için söylüyorum, 30-40 liralık şeyler için değil

). Bildiğim kadarıyla gümrük memuru bir vergi belirledikten sonra buna itiraz ve düzeltme talebinde de bulunamıyoruz. "Ya sev, ya terk et" felsefesiyle çalışıyor sanırım bu sistem.