apm 2.8 hakkında

sahai

Yeni Uye
Katılım
25 Eyl 2016
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Yaş
48
iyi akşamlar.

sizlerden ardupilot 2.8 gps ile ilgili bir sıkıntıya yardım istiyorum.
sıkıntı şu; 6m gps modünü bağladığımda modül üzerinde mavi ışık hiç yanmıyor.mp de gps no fix yazıyor.ancak gps modülü çevirdiğimde pusula yavaşda olsa hareket ediyor (kırmızı çizgi dönüyor).
birde j1 jumperinden ayrı bir tane daha var.bununda harici gps i devreye almakla alakalı olduğunu düşünüyorum.
 
apm 2.8 hakkında

MP'dan external compass kalibrasyonu yaptınız mı? Yaptığınızda işlem doğru bir biçimde gerçeleşti mi? Yani herhangi bir uyarı, sorun oldu mu? Modülün uydularla ilk bağlantısı biraz uzun sürebilir, 10dk civarı güce bağlı kalsın. Son olarak genelde gps evin içinde değil dışında daha iyi sonuçlar verir.
 
apm 2.8 hakkında

gps modülü üzerindeki mavi ışık hiç yanmıyor.external kalibrayon deniyorum eror 99 gibi bir hata veriyor.birde mp harici gps kullanıldığında ayarlar nasıl olmalı?teşekkürler.
 
apm 2.8 hakkında

İsmail bey apm hakkında kısıtlı bilgiye sahip olmakla birlikte (şimdilik) :) apm'in 2.8 versiyonunda external compass kullanmak için sizinde belirttiğiniz gibi kart üstünde ki jumper ayarının yapılması gerekiyor. Aşağıda ki video da external compass takılmadan önce ve takıldıktan sonra ki jumper pozisyonlarını görebilirsiniz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
apm 2.8 hakkında

teşekkür ederim arkadaşlar.biraz daha kurcalayayım.son durumu yazarın.
 
apm 2.8 hakkında

tekrar merhaba.

biraz aradan sonra tekrar apm kurcalamaya başladım.radyo kalibrasyonu yaptım. 4 kanal tamam ancak uçuş modları için kanalı ayarlayamadım.
birde arm sorunu yaşıyorum.action bölümünden arm/disarm tuşuna tıklayınca armed yazıyor ancak outputda servolara hareket verdiremiyorum.fligt mode seçimi yapamayışımda bundan kaynaklanıyor sanıyorum.
lütfen yardım....
 
apm 2.8 hakkında

Telden yazıyorum, uzun uzun yazamıyorum.

ARM olması demek gaz verince motorların dönmesi demek, ARM ettim dediğinizde motorlar dönüyor mu?

Evet ise, ARM olduğunda motorların dönmesini istiyorsanız mot_spin_armed parametresi ni değiştirerek yapabilirsiniz.

Dragonfly...
 
apm 2.8 hakkında

teşekkür ederim ercan bey.
ben apmyi uçakta kullanacağım.diğer platformdan bir arkadaş fligt mod inputunu 8 kanaldan yapmam gerektiğini söyledi.yaptım ve arm meselesi halloldu.
şimdi başka sıkıntılarım var.manuel modda tüm servoları kontrol edebiliyorum ancak stabilize modda apm yi sağa sola yukarı aşağı oynattığımda sadece aileron servosu tepki veriyor.nerden ayarlıyacaz bunu?
 
apm 2.8 hakkında

Günaydın apm ile uçak deneyimim olmadı, forumda uzm bora abimiz vardı onunla temas kurmayı dene derim.

Dragonfly...
 
apm 2.8 hakkında

Hocam 6min kablosu çıkabiliyor içinden içini açıp bakın bendede olmuştu bu durum
 
apm 2.8 hakkında

tşklr murat bey deneyeceğim.birde anlamadığım; arduyu sağa sola çevirdiğimde 30 derece kadar bir hata ile yönü gösteriyor.arduyu sabit tutup 6m gps i çevirdiğimde yine 30 derece hata ile yönü gösteriyor. yani her ikiside devrede.olması gereken nedir?