ARDUİNO STK500_RECV HATASI YARDIM

hakandaspinar

Çalışkan Uye
Merhaba Arkadaşlar :saygilar:

Multiwii se v2,5 uçuş kartım 10 gün önce geldiğinde ftdichip driverı kurup pc ye arduino yükleyip MultiWii_2_3 yazılımını şu linkteki gibi kurdum
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
ve quadx başarılı bir şekilde kurulmuştu ne olduysa MultiWii_2_4 yazılımı indirip yüklesem daha iyimi olur dememle oldu yine aynı yöntemle kurmak istediğimde hatalar serisi başlamış oldu 3 pc de denedim hep şu hatayı alıyorum;
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x3d
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x3d
Karta yüklenirken sorun oluştu. Tavsiyeler için adresine göz atabilirsiniz.

çok araştırdım ama google amca türkçe net bir cevap vermedi. Yardımınızı rica ederim. Neden oluşur acaba bu hata?

Hakan selamlar,
Aldığın mesaj, bilgisayarın ile Multiwii arasında iletişim kuramadığını zaten söylüyor. Bunun genelde iki sebebi olabilir;

- Ya FTDI kartın bozulmuştur ve Multiwii'ye veri gonderemiyordur.
- Multiwii'ye program yüklerken bir hata olmuştur ve kart düzgün bir şekilde kendini başlatamıyordur.

Aslında daha farklı sebepleri de olabilir ama bence 2. sebep en olası durum. Bu durumda karta ISP Konektörleri üzerinden yükleme yapmak gerekir.

Bu yükleme Arduino IDE üzerinden yapılıyor ise IDE port seçeneklerinde sorun olabilir mi acaba??

Hasta oldum bakamadim cevaplara icin tesekkur ederim ama videodaki gibi ilk 2-3 yuklemede basariyla yukleme yapti ama simdi nedense bu hatada takili kalıyor usb yerine acaba bluetooth aparatindan yazilim atma sansi varmi acaba yada ftdi karti varsa deneyebilirmiyiz arizali olcagini pek sanmiyorum ama bu ftdi driver ları herhangi bi programla cakisiyor olabilirmi?

hakan daşpınar' Alıntı:
Hasta oldum bakamadim cevaplara icin tesekkur ederim ama videodaki gibi ilk 2-3 yuklemede basariyla yukleme yapti ama simdi nedense bu hatada takili kalıyor usb yerine acaba bluetooth aparatindan yazilim atma sansi varmi acaba yada ftdi karti varsa deneyebilirmiyiz arizali olcagini pek sanmiyorum ama bu ftdi driver ları herhangi bi programla cakisiyor olabilirmi?
Hakan geçmiş olsun,

FTDI firması, Microsoft ile beraber çalışarak kopya çiplerin Windows'ta çalışmaması için bir güncelleme yayınlattı. Ama bu söylediğim olay 1 - 2 sene önce oldu.

Onun haricinde, USB'den Seri porta çevirme işlemi pürüzsüz bir işlem değildir. Çeşitli ürünlerin, üreticilerin ve programların sayfalarında, bu tür sorunların çözümü için farklı bir USB portu hatta farklı bir PC denenmesinin önerildiğini bile gördüm. Yani yeni bir PC'de denemek, eğer varsa sorunu tepit etmeye çalışmaktan daha kolay bir işlem.

Teorik olarak bluetooth aparatından ise yazılım atılması mümkün. Sonuçta bluetooth aparatları de kendilerini bir seri port ile ilişkilendiriyorlar. Uygun hız seçildikten sonra bu işlem yapılabilir.

Çok tesekkur ederim. Ben en iyisi linux sistem yukleyerek bu işi çözmek daha rahat olacak abi bu arada yaziyi okudum oldukça aciklayaci olayin net olarak anlatiyor kaynak icin çok tesekkur ederim. Windowsta bende diyordum ilk işlemi yapan makina ayni ayarlarla neden 2.de hataya düştü durum anlaşıldı içim rahatladi valla kartta veya ftdi adabtorte arizali degil en azindan son bir sorum olcak abi oled ekran baglantilari tamam ama ekran acilmiyor kaynakta bulamadim nette yazilimda ilgili satırı aktif edincemi görüntü gelicek.

Merhaba arkadaşlar multiwii STK 500 hatasını forumdan Suphi arkadaşla beraber uğraşırken sorunun nedeni çözdük kontrol kartını aslında sadece ftdı adaptör takılı sekildede demiştim 1 defa sorunsuz yüklenmişti sonra hata Mesajı almıştım. Şimdi ise Windows update otomatik olarak driveri yüklettim ben sorunun driverda Olduğunu düşünürken Meğerse Bluetooth aparatının takılı olması çakışıyor sanırsam hata oluyor. Şimdi alıcı kabloları ,esc ve GPS takılı olduğu halde başarıyla yüklemeleri yapıyorum. Multiwii 2.4 yazılımda gariplik var şimdilik 2.3 sürümünde stabil bir şekilde arm oluyor ve 4 motorda eşdeğer calışıyor. Sadece çok az gaz verildiğinde d9 ve d11 arkadaki motorlar fazla çalıştığı için havalanmadan Öne doğru yatıyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

hakan daşpınar' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar multiwii STK 500 hatasını forumdan Suphi arkadaşla beraber uğraşırken sorunun nedeni çözdük.....
Bilgilendirme için teşekkürler Hakan :saygilar: