Anti Jello Effect Titreşim Azaltma

Anti Jello Effect Titreşim Azaltma

Gökhan KAYA' Alıntı:
Merhabalar ömer abicim gece olarak ilk defa abi ama failsafe modu çok düzgün çalışıor 1m anca fakediyor. zaten ledlerde var görüyorum yani cihazı. Adrenalini almassak yapmıyalım abicimmm

Elbette ki!... Benim demek istediğim multinin kaybı değil, gidip birine zarar vermesi. Hele ki OHAL ve yasaklamaların olduğu bu zamanda! :-\
 
Anti Jello Effect Titreşim Azaltma

Valla boyle uçuracaksan yapma Abicim :mad: Zira bu tür sorumsuz davranışlar sonrası bu yasaklar geldi ve gelmeye devam ediyor.

Tarla tarla dolasan bizlerin sucunu ne Allah aşkına...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah ÖZKANN
Anti Jello Effect Titreşim Azaltma

Hayir kizmayayim diyorum da elimde degil. Bir de buraya uye bilincli bir multici olman icin arkadaslar ellerinden gelen destegi esirgemiyorlar.

Simdi son sorum su. Sence asagidaki bu kurallar koylerin mere alanlarinda ya da 30-40 km sehirdisina cikip ucus yapmaya calisan modelciler icin mi cikti :angry:

 
Merhabalar,
Daha önce bir kez kırım yaşamış biri olarak yaşadıklarımı iletmek isterim, belki faydalı olur.
İstanbul'da yaşıyorum ama Yalova'nın Çavuşçiftliği köyünde uçuşlarımı yapıyorum.
İlk quadcopterim Reptile 450 frame üzerine kurulu Naza M Lite, Sunnysky motorlar ve 30A Afro ESC 'lerden kurulu, basit 2 eksen gimbal'lı yaklaşık 1750 gr uçuş ağırlığındaydı.
Bahsettiğim köy Osmangazi köprüsünden çıkıp Bursa'ya giden kola komşu, benim kalkış alanım da yola 200 metre var.
Uçuşlarımda yola yaklaşmamaya özen gösteriyordum.
Sonuçta 100-200m yükseklikte de olsa quadı görebiliyordum. Bu şekilde 15-20 uçuş yapmışımdır. Failsafe vb. herşey çok düzgün çalışıyordu derken bir gün ESC'nin biri beni yarı yolda bıraktı ve ani bir kırım yaşadım.
Ağaçlık bir alan olduğu için evden yola kadar olan 200 metrelik alanı 1,5 saat karış karış aramamıza rağmen quadı bulamadık.
Sonra "ne zararı var bir bakalım" diyerek yolun karşısını kontrol edelim derken hiç beklemediğim bir şekilde quadı bulduk.

SONUÇ:
1 - Yerden bakarak quadın ne kadar uzakta olduğunu anlamaya çalışmak, buna göre uçmak sizi gerçekten yanıltabilir.
2 - Çok güvendiğiniz sisteminiz en ufak bir arızada çakılabilir. Sonuçta çok hassas aletler.
3- Yerden 150 metre yükseklikteki neredeyse 2 KG'lık bir quadcopterin yere çarpma son hızı yaklaşık 54m/s olacaktır, yani 194 km/h
bu sürat ile yoldan 120km/h hızla giden bir arabanın ön camına düşse ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? Ya da bir insanın üzerine düştüğünde ne olacağını?

Lütfen dikkatli olalım.Bizim heyecan arayışımız kimsenin canından daha önemli değil ve bizim yaptığımız quadcopterler pek de oyuncak sayılmaz.

Keyifli uçuşlar dilerim.