APM DataFlash log sorunu (Elektronik bilgisi iyi olan içeriye)

Alikemis

Yeni Uye
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar DJ h450 üzerine apm2.6 sistemi kurdum stabilize loiter aldHold modlarinda kullanabiliyorum ama bi türlü log almayı başaramadım Mp de usb üzerinden download yapınca sürekli timeout hatası alıyorum paramtre ayarlarını default+imu yapmama rağmen değişken sifirlaniyor. 45DB161 eepromunu ölçüm yapınca reset ve Vcc de 3.3v alıyorum. Terminalden test edince ise belli satirdan sonra karmaşık karakterler geliyor. Fw surmum 3.2 tecrübesi olan yardımcı olursa sevinirim tsk.
 
APM DataFlash log sorunu (Elektronik bilgisi iyi olan içeriye)

Reset-GND ve Vcc-GND arasında 3,3v görmeniz normal. Reset pini üzerindeki çizgi onun lojik 0'da aktif olacağı anlamına geliyor ancak ilginç. :rolleyes: USB üzerinden timeout vermemesi lazım. Mission planner'in başka bir sürümü ile dener misiniz?

Terminal eski bir sürümde kapatıldı. "éé" tarzında saçma anlamsız veriler yağıyor. Youtube'de bazı kişiler terminal üzerinden sorunlarını çözüyorlardı. Ben de denedim ve sizin gibi bir sonuçla karşılaştım. Sonradan öğrendim ki terminal kullanılmıyormuş artık.
 
APM DataFlash log sorunu (Elektronik bilgisi iyi olan içeriye)

Denedim mission planerin birkaç alt sürümü ve apm planerle denedim nafile. Parametreden Log_bitmask apm nin her fişini cekisimde kendini sifirlamasi problemin donanimsal olduğunu gösterir mi. Siz hangi surumdesiniz acaba