Atölyemiz

Atölyemiz

Güzel atölye. Ellerine sağlık. Benimde kendime ait bir Odam var. Ama son ginlerini yaşıyor . Malum bebeğe oda gerekiyor .

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Atölyemiz

Buyrun :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Atölyemiz

Emre abi çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Video için teşekkürler.Kendi açımdan konuşmak gerekirse, henüz bir atölyem yok.Misafirler için kullandığım oda var orayı kullanıyorum. :saygilar:
 
Rasim Öztürk' Alıntı:
Oncelikle gayet derli toplusun Rasim :thumbup: Bence evi gayet efektif bir sekilde kullaniyorsun %p Ben Ozellikle butce calismasinin yapildigi yer ile :laugh: mutfak kismina bayildim :halay:
 
Atölyemiz

Ben de benim atolyenin yani salonun yemek masasinin oldugu kosesinin videosunu cekeyim dedim ama o kose zaten forumcak bilinen bir kose :lollol: :lol:

Hatirlatma olsun diye eski bir video ve resim paylasayim :RCKolik:

NOT: Konuya gorsel katkida bulunan arkadaslar icin ilk mesaja INDEKS ilave edilmistir ;)

NOT: Su an evde bir oda musait ama ben de Rasim kardesimiz gibi salonda calismayi ve ara ara modellerimi oturdugum yerden seyretmeyi seviyorum. Evlendikten sonra salondan beni kovmayan ve vitrini kullanmami izin veren esime huzurlarinizda bir kez daha tesekkur ederim ;D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Rasim Öztürk' Alıntı:
Buyrun :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Rasim benim böyle fazladan bir odam olsa kesinlikle değerlendirirdim. Sen neden o odayı atölye olarak kullanmıyorsun ki. Hobi ile ilgili herşeyi oraya taşırsan daha iyi olmaz mı?
 
Atölyemiz

Emre harika , cok icten ve guzel bir anlatim olmus, bende fotograf cekeyim diyordum ama sanirim senin ruzgarinda bir video iyi olabilir.

Rasim sistemi iyi kurmussun gercektende bu kadar duzenli olmasi inanilmaz. ( Esinizin etkisi sanirim :) ) Ama cahit beye katiliyorum bu hobi alani kavrami cok onemli , mutlaka bir alani ayirmak lazim ( ne kadar kucuk oldugu cok onemli degil , zamanla uygun tasarimla cok verimli hala gelebilir )

Mehmet hocam video guzel ama bir atolye videosu isteriz. Hatta bunu herkesten isteriz.

Ben alan konusunda biraz sansliyim , isim ile bunlari buyuk olcude birlestirdigim icin is yerinde uygun bir alanim var ama herseye ragmen is ile ilgili ugraslardan vakit bulup cok zaman ayiramiyorum.

Calisma alanimi toparlama icindeyim bu nedenle toplarlaninca fotograf cekerim diyordum ama muhtemelen daginikken video cekecegim.
 
Atölyemiz

Çalışma disiplininde sıkıntı olduğu için, arada akşamları hobi olarak takıldığım için, karşımda sürekli tv ve bilgisayar olsun istediğim için, karışan görüşen de olmadığından, salonu kullanıyorum :)

Hobi ile ilgili herşeyi oraya taşıyabilirim fakat en fazla depo olarak kullanılır, "bunu yapmalıyım, o zaman o odaya gideyim orda yapayım, çünkü orası hobi ekipmanlarının durduğu ve benim de evin diğer yerlerini dağıtmadan çalıştığım bir oda" şeklinde takılamam, öyle olursa iş gibi olur, arada tv ile zaman geçirdiğim arada uzandığım arada bilgisayarda takıldığım bir ortamda arada da hobisel aktiviteler yapıyorum. Böyle rahatım daha iyi yani :) Zaten ortadaki masayı/sehpayı da ondan büyükçe aldım.
 
Atölyemiz

Emre abi, Rasim, Mehmet Abi...
Çok güzel çalışacak alanlarınız var.
Daha da iyileri olsun inşallah.
Herkesin olduğu kadar benim de hayalim kendime ait bir odanın ya da çalışma alanımın olması fakat şu an ya salondaki yemek masasında ya çocuk odasında ya da mutfakta işlerimi hallediyorum :laugh: :saygilar:
 
Ben hobideki ilk yılımı mutfak masasında geçirdim. Zaten haftada iki kere heli kırdığım için masanın üzeri hiç boş kalmıyordu :D Flybarlı HK450 klon masanın üzerine seriliyordu, 2-3 günde toplanıp uçmaya gidiyor, kırılıp akşamında yine masaya seriliyordu :lollol: Ama misafir gelecek toplan, sonra geri yayıl, sonra yine toplan derken çok eziyetli oluyordu.

Şimdi bu atölyede aynı anda 3 heli toplayabiliyorum, heliyi olduğu gibi bırakıp daha sonra kaldığım yerden devam edebiliyorum. Tabi bu atölye bir anda böyle olmadı. İlk başta sadece bir masa ve sandalye vardı. Daha sonra yavaş yavaş eklemeler yaptım. Bir yerlerden elime geçen suntayı duvara asıp raf yaptım, 30-40 lira verip sunta kestirdim ikinci bir masa yaptım, esse'de indirimden kaşıklık aldım, tornavida koymalık birşey yaptım, derken baya bir atölye kıvamına geldi. Geçen yıl eşim, şuraya düzgün mobilyalar yaptır dedi :D Beyaz masaları yaptırdım. Tabi bunların altında ve üstünde çekmeceler, dolaplar vs de olacaktı, ancak o kısım bir türlü gelemedi. Sonunda vazgeçip kendim geçici çözüm buldum. Videodaki dağınıklığın temel sebebi o dağınıklığı yaratan malzemelerin belirli bir yeri olmaması. Önceki halinde bolca rafım vardı, herşey yerli yerindeydi. Masa yüzeyini artırınca kendi yaptığım rafları kullanmayıp, dolaplar ve çekmeceler kullanmayı düşündüm, ama onlar da gelmeyince böyle ortada kaldılar. Önceki mesajlarda bahsi geçen dolap da bu geçici çözümün bir parçası. Önümüzdeki dönemde kendimce "ağır iş" olarak adlandırdığım ahşap işleri için, evin dışında, farklı bir atölye planım var. O zaman sadece heliler için daha küçük ve daha derli toplu bir alan planlıyorum.

Evinde fazladan bir alanı olan herkese sabit bir model alanı tavsiye ediyorum gerçekten. Bu illa ayrı bir oda olmak zorunda değil, ama bu masa model masası, burada model yapılır şeklinde bir masanız olunca farkı hemen hissedeceğinizi garanti ederim. Rahat bir koltuk ve helinizin boyutuna göre bir masanız olunca bazılarımızın nefret ettiği model toplama işi o kadar keyifli bir hale geliyor ki anlatamam. Tabi ben abarttım toplama işini, durduk yere heli söküp temizliyordum falan, şimdi artık baygınlık geldi, sorun yoksa tamir etme mantığını benimsedim, ellemiyorum ;D
 
Emre Kaman' Alıntı:
...Tabi ben abarttım toplama işini, durduk yere heli söküp temizliyordum falan...

:lollol: :lollol: :lollol:

- Ne yaptın abi?

- Ne yapayım yaa, canım sıkıldı modeli komple söktüm temizledim topladım. Çiçek gibi oldu...

(not: modelin uçmasına engel hiçbir durum yok, kırım yok, tamamen durduk yerde :) )


Ne günlerdi :D
 
Atölyemiz

Rasim Öztürk' Alıntı:
:lollol: :lollol: :lollol:

- Ne yaptın abi?

- Ne yapayım yaa, canım sıkıldı modeli komple söktüm temizledim topladım. Çiçek gibi oldu...

(not: modelin uçmasına engel hiçbir durum yok, kırım yok, tamamen durduk yerde :) )


Ne günlerdi :D

Öyle deme abi benim de yaptığım oluyor. İçerde bir yerde toz toprak bir şey görüyorum onu temizlim derken heli 10 parçaya bölünmüş oluyor sonra temizleyip geri topluyorum ;D
 
Atölyemiz

Emre abi en küçük rulmanına kadar "komple" dağıtıyor, çeşitli sıvılar içinde temizliyor, yağlayıp tekrar topluyor. Heliyi kitten toplasan daha az zamanın gider, o şekilde en azından parçaları dağıtma aşamasına gerek olmuyor, zaten dağınıklar. Hatta kimisi kısmi montajlı geliyor falan...

Tabii bizim bir de traxxas slash zamanları var, o zamanlar daha beter... Lastik değiştir, shock oil değiştir, sağına soluna bişeyler yap derken o da iyi yoruyordu. Heli en azından temiz alet, araba iki kere kullandın mı her yeri çamur :D
 
Atölyemiz

Araba kiri çekilir eziyet değildi hakikaten :D Tozu toprağı bir yana, yağı falan da kararıp pisleşiyordu. Eller kapkara, sanırsın motorcuda çırağım :D Heli temiz alet.

Rasim'in söylediği kadar vardı gerçekten, normal değildim. Sorunu olmayan heliyi neden kafasına kuyruğuna kadar söksün normal biri ;D Şimdi artık akıllandım. Modeli temizlemek, bakım yapmak, yağlamak da gerekli ve hatta zevkli akıllıca yapıldığı zaman. Artık kırım olmadığı sürece, bir kere sezon sonunda, bir kere sezon başında olmak üzere, modelin sağını solunu kontrol edip, rulmanları falan temizleyip, gerekiyorsa sorunlu bölgeleri elden geçirip bırakacağım. Öyle her yeri sök topla, ayar yap, sahada test et falan geçti :D
 
Atölye konusunda sanslıyım. Evin üst katında bir odayı atölye olarak kullanmaktayım. Ama tek sıkıntım kısın yukarı soğuklardan dolayı çıkamamam (Soba/kalerifer yok) :eek: Çok birseyler yapmak istersem bir ufo yakıp ısınıyorum. Ama artık önümüz yaz ve daha çok aydınlık zaman var. Model toplarken veya başka bir iş yaparken alet ekipmanın yakında ve toplu olması çok güzel. En kısa sürede bir video veya fotoğraf bende yüklerim. :halay: