Ben hobideki ilk yılımı mutfak masasında geçirdim. Zaten haftada iki kere heli kırdığım için masanın üzeri hiç boş kalmıyordu

Flybarlı HK450 klon masanın üzerine seriliyordu, 2-3 günde toplanıp uçmaya gidiyor, kırılıp akşamında yine masaya seriliyordu

Ama misafir gelecek toplan, sonra geri yayıl, sonra yine toplan derken çok eziyetli oluyordu.
Şimdi bu atölyede aynı anda 3 heli toplayabiliyorum, heliyi olduğu gibi bırakıp daha sonra kaldığım yerden devam edebiliyorum. Tabi bu atölye bir anda böyle olmadı. İlk başta sadece bir masa ve sandalye vardı. Daha sonra yavaş yavaş eklemeler yaptım. Bir yerlerden elime geçen suntayı duvara asıp raf yaptım, 30-40 lira verip sunta kestirdim ikinci bir masa yaptım, esse'de indirimden kaşıklık aldım, tornavida koymalık birşey yaptım, derken baya bir atölye kıvamına geldi. Geçen yıl eşim, şuraya düzgün mobilyalar yaptır dedi

Beyaz masaları yaptırdım. Tabi bunların altında ve üstünde çekmeceler, dolaplar vs de olacaktı, ancak o kısım bir türlü gelemedi. Sonunda vazgeçip kendim geçici çözüm buldum. Videodaki dağınıklığın temel sebebi o dağınıklığı yaratan malzemelerin belirli bir yeri olmaması. Önceki halinde bolca rafım vardı, herşey yerli yerindeydi. Masa yüzeyini artırınca kendi yaptığım rafları kullanmayıp, dolaplar ve çekmeceler kullanmayı düşündüm, ama onlar da gelmeyince böyle ortada kaldılar. Önceki mesajlarda bahsi geçen dolap da bu geçici çözümün bir parçası. Önümüzdeki dönemde kendimce "ağır iş" olarak adlandırdığım ahşap işleri için, evin dışında, farklı bir atölye planım var. O zaman sadece heliler için daha küçük ve daha derli toplu bir alan planlıyorum.
Evinde fazladan bir alanı olan herkese sabit bir model alanı tavsiye ediyorum gerçekten. Bu illa ayrı bir oda olmak zorunda değil, ama bu masa model masası, burada model yapılır şeklinde bir masanız olunca farkı hemen hissedeceğinizi garanti ederim. Rahat bir koltuk ve helinizin boyutuna göre bir masanız olunca bazılarımızın nefret ettiği model toplama işi o kadar keyifli bir hale geliyor ki anlatamam. Tabi ben abarttım toplama işini, durduk yere heli söküp temizliyordum falan, şimdi artık baygınlık geldi, sorun yoksa tamir etme mantığını benimsedim, ellemiyorum