Basit, ucuz ama efektif bir elektronik switch

Özellikle jet ya da warbird uçuran arkadaşlardan gelen en yoğun talep ekransız, kill switchsiz, devir göstergesiz basitçe üç farklı pili aynı anda birbirine karıştırmadan açıp kapatabilen ve mekanik anahtarların risklerini içermeyen bir sistem olduğu için bu ara onun üzerinde yoğunlaştım. Plaket boyutlarını oldukça azaltarak yeni bir ürün çıkardım piyasaya! :)
Eski ürünlere de uyarlanabilecek de bir yazılım güncellemesi geldi.
Biraz bunu açıklamak istiyorum...
Şimdi bizim derdimiz mekanik siwtchlerin titreşim duyarlığından kurtulmak. Yani kullanacağımız buton sadece açma ve kapama anında işlev görecek. Diğer zamanlarda hiçbir işlevi olmayacak. Dolayısıyla bozulsa bile uçağın kontrolden çıkması gibi bir risk oluşmayacak. Ancak başka bir risk getiriyor bu elektronik switch. Eğer pil bağlantısında bir kesinti olursa modüldeki işlemci resetleneceği için elektrik kesilecek. Yani örneğin mekanik switch kullansak ve switch sorunsuz olsa ama pil soketinde temassızlık olsa, arada sırda kesinti olsa bile alıcıya ve diğer tüketicilere elektrik gitmeye devam edecek. Halbuki bizim sistemde giriş bir kez kesilirse tekrar devreye alabilmek için butona basmak lazım.
İşte bu riski giderdik!
Bu amaçla iki farklı önlemi birleştirdik. Birincisi, işlemci artık tüm girişlerden birden besleniyor. (Bu arada üç girişe üç farklı LiPo yani 1S, 2S, 3S bağlanabiliyor.) Dolayısıyla tek bir pildeki temassızlık sistemi etkilemiyor.
İkincisi, işlemci her ON/OFF değişiminde durumu içindeki kalıcı hafızaya kaydediyor. Sisteme elektrik verildiği anda ilk olarak son durumu okuyor ve eğer son durum "ON" konumunda ise hemen tüm çıkışları aktive ediyor.
Testleri son derece başarılı. Hissedilebilir bir gecikme olmaksızın, giriş gerilimi geri geldiği anda çıkışlar aktive oluyor.
Bu durumda mekanik switchin titreşim riskini ortadan kaldırmakla kalmayıp pil soketindeki hafif bir temassızlığın da risk oluşturmasını önlemiş oluyoruz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Eline sağlık Sümer abi. :bravo: Buna bence artık akıllı switch diyelim, diğerleri killer switch bunun yanında. :lollol: